Ανεξάρτητα από το τι γνώμη έχει κάποιος για τη δημοπρασία ή το αποτέλεσμα ή τι θα γίνει με τους σταθμούς που δεν αδειοδοτήθηκαν και τους εργαζομένους,ανεξάρτητα από το αν αναλύει την κατάσταση από Δεξιά, Αριστερά ή Κέντρο,οι αλλαγές που σημειώνονται στο χώρο της τηλεόρασης είναι μια μεταρρύθμιση που αναπόφευκτα θα γινόταν κάποια στιγμή-ίσως με καλύτερο σχεδιασμό-, από κάποια κυβέρνηση… 

Όχι για να «σπάσει» το τρίγωνο της διαπλοκής, διότι αυτό δεν «σπάει»,αλλά γιατί όλος ο Δυτικός κόσμος, από Αμερική έως Ευρώπη ,τον 21ο αιώνα βλέπει διαφορετικά τηλεόραση από ό,τι τον προηγούμενο αιώνα! Και εξηγούμαστε. Η ελεύθερη τηλεόραση (ΣΚΑΪ, ΑΝΤ1 κ.ά), αυτή που δεν την πληρώνουμε,τα κανάλια, δηλαδή, στα οποία έχουν όλοι πρόσβαση,σε όλα τα προηγμένα κράτη (με ό,τι αυτό εννοούμε), συρρικνώνεται διαρκώς, και τη θέση της παίρνει η συνδρομητική τηλεόραση και τα καλωδιακά κανάλια. Επι πλέον ,τα ελευθέρα κανάλια όχι μόνο λιγοστεύουν, αλλά συνήθως είναι και κακής ποιότητας το πρόγραμμά τους, ακριβώς επειδή έχουν όλοι πρόσβαση!

Με άλλα λόγια η τηλεόραση που διαπρέπει στο εξωτερικό είναι μια υπηρεσία που οι πολίτες την πληρώνουν… Η λογική της ελεύθερης τηλεόρασης είναι ξεπερασμένη και κυρίως δεν αφορά τα δυναμικά κοινά,τα οποία προτιμούν συνδρομητικές πλατφόρμες, καλωδιακά κανάλια και φυσικά το internet!

Θυμίζουμε ότι οι καλύτερες ξένες σειρές που βλέπουμε και στην Ελλάδα προέρχονται από το ΗΒΟ και το Showtime, που είναι τα πιο μεγάλα καλωδιακά δίκτυα των ΗΠΑ. Κατά συνέπεια, και στην Ελλάδα, αργά ή γρήγορα, όποιος θέλει να απολαμβάνει σοβαρές τηλεοπτικές υπηρεσίες θα πρέπει να τις πληρώνει. Ως εκ τούτου ,οι σταθμοί που δεν αδειοδοτήθηκαν και φυσικά οι ιδιοκτήτες τους το επιθυμούν και δεν τα κλείσουν, έχουν πεδίο δόξης λαμπρό μπροστά τους,αφού μια νέα τηλεοπτική βιομηχανία γεννιέται!

Πηγή:enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]