Ο Μελ Γκίμπσον κάνει comeback και αφοπλίζει κατά του Χόλιγουντ


Εάν όλοι μα όλοι μιλάνε για κάποιον στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, αυτός είναι ο Μελ Γκίμπσον.


Εδώ και χρόνια απομονωμένος και αποστασιοποιημένος από τα media μετά τα σκάνδαλα και τα δημόσια (αμφιλεγόμενα και αντισημιτικά) ξεσπάσματα του, ο Αυστραλός καλλιτέχνης απόλαυσε δεκάλεπτο χειροκρότημα για την ταινία του που έκανε πρεμιέρα στη Μόστρα από μια αίθουσα κατάμεστη και όρθια προς τιμή του.

Σε αυτή ο Γκίμπσον διηγείται τη συγκλονιστική, αληθινή ιστορία ενός αντιρρησία συνείδησης, του Desmond T. Doss. Στο έργο του “Hacksaw Ridge” ο Γκίμπσον αφηγείται την ιστορία αυτού του πασιφιστή γιατρού που παρά τις αντιπολεμικές του απόψεις βρέθηκε στην περίφημη μάχη της Οκινάουα στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, αρνήθηκε να σκοτώσει οποιονδήποτε, έσωσε συμπολεμιστές του και, σε μια σπάνια στιγμή που δικαιώνει τους πραγματικούς ήρωες, κατέληξε με ειδικό μετάλλιο ανδρείας.


Οι πάντες έδειξαν να χαιρετούν με ενθουσιασμό την επιστροφή του Μελ Γκίμπσον στη μεγάλη οθόνη με τον ίδιο να απαντάει στην ερώτηση τι κρατάει από την εμπόλεμη σχέση του με το Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με μια λέξη. “Eπιβίωση”.

Περίπου δέκα χρόνια μετά την τελευταία του μεγάλη ταινία, το ιδιαίτερο “Apocalypto”, o Mελ Γκίμπσον επιστρέφει, όσο και αν αυτό το κλισέ ενοχλεί πολλούς. Καλό θα κάνουν να το συνηθίσουν.

Βέβαια ο Γκίμπσον δεν αλλάζει. Προκλητικός και αιρετικός, ο Μελ Γκίμπσον παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Deadline και αφόπλισε ενάντια στα studio των Χόλιγουντ και τις πολύ λάθος (τουλάχιστον εισπρακτικά αν όχι και καλλιτεχνικά) επιλογές τους.

“Bλέπω τι κάνουν και ξύνω το κεφάλι μου με απορία. Με μπερδεύουν. Σκορπίζουν τόσα χρήματα, αλλά βέβαια αν έκανα κι εγώ ένα απ' αυτά τα πράγματα με τις πράσινες οθόνες μπορεί να το έβλεπα διαφορετικά το θέμα. Δεν ξέρω” είπε σχολιάζοντας τα blockbuster της χρονιάς που το ένα μετά το άλλο καταστρέφονται στα ταμεία. “Όταν ξοδεύεις απίστευτα ποσά, 180 εκατομμύρια δολάρια και παραπάνω, δεν ξέρω πώς καταφέρνεις να έχεις και κέρδος, όταν τα μισά τα παίρνει ο έφορος και τ' άλλα μισά οι αιθουσάρχες. Πόσα ξόδεψαν για το ‘Batman v Superman’, απ' αυτά που είπαν; Κι είναι μια μαλακία”.

Aθυρόστομος και προκλητικός, ο Γκίμπσον ενηλικιώνεται και αντέχει. Ποιος θα είναι ο νικητής σε αυτό το ματς, τα ταμεία θα το αποδείξουν.

 cnn.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: