Συγκλονιστικό: Την κρατούσαν κλειδωμένη σε φέρετρο για 7 χρόνια. Σε ταινία η ιστορία της


Η Colleen Stan, γνωστή ως το «κορίτσι στο κουτί» κρατιόταν φυλακισμένη από το 1977 έως το 1984 μετά την απαγωγή της από ένα ζευγάρι όταν η ίδια ήταν 20 χρονών.


Ο Cameron και η Janice Hooker την επιβίβασαν στο αυτοκίνητό τους όταν εκείνη είχε κάνει σήμα για ωτοστόπ.

Όπως αποκάλυψε αργότερα μάλιστα, νόμιζε ότι μπορεί να τους εμπιστευτεί καθώς είχαν μαζί τους και ένα μωρό.

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά την επιβίβασή της ο άνδρας έστριψε ξαφνικά σε μια άλλη λωρίδα του δρόμου, όπου υπό την απειλή μαχαιριού τη φίμωσε, της έδεσε τα χέρια και έβαλε ένα ξύλινο κουτί πάνω από το κεφάλι της. «Νόμιζα ότι θα πεθάνω» είπε σε συνέντευξή της μιλώντας για όσα πέρασε.


Μετά από λίγη ώρα, όπως περιγράφει, έφτασε στο σπίτι του ζευγαριού όπου την υποχρέωσαν να ζει σε ένα ξύλινο κουτί σαν φέρετρο κάτω από το κρεβάτι τους.

Την κρατούσαν κλεισμένη εκεί και την έβγαζαν έξω μόνο για να την βασανίσουν ή να την βιάσουν. Η μόνη διέξοδος που είχε είναι να ταξιδεύει με το μυαλό της κάπου όμορφα, με τους αγαπημένους της ανθρώπους για να μπορεί να υπομείνει όσα οδυνηρά περνούσε.


Τον Αύγουστο του 1984 δραπέτευσε με τη βοήθεια της Janice η οποία μάλιστα αργότερα κατέθεσε εναντίον του συζύγου της στο δικαστήριο. Εκείνη απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες ενώ στον άνδρα επιβλήθηκε ποινή 104 ετών. Στο δικαστήριο ακούστηκε ακόμη και ότι η Stan μπορεί να υπέφερε από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, ότι δηλαδή ταυτίστηκε με τον απαγωγέα της, λόγω του έντονου στρες που βίωνε.


Η συγκλονιστική ιστορία της έγινε ταινία και θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες στις ΗΠΑ.

 fimes.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: