Η Νεφέλη Ορφανού ετοιμάζεται για μια νέα επαγγελματική πρόκληση-Ποια θα υποδυθεί;


Η έμπειρη ηθοποιός,Νεφέλη Ορφανού ,ετοιμάζεται για ένα από τα ελκυστικά θεατρικά «στοιχήματά» της!

Πρόκειται να ντυθεί τη σπουδαία, Ρόζα Εσκενάζυ, τη Βασίλισσα του Ρεμπέτικου, σε έναν μονόλογο που έγραψε ο πολύς Παναγιώτης Μέντης ,και που θα σκηνοθετήσει ο πολυπράγμον ,Αντώνης Λουδάρος,στην Αθηναΐδα.


Πάμε να τα πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Ο Παναγιώτης Μέντης γράφει για την Εσκενάζυ: «Η Ρόζα Εσκενάζυ ανήκει σ’ αυτή την ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία γυναικών που η ιστορία θα τις καταγράψει σαν ρεμπέτισσες. Έζησε με τους δικούς της κανόνες. Έζησε όπως εκείνη αποφάσιζε κάθε στιγμή της ζωής της και με γνώση των συνεπειών τής ελευθερίας της. Η Ρόζα Εσκενάζυ ήταν χαρισματική ερμηνεύτρια του ρεμπέτικου και του Σμυρναίικου τραγουδιού. Χαρακτηρίστηκε ως ''Η μεγάλη κυρία'' των Μικρασιατών μουσικών πού ήρθαν στην Ελλάδα λόγω της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ήξερε να ξεσηκώνει τους σεβνταλήδες θαμώνες με τα σκέρτσα και τα καμώματά της, γιατί, εκτός από τραγουδίστρια, ήταν και θαυμάσια χορεύτρια. Η ζωή της είναι ντυμένη με ένταση και μυστήριο. Σε μια διαδρομή με αφετηρία την Κωνσταντινούπολη του 1883 μέχρι την Αθήνα του 1980, έζησε και βίωσε κάποιες από τις πιο σημαντικές δεκαετίες της ιστορίας της Ελλάδας. Περνώντας δια πυρός και σιδήρου μέσα από πολέμους, κατοχή, αντίσταση, δικτατορίες κι έρωτες, χωρίς να πάψει ούτε στιγμή να είναι μια γυναίκα που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της».

Και ο Αντώνης Λουδάρος σημειώνει με τη σειρά του:«Η Ρόζα Εσκενάζυ είναι φως! Το φως της καίει και θεραπεύει ψυχές».

Ο εν λόγω μονόλογος θα παρουσιάζεται από την Τρίτη 11 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη στην ''Αθηναΐδα''.

Πηγή:Enikos.gr- Βασίλης Μπουζιώτης

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: