Στη διαδικασία αδειοδότησης και για περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς προχωρά η κυβέρνηση μετά τη δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο», είπε ότι «αυτή τη στιγμή το υπουργείο Υποδομών βρίσκεται στη διαδικασία επικαιροποίησης του χάρτη συχνοτήτων και αμέσως μετά ξεκινάμε τη συγκρότηση των μελετών που θα μας πουν πόσες άδειες ανά περιφέρεια θα πρέπει να εκδοθούν. Θα γίνει η ίδια διαδικασία. Ελπίζουμε δε να συγκροτηθεί Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για να προχωρήσει στην αδειοδότηση». Στην ερώτηση ΑΝδεν συναινέσει η αντιπολίτευση για να συγκροτηθεί το ΕΣΡ ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως «νομίζω ότι θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Δεν υπάρχουν επιλογές γιατί το βήμα για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου θα μείνει ημιτελές».

Ωστόσο ο υπουργός δεν διευκρίνισε-αλλά ούτε ρωτήθηκε!- για το πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία επικαιροποίησης του χάρτη συχνοτήτων από το υπουργείο Υποδομών, ενώ πολλοί εκτιμούν ότι η αδειοδότηση των περιφερειακών σταθμών θα έπρεπε να γίνει αμέσως μετά από αυτή για της εθνικής εμβέλειας ώστε να γίνει πράξη η «ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου» που επικαλείται η κυβέρνηση…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]