Μαύρο σε κανένα κανάλι. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους στα media

Στην ανασφάλεια έχουν βυθιστεί οι εργαζόμενοι των καναλιών που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία από τις 4 τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, με το μέλλον να είναι αβέβαιο.

Την ώρα που η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, επιμένει στο «μαύρο» παρομοιάζοντας του σταθμούς με αυθαίρετα σε δασικές εκτάσεις, οι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών ετοιμάζουν συγκέντρωση έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
«Την ώρα της ομιλίας του Πρωθυπουργού, όλοι οι "διαπλεκόμενοι" εργαζόμενοι στα media δίνουμε τον αγώνα μας για το δικαίωμά μας στην εργασία», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σελίδα στο Facebook με τίτλο: «Μαύρο σε κανένα κανάλι» μέσω της οποίας γίνεται κάλεσμα για την ερχόμενη Κυριακή στις 11π.μ.
Να σημειωθεί εκτός του νέου ραδιοτηλεοπτικού τοπίου μένουν ο STAR (συμφερόντων Βαρδινογιάννη) και ο ALPHA (συμφερόντων Κοντομηνά) που δεν εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια, καθώς και το MEGA και το Ε που έμειναν εκτός διαγωνισμού.
Τέλος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΣΗΕΑ τουλάχιστον με 1.800 απολύσεις εργαζομένων (δημοσιογράφων, διοικητικών, τεχνικών) ξημερώνει η επόμενη μέρα και πάνω από 3.000 απασχολούμενοι σε περιφερειακές δραστηριότητες (παραγωγές, μερική απασχόληση, υπηρεσίες υποστήριξης κ.λπ.) μένουν και αυτοί στο δρόμο, αν δεν δοθεί κάποια άλλη λύση.

 protothema.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Μιχάλης Κουφογιαννάκης

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: