Η πολυβραβευμένη δραματική σειρά εποχής, «La Señora» κάνει πρεμιέρα...

Την πολυβραβευμένη δραματική σειρά εποχής, «La Señora», παραγωγής Ισπανίας 2008-2010, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν -σε Α΄τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 και κάθε μέρα, στις 19:00.
Στη νέα συναρπαστική δραματική σειρά εποχής της ΕΡΤ2, που θα ολοκληρωθεί σε 39 επεισόδια, παρακολουθούμε τη ζωή της πλούσιας, αστικής οικογένειας των Μάρκες, που επέστρεψαν στην Ισπανία από τη Λατινική Αμερική, έχοντας πλουτίσει από τις επιχειρήσεις τους σε ορυχεία σιδήρου και εργοστάσια καπνού. Μέσα από τις ζωές και τις περιπέτειες των μελών της οικογένειας σκιαγραφείται η ισπανική κοινωνία της δεκαετίας του 1920.
Η σειρά πραγματεύεται τον έρωτα και τις περιπέτειες δύο νέων: της Βικτόρια και του Άνχελ. Πρόκειται για δύο νέους από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη βόρεια Ισπανία και ερωτεύονται, αλλά οι ζωές τους θα τραβήξουν διαφορετικό δρόμο.
Η Βικτόρια, μόνη και πληγωμένη, θα προσπαθήσει να δώσει νόημα στη ζωή της, αναλαμβάνοντας τα ηνία της εταιρείας του πατέρα της. Ο αδελφός της, ο Πάμπλο, αδιαφορεί παντελώς για τις οικογενειακές επιχειρήσεις, καθώς εμπλέκεται ενεργά στα κοινωνικά κινήματα που αρχίζουν να εκδηλώνονται στη δεκαετία του ’20. Αυτή η απόφαση, πρωτοφανής και επαναστατική για μία γυναίκα εκείνη την εποχή, βάζει φραγμό στα σχέδια του μαρκήσιου Γκονζάλο ντε Κάστρο, ο οποίος με το γάμο του με τη Βικτόρια σκόπευε να ελέγχει τις επιχειρήσεις του μακαρίτη πατέρα της.
Η Βικτόρια, μέσα από προσωπικές συγκλονιστικές εμπειρίες, θα καταλάβει τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες που πνίγουν τη χώρα εδώ και πολλά χρόνια. Θα συνειδητοποιήσει την κατάσταση και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέγερση που θα ακολουθήσει. Όλα αυτά θα την αλλάξουν βαθιά, ενώ το πεπρωμένο θα κάνει να διασταυρωθεί για μία ακόμα φορά ο δρόμος της με τον Άνχελ, ο οποίος μετά τις εμπειρίες του σε ιεραποστολές, έχει γίνει ιερέας. Όμως, παρά τα ταμπού και τις απαγορεύσεις της εποχής, ενάντια σε όλους και όλα, ο έρωτας θα ανθήσει ξανά.
Πρωταγωνιστούν: Αντριάνα Ουγκάρτε, Ροδόλφο Σάντσο, Ρομπέρτο Ενρίκες, Βίκτορ Κλαβίγιο, Κάρμεν Κονέσα, Ραούλ Πένια, Άνα Βάγκενερ, Ραούλ Πιέτρο, Καρολίνα Λαπάουζα, Χουάν Μεσεγκουέρ, Μπέρτα Ογέα, Αλμπέρτο Ρούμπιο, Ίνμα Κουέβας.
Βραβεία:
Fotogramas de Plata   2010
Kαλύτερης ηθοποιού για την τηλεόραση (Αντριάνα Ουγκάρτε)
Spanish Actors Union 2010
Α΄  Αντρικού ρόλου (Ρομπέρτο Ενρίκες)
Α΄ Γυναικείου ρόλου (Αντριάνα Ουγκάρτε)
Β΄ Αντρικού ρόλου (Βίκτορ Κλαβίγιο)
Β΄ Γυναικείου ρόλου  (Κάρμεν Κονέσα)
Μικρού αντρικού ρόλου (Χουάν Μεσεγκουέρ)
Spanish Actors Union 2009
Μικρού γυναικείου ρόλου (Μπέρτα Ογέα)
Υποψηφιότητες:
Spanish Actors Union 2010
Β΄ Αντρικού ρόλου (Ραούλ Πένια)
Β΄ Γυναικείου ρόλου (Άνα Βάγκενερ)
Μικρού αντρικού ρόλου (Αλμπέρτο Ρούμπιο)
Μικρού γυναικείου ρόλου (Ίνμα Κουέβας)
Πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού (Καρολίνα Λαπάουζα)
Spanish Actors Union 2009
Α΄  Αντρικού ρόλου (Ρομπέρτο Ενρίκες)
Β΄ Γυναικείου ρόλου (Άνα Βάγκενερ)

Αναλυτικά τα επεισόδια της νέας σειράς από την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016 έως και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19:00

Επεισόδιο 1ο. Βρισκόμαστε στο 1920. Η Βικτόρια Μάρκες, κόρη ενός πλούσιου επιχειρηματία της Βόρειας Ισπανίας, ο οποίος είναι χήρος και ιδιοκτήτης ενός ορυχείου και μίας ναυτιλιακής εταιρείας, επιστρέφει στη γενέτειρά της,  ολόκληρη γυναίκα πια, έπειτα από τρία χρόνια σε κολέγιο θηλέων στη Μαδρίτη. Εκεί συναντά και πάλι τον Άνχελ, γόνο μιας ταπεινής οικογένειας ανθρακωρύχων με τον οποίο είναι χρόνια ερωτευμένη και έχουν υπογράψει συμφωνία να παραμείνουν πιστοί και να περιμένουν ο ένας τον άλλον.
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19:00
Επεισόδιο 2ο. Η Βικτόρια κι ο Άνχελ είναι ερωτευμένοι. Συνεχίζουν να βλέπονται κρυφά κι ο έρωτάς τους φουντώνει, αγνοώντας τις κοινωνικές διαφορές. Δεν αποτελεί πρόβλημα ούτε το γεγονός ότι ο Άνχελ είναι διάκονος, ένας άνθρωπος που έχει αφοσιωθεί στο Θεό. Στο σπίτι των Μάρκες, στο μεταξύ, όλα έχουν επιστρέψει στους ρυθμούς της καθημερινότητας μετά την έκρηξη μιας βόμβας.
Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19:10
Επεισόδιο 3ο. Μετά το θάνατο του πατέρα της, η Βικτόρια βρίσκεται μετέωρη. Μοναδικό της στήριγμα ο Άνχελ. Ο διάκονος έχει πάρει μία οριστική απόφαση: να εγκαταλείψει το σχήμα. Ο έρωτάς του για τη Βικτόρια είναι πάνω απ’ όλα. Στο μεταξύ, ο αδελφός της, Πάμπλο  Μάρκες, που έχει αναλάβει τώρα τα ηνία, καλείται να δώσει λύση στα προβλήματα του ορυχείου.


Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19:00
Επεισόδιο 4ο. Ο Ούγκο ντε Βιάνα, ο μνηστήρας που απέρριψε η Βικτόρια, καλεί σε μονομαχία τον Άνχελ. Η Βικτόρια φοβάται για τη ζωή του αγαπημένου της και προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει τη μονομαχία. Ο μαρκήσιος Γκονζάλο ντε Κάστρο προσφέρεται να είναι ο μάρτυρας του Ούγκο.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19:15
Επεισόδιο 5ο. Ο Σαλβαδόρ βρίσκεται στη φυλακή. Ο Άνχελ ζητάει τη βοήθεια της Βικτόρια, που δεν διστάζει να καταφύγει στην Αλίσια, την ιδιοκτήτρια του οίκου ανοχής, για να μεσολαβήσει στην υπόθεση, αφού γνωρίζει όλους τους ιθύνοντες της πόλης. Ο Άνχελ ανακαλύπτει ότι ο Γκονζάλο ντε Κάστρο βρίσκεται πίσω από τη φυλάκιση του αδελφού του.

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19:15

Επεισόδιο 6ο. Η απόφαση του Άνχελ να γίνει ιερέας οδηγεί τη Βικτόρια σε βαθιά κατάθλιψη. Αρνείται να φάει και καταλήγει να φύγει από το σπίτι. Θορυβημένοι όλοι, την αναζητούν. Η Ιρένε Κάστρο παραμένει αδύναμη και κατηγορεί τη Βικτόρια για την απομάκρυνση του συζύγου της.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19:10
Επεισόδιο 7ο. Ο Άνχελ κι ο Γκονζάλο κάνουν μία συμφωνία. Εάν ο νεαρός γίνει ιερωμένος, ο μαρκήσιος θα απελευθερώσει τον αδελφό του. Ο Σαλβαδόρ, όμως, δεν θα είναι πια ο ίδιος μετά το διάστημα που πέρασε στη φυλακή. Η Βικτόρια φαίνεται να έχει ξεχάσει τον Άνχελ και ετοιμάζει τη δεξίωση των γενεθλίων της.
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19:00
Επεισόδιο 8ο. Μετά την αναταραχή που προκάλεσε ο θάνατος της Μαρκησίας, ο Γκονζάλο βλέπει να ανοίγεται ο δρόμος για να πλησιάσει περισσότερο τη Βικτόρια και να τη χειριστεί ανάλογα με τα καπρίτσια του. Η Βικτόρια γνωρίζει από πρώτο χέρι τη φοβερή κατάσταση που βιώνουν οι εργάτες των ορυχείων και αποφασίζει να κάνει ό,τι μπορεί για να τους βοηθήσει.


Από την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19:00, θα έχετε καθημερινό «ραντεβού», στην ‎ ΕΡΤ2‬… ‬

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: