Τσίπρας: Η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογές, αλλά σταθερότητα.

«Η παρένθεση ξεχείλωσε και ξεχειλώνει μέρα με τη μέρα» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ και χαρακτήρισε γραφικό το αίτημα Μητσοτάκη για εκλογές.

Όπως είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης πόνταρε στη λογική της αριστερής παρένθεσης. Η χώρα δεν έχει ανάγκη εκλογές, αλλά σταθερότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα: «Ο Μητσοτάκης δεν στήριξε τη χώρα όταν το ΔΝΤ ζητούσε αίμα».

«Πηγαίνουμε στη διαπραγμάτευση για το χρέος με σχέδιο, έχουμε πλέον συμμάχους στην Ευρώπη», είπε. «Θα θέλαμε να έχουμε σύμμαχο την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά την έχουμε απέναντι», επεσήμανε.

«Οι περισσότεροι που βρίσκονται στο διαπραγματευτικό τραπέζι πιέζουν για οριστική λύση για το χρέος», ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως: «Τα μέτρα πρέπει άμεσα να εξειδικευτούν ώστε να έχουν ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, προϋπόθεση για το ΔΝΤ».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός το «deadline» του ΔΝΤ είναι και το «deadline» της διαπραγμάτευσης και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλο μια χώρα που έχει κάνει τόσο σκληρή προσαρμογή.

Στο ερώτημα για το αν θα φορέσει σύντομα γραβάτα είπε: «Θα την φορέσω όταν λυθεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός, για παράδειγμα η κρίση χρέους ή το Κυπριακό».

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: