Συγκλονίζει γνωστή ηθοποιός: Όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο είπα γιατί όχι και εγώ;

Στο περιοδικό Down TOwn Κύπρου παραχώρησε συνέντευξη η Έλενα Ευσταθίου. Η ηθοποιός που έγινε ιδιαίτερα γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στις σειρές "Βαλς με 12 Θεούς" και "Ρουά Ματ" αναφέρθηκε στην μάχη της με τον καρκίνο.


Απ’ ό,τι αντιλήφθηκα, διαγνώστηκες νωρίς.
Διαγνώστηκα τυχαία και νωρίς. Είχα επισκεφθεί τον γυναικολόγο μου, Μάριο Ελευθερίου -τον οποίο επίσης ευχαριστώ πάρα πολύ- για μια καθιερωμένη εξέταση. Κατά τη διάρκεια της ψηλάφησης του στήθους μου, με ενημέρωσε πως έπιανε κάτι μικρό, το οποίο ήθελε να εξετάσει περαιτέρω. Η μαστογραφία δεν έδειξε κάτι, γι’ αυτό λέω πως ήταν σπουδαία τα χέρια αυτού του γιατρού. Μετά τον υπέρηχο, μπήκα κατευθείαν στο χειρουργείο για βιοψία. Ακολούθως, πήγα με τους επιδέσμους για γύρισμα και γενική δοκιμή στο θέατρο. Δεν είχα πολλά περιθώρια να το σκεφτώ. Πανικοβλήθηκα, όπως θα πάθαινα εάν μου έλεγαν ότι πρέπει να αφαιρέσω τους φρονιμίτες μου. Το μεγάλο σοκ ήταν όταν βγήκαν τα αποτελέσματα της διάγνωσης και ήμουν θετική στον καρκίνο. Έκλαψα δέκα λεπτά. Όσο κράτησε η διαδρομή από το νοσοκομείο μέχρι το σπίτι μου. 

Μπήκες στη διαδικασία να πεις: «Γιατί εγώ;», όπως συνήθως λέμε όταν μας συμβαίνει κάτι κακό; 
Το αντίθετο. Είπα: Γιατί όχι και εγώ; Εφόσον σύμφωνα με στατιστικές μια στις εννιά γυναίκες θα περάσουν καρκίνο του μαστού, γιατί εγώ να είμαι ανάμεσα σε αυτές που δεν θα τον περάσουν;


ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Μιχάλης Κουφογιαννάκης

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: