Αγωνία για Alpha, Star και όλα τα κανάλια που έμειναν χωρίς άδεια

0
Μεγάλη αγωνία για τα κανάλια που έμειναν χωρίς άδεια μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως είναι ο Alpha και το Star.

Το τηλεοπτικό τοπίο αναμένεται να αλλάξει ριζικά πλέον καθώς έπειτα από ενενήντα μέρες δεν θα έχουν δικαίωμα εκπομπής τέσσερις από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας (MEGA, ALPHA, STAR, και EPSILON).

Χαρακτηρίζοντας την διαδικασία «απάνθρωπη, πολύ κουραστική και επίμονη», ο διευθύνων σύμβουλος του ALPHA, Δημήτρης Φουρλεμάδης γνωστοποίησε ότι το κανάλι θα κινηθεί δικαστικά κατά της διαδικασίας. «Δεν το χωράει ο νους μας το τι έγινε εκεί πέρα, ήταν χειρότερα απ' ό,τι τα φανταζόμασταν», είπε.

«Θα ήταν καλύτερα να έχει αποφανθει πριν τον διαγωνισμό η δικαιοσύνη» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του τηλεοπτικού σταθμού Star Κάρολος Αλκαλάι. Βγαίνοντας από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ο κ. Αλκαλάι χαρακτήρισε τη διαδικασία υπερβολική. «Το τίμημα ήταν υψηλό. Δεν περιμέναμε να πάει τόσο ψηλά. Θα περιμένουμε τώρα τα νομικά ζητήματα και θα δούμε» υπογράμμισε ο κ. Αλκαλάι και συμπλήρωσε: «Η εκτελεστική εξουσία ψήφισε έναν νόμο και όσοι θεωρούν ότι είναι θίγονται προσφεύγουν στη δικαιοσύνη».

Σε κίνδυνο οι θέσεις χιλιάδων εργαζομένων

Σε κίνδυνο βρίσκονται οι θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζομένων, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις όσων από τους διεκδικητές δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία από τις τέσσερις προνομιούχες άδειες.

Το τέλος της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, προκαλεί ένα ιδιαίτερα αβέβαιο τοπίο για τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν σήμερα και απασχολούν εκατοντάδες εργαζομένους.

Εφόσον οι προσωρινοί υπερθεματιστές που ανακοινώθηκαν καταστούν οριστικοί, τότε εντός ενενήντα ημερών θα πρέπει να διακοπεί από την DIGEA το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ALPHA, STAR, και EPSILON και να τερματιστεί η λειτουργία τους.

Η διαχείριση της κατάστασης που δημιουργείται, είναι το πρόβλημα που θα έχει να αντιμετωπίσει τώρα η κυβέρνηση, καθώς οι εκπρόσωποι αυτών των τηλεοπτικών σταθμών προανήγγειλαν ήδη δυναμικές αντιδράσεις, ενώ από το πρωί αναμένεται να κορυφωθεί και η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Βασίλης Χιώτης-protothema

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !