Πού θα δώσει προτεραιότητα το ''Καλημέρα Ελλάδα'' του Ant1;


Ο Γιώργος Παπαδάκης και το ''Καλημέρα Ελλάδα'' επιστρέφουν αύριο στις 7 στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.Ο δημοσιογράφος ,που εδώ και πoλλά χρόνια ενημερώνει καθημερινά,από νωρίς το πρωί,τους πολίτες,μιλά,λίγο πριν την πρεμιέρα του, στην εφημερίδα,''Το Βήμα'' .

Από την εμπειρία σας με την επαφή με τον κόσμο, νιώθετε ότι εφέτος είναι πιο δύσκολη η κατάσταση για την κοινωνία; 

''Ε, βέβαια. Είναι πολύ πιο έντονη. Και λόγω των μειώσεων που έχουν υποστεί αυτοί οι οποίοι με το ζόρι τα βγάζουν βόλτα και λόγω της αύξησης των φόρων. Ο κόσμος πια δουλεύει για να πληρώνει τις υποχρεώσεις του, οι οποίες είναι πρόσθετες. Είναι δύσκολες οι εποχές, πάρα πολύ δύσκολες. Και σοβαρή η ευθύνη η δική μας. Κι εδώ βγάζω ένα παράπονο και μια πίκρα. Όχι μόνο για εμένα αλλά για όσους κάνουν αυτή τη δουλειά.Ο  κόσμος αυτόν που βλέπει και ασχολείται με όσα τον απασχολούν θέλει να τα γνωρίζεις και να βοηθήσεις και στη δημοσιοποίησή τους και στην επίλυσή τους. Είναι φοβερά μεγάλο το άγχος και η ευθύνη. Στέλνουν μηνύματα και mail και ασχολείσαι με όλους και με όλα και πριν και μετά τις εκπομπές. Γι' αυτό μερικές φορές υπάρχει αυτή η ένταση. Μου λέει ο άλλος «το παίζεις». Δεν παίζω τίποτα, διαχειρίζεσαι το πρόβλημα ενός ανθρώπου. Και όταν διαχειρίζεσαι την αγωνία του δεν μπορείς να είσαι παθητικός παρουσιαστής ο οποίος θα διατηρήσει την ψυχραιμία του και θα παρουσιάσει το θέμα. Εγώ πολλές φορές τη χάνω γιατί αυτά που ακούω είναι παράλογα και μου δημιουργούν την αίσθηση ότι κάποιοι εξ αυτών που μιλάω ή δεν ξέρουν πού ζουν ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Ζούμε σε άλλη χώρα μάλλον. Εγώ έτσι θα συνεχίσω''.

Σε τι θα δώσετε προτεραιότητα; 

''Στην κοινωνία. Τώρα πια είναι πολύ εύκολο να κάνεις ένα μαγκαζίνο με ποικιλία θεμάτων αλλά είναι πολύ δύσκολο να ασχοληθείς με την κοινωνία. Χρειάζεται γνώση, ευαισθησία και να αντιλαμβάνεσαι αυτό που ζει ο άλλος, όχι μόνο να το ξέρεις'' .

Η κοινωνία τι περιμένει πλέον από τους δημοσιογράφους και τις εκπομπές; 

''Αντικειμενικότητα και απόσταση από τα κέντρα εξουσίας. Αυτό σε κάποιο βαθμό γίνεται, σε κάποιο δεν γίνεται. Αν προσδιορίζουν τη δουλειά σου αυτά, τότε είσαι στρατευμένος. Δεν κάνω αυτή την κουβέντα για να καταλήξουμε αν εγώ είμαι αντικειμενικός. Έχω κάνει φοβερά μεγάλες προσπάθειες για να τα καταφέρω. Πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό τα έχω καταφέρει αλλά όχι απολύτως'' .

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: