Έρανος για το Σινικό Τείχος

Unknown
0

Δώσε και σώσε το... Σινικό Τείχος!


Έρανο, μέσα από τη διαδικασία του crowdfunding, έχει ξεκινήσει στην Κίνα προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τις εργασίες συντήρησης και αναστήλωσης του περίφημου Σινικού Τείχους.

Από τα πολύ παλιά χρόνια, το Σινικό Τείχος ήταν ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης – διοίκησης στην Κίνα. Οι εκάστοτε δυναστείες έδειχναν το κύρος και την αίγλη τους, κατασκευάζοντας νέα τμήματα, ή συντηρώντας και ανυψώνοντας παλαιότερα τμήματα του Σινικού Τείχους.

Και αν και μέχρι σήμερα, το Σινικό Τείχος παραμένει κρατική... αρμοδιότητα, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής δυσπραγίας, η κυβέρνηση του Πεκίνου, είπε να καταφύγει στη στήριξη του κόσμου. 

Πάντως η διαδικασία του crowdfunding έχει ήδη αποδώσει καρπούς. Σύμφωνα με αξιωματούχους του Πεκίνου, 16.000 άνθρωποι έχουν κάνει ήδη online δωρεές και το ποσό που έχει συγκεντρωθεί αγγίζει τις 45.000 δολάρια.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 1,7 εκατομμύρια δολάρια μέχρι την 1η Δεκεμβρίου του 2016. 

Πάντως φαίνεται ότι δεν βλέπουν όλοι με «καλό μάτι» τον e-έρανο που αποφάσισε η κινεζική κυβέρνηση. Όπως αναφέρει το BBC, στα social media παγκοσμίως υπάρχει πάρα πολύ έντονη κριτική για την απόφαση αυτή.

Η κατασκευή του Σινικού Τείχους, που εξυπηρετούσε αμυντικούς σκοπούς ξεκίνησε πριν από 2.000 χρόνια. Ωστόσο, τη μορφή του που γνωρίζουμε σήμερα την πήρε επί της δυναστείας των Μινγκ (1368-1644).

news.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !