Ενωμένοι Δημοσιογράφοι:«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να καταθέσουμε τα όπλα»


Ανακοίνωση:

2.000 εργαζόμενοι στα ιδιωτικά τηλεοπτικά μέσα απειλούνται με ανεργία. 2.000 οικογένειες είναι μπροστά στον δρόμο της οικονομικής εξαθλίωσης, δρόμο που ήδη περπατούν εδώ και χρόνια οι χιλιάδες εργαζόμενοι από το Alter, την Ελευθεροτυπία, την Απογευματινή, τον Αδέσμευτο Τύπο, το Derby News και δεκάδες άλλα Μέσα Ενημέρωσης, που έβαλαν λουκέτο τα τελευταία χρόνια.


Οι «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» ,με αίσθημα ευθύνης, σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές του κλάδου, απευθύνονται σε όλους τους συναδέλφους με καθαρές κουβέντες. Στη συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ της Τρίτης, οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι, αφουγκραζόμενοι πλήρως την αγωνία των συναδέλφων τών τηλεοπτικών σταθμών που αγωνιούν για το μέλλον τους, εισηγηθήκαμε:

 - 24ωρη απεργία την Παρασκευή σε όλα τα τηλεοπτικά Μέσα ,ιδιωτικά και δημόσια, ώστε να μην μεταδοθεί η κυβερνητική φιέστα της Συνόδου Κορυφής του Νότου,

- Ταυτόχρονη συγκέντρωση την ίδια ημέρα στο Ζάππειο όλων των εργαζομένων στα τηλεοπτικά Μέσα Ενημέρωσης, διαδηλώνοντας ενάντια στο κυβερνητικό «μαύρο» και τις στρατιές ανέργων,

- 24ωρη απεργία το Σάββατο ώστε να μην μεταδοθεί από κανέναν τηλεοπτικό σταθμό η ομιλία του κ. Τσίπρα, στη ΔΕΘ,

- Συντονισμένες δράσεις για την Κυριακή, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του κ. Τσίπρα, στην ΔΕΘ.

Κατά πλειοψηφία (οι κ.κ. Νικολόπουλος, Νταουντάκη, Τσαλαπάτης εισηγήθηκαν στάση εργασίας την Παρασκευή και συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενώ συμφώνησαν ως προς τα υπόλοιπα) το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ υιοθέτησε την πρότασή μας η οποία – τονίζεται – αποτελούσε αίτημα όλων των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Αυτή η πρόταση κατατέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διασωματειακού. Εκεί:

 - Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς, ανέφερε την απόφαση της ΕΣΗΕΜΘ να μην συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις. Το ίδιο και η ΕΣΗΕΠΗΝ, που δεν έλαβε καμία απόφαση για κινητοποιήσεις.

- Η ΠΟΣΠΕΡΤ, δια του κου Καλφαγιάννη, εξέφρασε την συμπαράστασή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις, χωρίς όμως να μπορεί να δεσμευθεί ότι η ΕΡΤ ή η ΕΡΤ3 πιο συγκεκριμένα δεν θα μεταδώσει την κυβερνητική «παράσταση» στη ΔΕΘ.

– Μοναδική ξεκάθαρη θέση, υπέρ των δυναμικών κινητοποιήσεων στο σύνολό τους, με οποιοδήποτε κόστος, κράτησε η ΕΤΙΤΑ.

Τελικά η απόφαση του διασωματειακού είναι 24ωρη απεργία το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά κυριάρχησε η ηττοπάθεια, ενώ δυστυχώς υπήρξαν και λίγες (ευτυχώς…) φωνές εκείνων, που με διάφορα προσχήματα δεν θέλουν την σύγκρουση με την κυβέρνηση και με την στάση τους ρίχνουν «νερό στον μύλο της κυβερνητικής προπαγάνδας», διχάζοντας τον κλάδο και οδηγώντας πάνω από 1800 εργαζόμενους ως πρόβατα επί σφαγή, χύνοντας ταυτόχρονα κροκοδείλια δάκρυα.

Οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι δηλώνουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να καταθέσουμε τα όπλα. Θα δώσουμε στο πλάι όλων των εργαζομένων τη μάχη όπου και όποτε μπορούμε, με όλες μας τις δυνάμεις.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους λίγους να εξουσιάσουν τους πολλούς.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: