Προβληματισμός υψηλών (τηλεοπτικών) συχνοτήτων στη Νέα Δημοκρατία

0
Τα ονόματα των νέων καναλαρχών αλλά και το συνολικό τίμημα που θα καταβάλλουν για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες αναμένει η Νέα Δημοκρατία, όχι χωρίς προβληματισμό και εντάσεις.

Η εικόνα του κόμματος τα προηγούμενα 24ώρα (όχι τυχαία χθες ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης επεδίωξε να στρέψει τα φώτα στα ζητήματα της φορολογίας και της παιδείας) προκάλεσε αρκετό προβληματισμό στην ηγετική ομάδα αλλά και σε σειρά στελεχών της Ν.Δ., που διαπίστωσαν την ευκολία με την οποία η κυβερνητική παράταξη κατάφερε είτε να τους ταυτίσει με την «παλιά διαπλοκή», είτε να χαρακτηρίσει τη Ν.Δ. ως υπερασπιστή του μέχρι σήμερα αρρύθμιστου τηλεοπτικού τοπίου.

Στον τρίτο όροφο της Πειραιώς κυριαρχεί και ο προβληματισμός για έναν ακόμη λόγο. Η μακρά διάρκεια της διαδικασίας δημοπράτησης, η συμμετοχή όλων των βασικών παικτών σε αυτή και οι πληροφορίες για την αποφασιστικότητα συγκεκριμένων επιχειρηματιών να διασφαλίσουν, ανεξαρτήτως κόστους, μία άδεια δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για τη συγκέντρωση ενός σημαντικού ποσού από τον κυβερνητικό διαγωνισμό. Δεν είναι λίγοι οι γαλάζιοι που αναρωτιόνταν σε μεταξύ τους συζητήσεις για το ποια θα είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης εάν σήμερα – αύριο ο Πρωθυπουργός εμφανιστεί θριαμβευτής δηλώνοντας ότι εξασφάλισε από τις τηλεοπτικές άδειες όσα οι κυβερνήσεις από το 1993 δεν είχαν τολμήσει να ζητήσουν;

Στη Ν.Δ. εκτιμούν ότι οι κ. Τσίπρας και Παππάς θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο το αποτέλεσμα της διαδικασίας, επενδύοντας – όπως και στο παρελθόν – στο μη εκπαιδευμένο λαϊκό αισθητήριο που βλέπει μία κυβέρνηση να εξασφαλίζει χρήματα από τους επιχειρηματίες, παραγνωρίζοντας τις ενστάσεις συνταγματικότητας αλλά και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Προετοιμάζονται, δε, για μία περίοδο πίεσης ως προς το συγκεκριμένο θέμα, που πάντως θεωρούν ότι θα είναι μικρής διάρκειας και συγκεκριμένα μέχρι την απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου (ως προς την εμπλοκή του ΕΣΡ) ή μέχρι το τέλος της μεταβατικής περιόδου για τη λειτουργία των νέων σταθμών και το κλείσιμο των προηγουμένων.

Στη Ν.Δ. άλλωστε έχουν σειρά εισηγήσεων από κορυφαίους νομικούς σχετικά με την αντισυνταγματικότητα του νόμου και εκτιμούν ως λίαν πιθανό ότι αυτός θα καταπέσει στο ΣτΕ ενώ εκτιμούν ότι εφόσον τελικά η κυβέρνηση προχωρήσει στην επιλογή να ρίξει «μαύρο» σε όσους σταθμούς δεν αδειοδοτήθηκαν το πολιτικό και ηθικό κόστος που θα εισπράξει θα είναι τεράστιο.

του Τάσου Τσιφόρου NEWPOST

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !