Ο ΣΚΑΪ προχωρά σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Το Δ.Σ. του σταθμού προχωρά σε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, για να απομακρύνει τους «ανεπιθύμητους» Γιώργο Πέτρου Κυριακίδη και Ελένη Σκούρα και για να «σβήσει» τα ίχνη του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη για την υπόθεση της Proton Bank. Το ζήτημα της αδειοδότησης είναι ανοικτό και καυτό και όσο συμμετέχουν ακόμη και με ποσοστό 1% η καταζητούμενη Ελένη Σκούρα και ο επίσης διωκόμενος Πέτρος Κυριακίδης στην εταιρεία, στο Φάληρο δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς.

Ο ΣΚΑΪ παραμένει σε κατάσταση συναγερμού και πηγαίνει άμεσα σε ΑΜΚ κατά 3.650.200,05 ευρώ, με καταβολή μετρητών και έκδοση 10.429.143 κοινών νέων μετοχών.

Η αύξηση θα γίνει με την πληρωμή των χρημάτων τοις μετρητοίς, εν μέσω capital controls, σε ειδικό λογαριασμό της εταιρείας, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Στην περίπτωση που δεν εμφανιστούν οι δύο μικρομέτοχοι, τότε το ποσό αυτό θα καλυφθεί από τον Γιάννη Αλαφούζο, που θα «εξαφανίσει» έτσι την παρουσία τους από τη μετοχική σύνθεση του ΣΚΑΪ.

Η διαδικασία αυτή προβλέπεται από απόφαση του Δ.Σ. και καλούνται οι μέτοχοι εντός δεκαπενθημέρου από τις 25 Αυγούστου, οπότε και ελήφθη η απόφαση σε έκτακτη γενική συνέλευση, να λάβουν μέρος στην αύξηση. Οι παλαιοί μέτοχοι μπορούν να αγοράσουν τις μετοχές έναντι ποσού 0,35 ευρώ ανά μετοχή. Και αυτή δεν είναι η μόνη απόφαση.

Στις 29 Σεπτεμβρίου καλούνται οι μέτοχοι σε νέα έκτακτη γενική συνέλευση, με θέμα την παροχή άδειας για τη σύναψη συμβάσεων.

parapolitika.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: AΓΓΕΛΟΣ ΑΡΤΕΜΙΑΔΗΣ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: