Ο πρωταγωνιστής του "Μπρούσκο" Αποστόλης Τότσικας μίλησε στο tvέθνος για όλους και για όλα.Δείτε τι είπε:
Ξεκινάω με τον τέταρτο κύκλο του «Μπρούσκο». Οντως κάποια στιγμή, όπως γράφτηκε, σκέφτηκες να μη συνεχίσεις στη σειρά;
Ολα αυτά τα χρόνια που δουλεύω έχω μάθει το «ποτέ μη λες ποτέ» και το «ποτέ μη λες όχι». Μιλήσαμε με τον Ανδρέα Γεωργίου, τον Κούλη Νικολάου, την παραγωγή και το κανάλι και προχωρήσαμε κανονικά. Δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα.
Υπήρξαν δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για διαφωνίες με τον Ανδρέα Γεωργίου. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Εννοείται! Αν δεις και την τελευταία ανάρτηση που κάναμε στα social media είμαστε πολύ άσχημα τσακωμένοι. Παίζουμε ξύλο και στα διαλείμματα των γυρισμάτων μας πηγαίνουν σε σχολή καράτε! (γέλια) Είναι αστεία όλα αυτά. Ο Ανδρέας είναι πάρα πολύ φίλος, τον ξέρω χρόνια, με ξέρει και εκείνος. Ακόμη και κάποιες διαφωνίες να υπάρξουν βρίσκουμε τον τρόπο να τις λύνουμε. Ολα αυτά είναι μια πολύ καλή «τροφή» για κιτρινισμό. Ολοι ξέρουμε ότι το «Μπρούσκο» πάει απίστευτα καλά σε Ελλάδα και Κύπρο. Εχει μεγάλη απήχηση στους τηλεθεατές και πλέον ταξιδεύει ανά τον κόσμο σε πολλές χώρες. Η επιτυχία του «Μπρούσκο» είναι τεράστια.
Ερχομαι στις εξελίξεις των νέων επεισοδίων. Οσα πέρασε ο Σήφης τον έχουν αλλάξει ως χαρακτήρα; Τον έχουν σκληρύνει;
Σίγουρα, αλλά τον τελευταίο καιρό έχει μαλακώσει και λόγω της κόρης του. Η μικρή τον προσγειώνει. Ο Σήφης είναι σε μια φάση που έχει αφήσει πίσω του τις κόντρες και προσπαθεί να κλείσει τα θέματα από το παρελθόν ώστε να είναι όλοι καλά και όλοι χαρούμενοι. Υπάρχουν βέβαια διαφωνίες και εντάσεις με κάποιους χαρακτήρες της σειράς όπως θα δούμε και στα επόμενα επεισόδια αλλά κινούνται σε λογικά πλαίσια.
Θα ήθελα να μου αποκαλύψεις λίγα πράγματα για τα προσεχώς. Τι θα γίνει με το πτώμα που ανακάλυψαν Σήφης και Αχιλλέας και τι ρόλο παίζει σε όλο αυτό το σκηνικό η Μελίνα;
Με κάποιο τρόπο είναι μπλεγμένη και η Μελίνα σε όλο αυτό αλλά όπως θα δούμε χωρίς να έχει κάποια ευθύνη. Είναι ένα περίπλοκο σκηνικό το οποίο θα δούμε πώς θα εξελιχθεί. Το σίγουρο είναι πως πλέον Σήφης και Αχιλλέας έρχονται πιο κοντά και βέβαια και ο Σήφης με τη Μελίνα ως φίλοι. Δένονται περισσότερο. Σαν ομάδα. Θα τους δούμε να κινούνται από κοινού προκειμένου να αντιμετωπίσουν κάποιες καταστάσεις. Ο Σήφης και ο Αχιλλέας αντιλαμβάνονται πως πλέον δεν υπάρχει κόντρα ανάμεσά τους. Γίνεται μια καινούργια αρχή μεταξύ τους. Εχουμε λοιπόν τέλος στην κόντρα τους -αυτό αν θα διαρκέσει για πάντα δεν το ξέρω, μόνο η Βάνα Δημητρίου το γνωρίζει- ωστόσο οι δύο ήρωες έχουν ωριμάσει και αντιμετωπίζουν πλέον διαφορετικά τις καταστάσεις.
Η σχέση του Σήφη με την Αλκηστη πώς θα εξελιχθεί;
Σίγουρα κάτι νέο ξεκινάει, το θέμα είναι τι «παιχνίδι» θα παιχθεί, πόσο θα διαρκέσει, τι εμπόδια θα υπάρξουν στη σχέση και πώς οι δύο ήρωες θα προσπαθήσουν να τα ξεπεράσουν, αν βέβαια δεν είναι ανυπέρβλητα...
Θα ήθελες ο Σήφης να διεκδικήσει και πάλι ερωτικά τη Μελίνα παίρνοντάς την από τον Αχιλλέα;
Αυτό είναι έτσι κι αλλιώς ένα ανοιχτό ενδεχόμενο. Νομίζω πως ναι, αλλά όπως σου είπα και πριν, πάντα με τη Βάνα εκπλήσσομαι, οπότε δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί προσεχώς...
Το μεγαλύτερο μέρος των σειρών που θα προβληθούν φέτος στην ελληνική τηλεόραση αποτελούν ελληνοκυπριακές ή καθαρά κυπριακές παραγωγές. Θεωρείς πως το «Μπρούσκο» άνοιξε έναν νέο δρόμο όσον αφορά στη μυθοπλασία;
Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το «Μπρούσκο» ανέβασε τον πήχη και το θέμα είναι κατά πόσον και οι άλλες σειρές θα τον ανεβάσουν. Είναι ακόμη στο ξεκίνημά τους και αν αυτό δεν είναι δυνατό, δεν νομίζω πως ο τηλεθεατής εύκολα θα αλλάξει κανάλι. Παρ’ όλα αυτά χαίρομαι που συνάδελφοι απ’ την Ελλάδα έχουν πλέον δουλειές. Είναι ευκαιρία για τους Κύπριους να κάνουν πράγματα και να μπουν στο παιχνίδι. Είναι κάτι το οποίο βέβαια θέλει πολλή δουλειά αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή από εκεί ορίζεται το τηλεοπτικό τοπίο.
Σε έχει κουράσει το δράμα; Θα ήθελες να επιστρέψεις στην κωμωδία;
Τη λατρεύω την κωμωδία. Δεν το συζητάω! Η κωμωδία μου αρέσει πολύ και στο θέατρο και στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Το δράμα είναι μια άλλη κατάσταση. Η κωμωδία έχει δυσκολίες. Πρέπει να είναι καλό το σενάριο, καλός ο σκηνοθέτης και να κατέχει το συγκεκριμένο πεδίο, καλοί οι συνάδελφοι και βέβαια καλός και εσύ που καλείσαι να το κάνεις.
Εσένα τι απ’ τα δύο θεωρείς πως σου ταιριάζει περισσότερο;
Ακόμη κι αν θεωρώ πως κάτι μου ταιριάζει περισσότερο δεν πρόκειται να το πω γιατί δεν θέλω να χαρακτηριστώ «μόνιμος» σε κάποιο από τα δύο είδη. Στην αρχή της καριέρας μου ίσως και λόγω του παρουσιαστικού κάποιοι θεώρησαν πως δεν κάνω για κωμωδία. Στη συνέχεια υπήρξαν άνθρωποι που με πίστεψαν και στην κωμωδία και στην τηλεόραση και στο θέατρο και χαίρομαι γι’ αυτό.
Τον χαρακτηρισμό του ζεν πρεμιέ τον αποδέχεσαι;
Δεν μπορείς να είσαι για πάντα ζεν πρεμιέ. Τα πρώτα 5, 6, 7, άντε 8 χρόνια. Που και πάλι πολύ είναι. Είμαι ηθοποιός που κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί. Που προσπαθεί για το καλύτερο. Εχουμε πάψει να βλέπουμε την ουσία και βάζουμε τις ταμπέλες. Ούτε θέλω και ούτε με ενδιαφέρει καμία ταμπέλα. Η δουλειά μου είναι να υποστηρίζω τους ρόλους μου και αυτό να μεταδίδεται στον κόσμο. Ο κόσμος είναι αυτός που φτιάχνει μια καριέρα και σε οδηγεί σε κάποια πράγματα. Χωρίς βέβαια να είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφθείς για την κάθε σου επιλογή. Πρωτίστως το κάνεις για σένα και μετά βλέπεις αν αρέσει στον κόσμο. Μέχρι στιγμής έχω κάνει επιλογές που άρεσαν στον κόσμο και αυτό με τιμάει απεριόριστα.
Ποια είναι τα κριτήρια που βάζεις για την επιλογή μιας δουλειάς;
Καταρχήν συνεργάτες και μετά όλα τα υπόλοιπα.
Το οικονομικό παίζει ρόλο; Είσαι σκληρός διαπραγματευτής στις αμοιβές σου
Εάν μου αρέσει κάτι θα το διεκδικήσω. Υπάρχει πάντα η σχέση εργαζόμενου - εργοδότη. Το δούναι και λαβείν. Σαφώς στις μέρες μας παίζει σημαντικό ρόλο και το οικονομικό.
Σαν χαρακτήρας προσπερνάς εύκολα πράγματα και καταστάσεις;
Ναι, βέβαια. Δεν μπορώ να μιζεριάζω. Δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου. Τα έχω δει, τα έχω αναλύσει, τα έχω καταλάβει. Ακόμη και αν προσέγγισα στο παρελθόν επιπόλαια κάποιες καταστάσεις, ήταν δική μου απόφαση οπότε επωμίζομαι και τις ευθύνες.
Ερχομαι στα προσωπικά. Τα δίδυμα βαφτίστηκαν. Ειρήνη και Αγγελος. Αλήθεια πώς επιλέξατε τα συγκεκριμένα ονόματα;
Δεν έγινε για κάποιο συγκεκριμένο λόγο. Αυτήν τη στιγμή περνάμε την πιο ωραία φάση της ζωής μας, έχουμε τα παιδάκια μας και περνάμε τέλεια. Εχουμε αυτό που χρειάζεται για να μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία στη δουλειά μας και στη ζωή μας.
Χωρίς να κρύψετε το ευχάριστο γεγονός, επιλέξατε να πραγματοποιήσετε το μυστήριο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και σε κλειστό κύκλο. Το ίδιο είχε γίνει και με τον γάμο σου. Γιατί όλο αυτό;
Εσύ θα καλούσες κάποιον άγνωστο σε μια χαρούμενη στιγμή σου; Ο κόσμος επηρεάζεται πολύ από την προσωπική ζωή ενός καλλιτέχνη. Εγώ δεν θέλω για κανέναν λόγο να συνδέεται η δουλειά μου με τα προσωπικά. Δεν αγνοώ το γεγονός ότι σαν άνθρωποι έχουμε από τη φύση μας και την τάση να κοιτάμε λίγο από την κλειδαρότρυπα. Αλλά δεν μπορώ την αδιακρισία γιατί και εγώ δεν είμαι αδιάκριτος. Θέλω να κρίνομαι από τη δουλειά μου και όχι απ’ τη ζωή μου.
Η Ρούλα Ρέβη μίλησε για τις δυσκολίες που πέρασε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Εσύ όλο αυτό πώς το διαχειρίστηκες;
Ολα αυτά είναι παρελθόν. Ηταν μια φάση της ζωής μας -περισσότερο της Ρούλας- που ξεπεράστηκε. Το διαχειρίστηκα με απόλυτη ψυχραιμία γιατί είχα πίστη. Ημουν πολύ σίγουρος πως όλα θα πάνε καλά όπως και πήγαν.
Πέρυσι στην εκπομπή της Τζένης Μπαλατσινού είχες χαρακτηρίσει μικροαστική τη σκέψη όσων σχολιάζουν τη διαφορά ηλικίας που έχετε με τη σύζυγό σου ως ζευγάρι. Γιατί αυτό;
Ναι, όντως, γιατί δεν είναι κομψό να σχολιάζει ή να ρωτά κάποιος γι’ αυτό το πράγμα. Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο.
Εχεις νιώσει αδιακρισία από τα media; Και αν ναι, πώς το διαχειρίζεσαι;
Ε, βέβαια! Δεν ασχολούμαι γιατί όταν δεν ασχολείσαι με κάτι, απλά χάνεται. Αυτό είναι όλο.
Ποια είναι πλέον η καθημερινότητά σου ως μπαμπάς; Εχεις χρόνο με τα συνεχή γυρίσματα και τα πήγαινε - έλα στην Κύπρο για τα παιδιά;
Οσο μπορούμε κάνουμε βόλτες. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Ενα ακόμη παιδάκι θα ήθελες;
Πολλά ακόμη! Είναι η χαρά της ζωής τα παιδιά!
Για να μου απαντάς έτσι αντιλαμβάνομαι πως από μικρός ήθελες να κάνεις οικογένεια...
Ναι, αλήθεια είναι αυτό που λες. Μου άρεσε πάντα πολύ η σκέψη της οικογένειας. Είχα μια πολύ δεμένη οικογένεια που μου προσέφερε τα πάντα και πάνω απ’ όλα με δίδαξε τις έννοιες της καλοσύνης και της καλής πρόθεσης.
Τώρα που ο Αγγελος και η Ειρήνη μεγαλώνουν, ποια είναι η μεγαλύτερή σου αγωνία;
Να είναι δυνατά στον στίβο της ζωής. Νομίζω ότι στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχεις τη δύναμη και τη θέληση για δουλειά.
Μία από τις πρώτες συμβουλές σου που θες να θυμούνται, ποια είναι;
Δεν μπορώ αυτό να σ’ το απαντήσω αυτήν τη στιγμή γιατί είναι και θέμα συγκυριών αλλά και συνθηκών της δεδομένης χρονικής στιγμής.
Εσύ έχεις κάποια συμβουλή από τον πατέρα σου που κρατάς χαραγμένη στη μνήμη σου;
Θυμάμαι πάντα μια πολύ χαρακτηριστική φράση του: «Να είσαι παλικάρι».
Το γεγονός ότι ο πατέρας σου ήταν ηθοποιός σε επηρέασε και εσένα όσον αφορά στην επαγγελματική επιλογή της υποκριτικής;
Σίγουρα με επηρέασε. Εχει μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μου η «Αναπαράσταση» του Θόδωρου Αγγελόπουλου και η απόλυτα ρεαλιστική απόδοση του πατέρα μου στον ρόλο του. Ταινία πραγματικά σταθμός για τα ελληνικά δεδομένα με σημαντική πορεία στο εξωτερικό.
Οταν ξεκίνησες την καριέρα σου, φοβήθηκες τη σύγκριση με τον Γιάννη Τότσικα;
Οχι, γιατί δεν μπορείς να συγκρίνεις. Ο καθένας μας είναι ξεχωριστός, μοναδικός και κάνει κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που κάνει κάποιος άλλος. Οι συγκρίσεις αυτές είναι ουτοπικές.
Στην τηλεόραση θα ήθελες να δοκιμαστείς και σε κάτι άλλο; Για παράδειγμα στην παρουσίαση μιας εκπομπής;
Πάντα είμαι ανοιχτός σε προτάσεις. Είναι μέρος της δουλειάς μας κι αυτό.
Στην Κύπρο θα μπορούσες να ζήσεις για πάντα;
Σε καμία περίπτωση. Αγαπώ πολύ την Ελλάδα για να την αφήσω. Εχω βέβαια στο νησί πολύ καλούς φίλους και συνεργάτες.
ΔΕΝ ΚΑΒΑΛΗΣΑ ΠΟΤΕ ΚΑΛΑΜΙ
Ενιωσες ποτέ ότι καβάλησες το καλάμι;
Οχι, ποτέ. Δεν θα μπορούσε να συμβεί αυτό που λες γιατί δεν ασχολήθηκα με την υποκριτική από ψώνιο αλλά λόγω εσωτερικής ανάγκης. Ηθελα να εκφραστώ με αυτό τον τρόπο. Δεν με ενδιέφερε πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό. Βέβαια, τα πράγματα πήγαν εξαιρετικά καλά αλλά πάντα στη φύση του ανθρώπου είναι να γίνεται καλύτερος. Εγώ τουλάχιστον πάντα αυτό προσπαθώ. Είμαι ο αυστηρότερος κριτής του εαυτού μου. Δεν μου χαρίζομαι.
ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ
Ο Αποστόλης Τότσικας βρίσκεται σε συζητήσεις για την επιστροφή του και στο θεατρικό σανίδι, πιθανότατα από το δεύτερο μισό της σεζόν, μετά τον Ιανουάριο του 2017. Επίσης συζητά για τη συμμετοχή του σε μια νέα γαλλική κινηματογραφική παραγωγή. «Είχα ευτυχώς πολλές προτάσεις και αυτό με τιμά. Είναι παράλληλα και ένα μήνυμα: Συνέχισε να δουλεύεις!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: