Τηλεοπτικές άδειες: Πρώτα η απόφαση ΣτΕ και μετά το ΕΣΡ

Unknown
0
Τις πρώτες διερευνητικές επαφές με τις κοινοβουλευτικές ομάδες ώστε να υπάρξει ξανά προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης σκοπεύει να πραγματοποιήσει μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ώστε η Ανεξάρτητη Αρχή να αναλάβει τη διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων που έχουν απομείνει γύρω από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό και να έχει το πρόσταγμα για την έκδοση θεματικών και περιφερειακών αδειών.

Υψηλόβαθμη κοινοβουλευτική πηγή μιλώντας στο «SECRET» ξεκαθάρισε πάντως πως ο πρόεδρος της Βουλής θα περιμένει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας τόσο για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι υποψήφιοι εναντίον αλλήλων αλλά και κατά του διαγωνισμού, όσο και για τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά πριν να συγκαλέσει ξανά τη Διάσκεψη των Προέδρων για να διαπιστώσει αν επιτυγχάνεται η πλειοψηφία των 4/5 που ορίζει το Σύνταγμα για τη συγκρότηση ανεξάρτητης Αρχής.

Παρά το γεγονός ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν υπάρχει φόβος πως το ΣτΕ μπορεί να ακυρώσει τον νόμο για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας απόφασης η οποία θα ορίζει ότι ο διαγωνισμός ήταν νόμιμος, ωστόσο, το αποτέλεσμά του θα πρέπει να επικυρωθεί από το ΕΣΡ. Σε μια τέτοια περίπτωση, η συγκρότηση του ΕΣΡ θα είναι όχι απλώς υποχρεωτική, αλλά και «επείγουσα» και η καυτή πατάτα θα περάσει τότε στα χέρια του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση. Στη Βουλή αισιοδοξούν πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα προβάλει ξανά αντιρρήσεις, καθώς ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες τον οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση προσπάθησε να μπλοκάρει μη συναινώντας στη συγκρότηση ΕΣΡ έχει πραγματοποιηθεί.

Υπενθυμίζεται, ότι όπως είχε αποκαλύψει η στήλη την προηγούμενη εβδομάδα, ο Νίκος Βούτσης έχει κάνει ήδη κρούση στην πλευρά του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις. Αλλωστε ο πρώην δήμαρχος εξέφραζε σταθερά την άποψη πως η Ν.Δ. έπρεπε να συμβάλει εξ αρχής στη σύσταση του ΕΣΡ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !