Πότε πρέπει να πληρώσουν οι καναλάρχες;Τι συμβαίνει αν δεν πληρωθεί η άδεια;-Δες αναλυτικά

0

Ένα νέο τοπίο έβγαλε ο διαγωνισμός για τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών που ολοκληρώθηκε  την Παρασκευή τα ξημερώματα. Οι τέσσερις πλειοδότες θα διαθέσουν συνολικά 246 εκατ. ευρώ, τα οποία ωστόσο θα πληρωθούν σε βάθος χρόνου. Τις τέσσερις άδειες εξασφάλισαν ο ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΪ και οι επιχειρηματίες, Βαγγέλης Μαρινάκης και Ιωάννης Καλογρίτσας. 

Την πρώτη έλαβε η εταιρεία ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ, ιδιοκτησίας Γιάννη Αλαφούζου, με τελικό τίμημα 43,6 εκατομμύρια ευρώ, τη δεύτερη ο Ιωάννης Καλογρίτσας, με τελικό τίμημα 52,6 εκατομμύρια ευρώ, την τρίτη ο ΑΝΤ1 ιδιοκτησίας της οικογένειας Κυριακού, με τελικό τίμημα 75,9 εκατομμύρια ευρώ και την τέταρτη η εταιρεία ALTER EGO, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, με τελικό τίμημα 73,9 εκατομμύρια ευρώ.

Πότε θα αποπληρωθούν 

Βάσει της νομοθεσίας οι τέσσερις επιχειρηματίες θα πρέπει να καταβάλουν εντός δεκαπενθήμερου την πρώτη δόση του ποσού. Το συνολικό ποσό θα κατατεθεί σε τρεις ισόποσες δόσεις με ισάριθμες τραπεζικές επιταγές, που εκδίδονται σε διαταγή του Ελληνικού Δημοσίου.

Η δεύτερη δόση θα πρέπει να καταβληθεί εντός ενός έτους από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας και η τρίτη και τελευταία δόση εντός των επόμενων δύο ετών από την ημερομηνία χορήγησης της τηλεοπτικής άδειας.

Τι θα γίνει εάν δεν καταβληθούν τα ποσά 

Σε περίπτωση που κάποιος εκ των τεσσάρων δεν καταβάλει την πρώτη δόση εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας, τότε εκπίπτει της θέσης του και την τηλεοπτική άδεια παίρνει ο επόμενος πλειοδότης. Αντίστοιχα, το ίδιο συμβαίνει εάν δεν καταβληθούν οι άλλες δύο δόσεις ή αν αυτές δοθούν εκπρόθεσμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο επιχειρηματίας που δεν κατέβαλε το ποσό, χάνει την τηλεοπτική άδεια και την παίρνει ο επόμενος πλειοδότης.

Σύμφωνα τα όσα έγιναν γνωστά  από τη δημοπρασία το αμέσως μεγαλύτερο τίμημα έδωσε ο Ιβάν Σαββίδης της DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, με 61,5 εκατ. ευρώ, και ακολούθησε η ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. του Δημήτρη Κοντομηνά με 61 εκατ. ευρώ.

newpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !