Τσίπρας: Τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες θα πάνε στις ευπαθείς ομάδες

Τη δέσμευση ότι τα 246 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν από τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών θα πάνε με έκτακτες δράσεις στις ευπαθείς ομάδες έλαβε ο πρωθυπουργός. Ωστόσο, όπως είπε, τις λεπτομέρειες θα τις ανακοινώσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην παράδοση του τμήματος Κορίνθου-Κιάτου της «Ολυμπίας Οδού», ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε απροσδόκητα υψηλό το τίμημα που θα εισπράξει το Δημόσιο από τη δημοπρασία για τις άδειες, το οποίο «δίνει το μήνυμα, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό της χώρας, ότι η ασυδοσία και η ανομία σε αυτόν τον τόπο σταματάει».

«Μετά από 27 χρόνια ανομίας και ασυδοσίας στον τηλεοπτικό χώρο, μπαίνουν κανόνες, ίσοι για όλους. Οι κυβερνήσεις δεν θα παίζουν πια παιχνίδια για να δίνουν έργα σε ημετέρους και φίλους. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλος το δημόσιο συμφέρον», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: Τα 246 εκατ. ευρώ είναι ένα σημαντικό ποσό που δεν είχαμε προϋπολογίσει. Τα 2/3 του ποσού έως το τέλος του 2016 και το υπόλοιπο 1/3 έως το τέλος του 2017 δεσμεύομαι ότι θα κατευθυνθούν μεχρι το τελευταίο ευρώ με έκτακτες δράσεις για τη στήριξη ευπαθών ομάδων και της κοινωνίας που έχει ανάγκη. Τις αναλυτικές ανακοινώσεις θα τις κάνουμε από τη ΔΕΘ.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: