Βαρύ πλήγμα για τον Τύπο το κλείσιμο 12 καναλιών και 11 ραδιοφώνων στην Τουρκία...


Βαρύ πλήγμα κατά της ελευθερίας του Τύπου και των δημοκρατικών δικαιωμάτων κατάφερε η κυβέρνηση της Άγκυρας, προχωρώντας στο κλείσιμο 12 τηλεοπτικών και 11 ραδιοφωνικών σταθμών – προφανώς, επειδή θεωρήθηκαν απειλή για το καθεστώς. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και το τηλεοπτικό δίκτυο ,Hayat, που πρόσφερε βήμα και έδινε φωνή στους εργαζoμένους και τα συνδικάτα, στους Κούρδους και τις άλλες μειονότητες της Xώρας, σε όλους τους κοινωνικούς αγωνιστές.


Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τον νόμο που επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, ο απολογισμός είναι: 40.000 προσαγωγές, 20.000 προφυλακίσεις, 80.000 απολύσεις, κλείσιμο 45 εφημερίδων, 35 ραδιοφωνικών σταθμών, 30 τηλεοπτικών καναλιών, 15 περιοδικών, 29 εκδοτικών οίκων και 3 ειδησεογραφικών πρακτορείων. Έγιναν, επίσης, προσαγωγές 100 δημοσιογράφων με 37 απ’ αυτούς να έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, ενώ σε 28 δήμους διορίστηκαν επίτροποι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει και αυτή την επίδειξη αυταρχισμού από την τουρκική κυβέρνηση.

Ζητεί:

 · Την άμεση ανάκληση των διώξεων, την απελευθέρωση των συναδέλφων και την επαναλειτουργία των σταθμών, καθώς και των εφημερίδων που έχουν κλείσει το προηγούμενο διάστημα,

· Την άμεση πραγματοποίηση διαβήματος από την ελληνική κυβέρνηση και όλες τις αρμόδιες αρχές καθώς και κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να μπει φραγμός στον αντιδημοκρατικό κατήφορο στην Τουρκία. Η Τουρκία δεν είναι και τόσο «ασφαλής χώρα» για τους δημοσιογράφους.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: