Ελένη Χρονά :«Kατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ μιλάω με συναδέλφους από τα άλλα κανάλια και γνωρίζω...»

0

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ,Ελένη Χρονά,παραχώρησε συνέντευξη στη ''Real'' και μέσα σε άλλα αναφέρθηκε τόσο στην κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο όσο και στο ''μαύρο'' που πρόκειται,σύμφωνα με την Κυβέρνηση,να πέσει σε λίγο καιρό στα μη αδειοδοτηθέντα κανάλια...


Τι πιστεύετε ότι θα αλλάξει στο τηλεοπτικό τοπίο; 

''Αναπτύχθηκαν πολλές στρεβλώσεις στη λειτουργία των ιδιωτικών καναλιών επί σειρά ετών. Κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει ουδείς. Οι στρεβλώσεις δεν αφορούσαν μόνο τις σχέσεις καναλαρχών - εκάστοτε εξουσίας και τις σχέσεις διαπλοκής. Αφορούσαν και αφορούν και τις συνθήκες γαλέρας υπό τις οποίες υποχρεούνται να εργάζονται τεχνικοί και δημοσιογράφοι στα ιδιωτικά κανάλια. Εγώ εργάζομαι 28 συνεχή χρόνια στην ΕΡΤ (με εξαίρεση τη 2ετία του «μαύρου»), αλλά στο πεζοδρόμιο κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ μιλούσα και μιλάω με πολλούς συναδέλφους από τα άλλα κανάλια και γνωρίζω τις συνθήκες στις οποίες υποχρεούνται να αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωσή τους. Ευελπιστώ πως όλων των ειδών οι στρεβλώσεις, που μετέτρεψαν σταδιακά το μιντιακό πεδίο σε «τηλεοπτικό φαρ ουέστ», κατ’ αρχάς θα αμβλυνθούν''.

Τι σκέφτεστε ακούγοντας τη λέξη «μαύρο»; 

''Εγώ που μαζί με 2.500 συναδέλφους μου βιώσαμε το «μαύρο» με πολύ σκληρό και ανάλγητο τρόπο στις 11/6/2013, όταν η τότε κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ -με το πρόσχημα πως ήταν βάρος για τον ελληνικό λαό, ενώ αποδείχθηκε αργότερα ότι επρόκειτο για πολιτική απόφαση- δεν θα μπορούσα παρά να θλίβομαι και να συμπάσχω με την αγωνία των συναδέλφων μου. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σκληρά εργαζόμενοι και μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες, με εργασιακές συμβάσεις οι οποίες, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, καταπατώνται. Εύχομαι όλοι αυτοί οι έμπειροι και άξιοι συνάδελφοι να καταστεί εφικτό να απορροφηθούν στη νέα αγορά εργασίας που θα προκύψει και να συνεχίσουν την καριέρα τους και μάλιστα αυτή τη φορά σε «πολιτισμένες συνθήκες εργασίας»''.

 Πηγή: Real

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !