Γνωστός ηθοποιός αποκαλύπτει: Έχω το σκούφο του αγίου Παϊσίου.... Ποιος είναι;

0
Ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού και αποκάλυψε πως έχει τον σκούφο του αγίου Παϊσίου.



Έχεις στο σπίτι σου το σκούφο που φορούσε ο άγιος Παϊσιος;

Βέβαια, έχω το σκούφο του αγίου Παϊσίου. Τον είδα για πρώτη φορά το 1979, τον γνώρισα στην Παναγούδα, στο κελί του, στη σκήτη του Αγίου Παντελεήμονα, στο Άγιο Όρος.

Τι σου είχε πει ο άγιος;

Πήγα να το επισκεφτώ γιατί ήθελα να γίνω ηθοποιός, είχα μέσα μου μια αμφιβολία όμως, να γίνω, να μη γίνω… Είμαι πολύ πιστός και αναρωτιόμουν μήπως προκαλώ μέσα από τη δουλειά μου. Όταν πήγα να τον δω, μου είπε επιλέξει τη φράση: «Σκέφτομαι την ημέρα της κρίσεως, που ο Κύριος θα κρίνει έκαστον κατά το επάγγελμα αυτού». Μου μίλησε αλληγορικά, πριν προλάβω να του μιλήσω εγώ και να του πω ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Ο Κύριος θα πει: «Το δουλειά έκανες όταν ήσουν στη ζωή; Ξυλουργός; Πήγαινε στο Παράδεισο. Εσύ; Ηθοποιός; Στην κόλαση». Εκείνη την ώρα ταράχτηκα και μου είπε γελώντας: «Κάνε παιδί μου αυτό που θέλεις να κάνεις, αρκεί πάντα να δοξολογείς τον Θεό και να υμνείς τον Χριστό». Ο Θεός έχει τους ανθρώπους του παντού, σε όλα τα επαγγέλματα. Αυτό κάνω και θα κάνω όσο δύναμαι και όσο υπάρχω. Φοβήθηκα το άγνωστο, το θάνατο δεν τον φοβήθηκα ποτέ.

Πώς απέκτησες το σκούφο του αγίου Παϊσίου;


Πηγαίνοντας μια μέρα να επισκεφτώ την αδελφή μου και να προσκυνήσω στο μοναστήρι που βρίσκεται, μια καλόγρια, χρόνια εκεί, που ήταν πνευματικό παιδί του αγίου Παϊσίου, μόλις με είδε, μου είπε: «Περίμενε να σου δώσω το σκούφο του αγίου Παϊσίου. Θα το δώσεις σε όποιον ταιριάζει στο κεφάλι του, σ’ αυτόν θα ανήκει». Αυτό της είχε πει ο άγιος. Είχε δοκιμάσει σε πάρα πολλούς κατά διαστήματα. Μόλις το φόρεσα, μου είπε: «Παρ’ τον, για σένα είναι». Έπαθα σοκ, της είπα ότι δεν μπορώ να πάρω τέτοιο κειμήλιο, που φόραγε ένας άγιος της εκκλησίας μας. Το έχω φορέσει πολλές φορές και το έχω δώσει σε πάρα πολλούς ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας να το φορέσουν για 5-10 λεπτά. Προσέχω πάρα πολύ, δεν αφήνω να φύγει από τα χέρια μου ο σκούφος.


Τον φυλάς σε ειδικό μέρος;

Ναι, σ’ ένα ειδικό προσκυνητάρι, όπως έχουν τα μοναστήρια, το οποίο έχω μέσα στο σπίτι μου, μαζί με άλλα που έχω, όπως μύρο από τα Ιεροσόλυμα, από προσκυνήματα που πηγαίνω τα τελευταία 40 χρόνια. Αυτά δεν μπορούν να μπουν οπουδήποτε, όπως στην κρεβατοκάμαρα που κοιμάμαι με τη σύζυγό μου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !