Θα αντέξουν άραγε και οι 4 νέοι τηλεοπτικοί σταθμοί;


Η κρίσιμη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών έφερε στην επιφάνεια ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο,όπου οι παίκτες είναι πια μόνο 4.

Πώς σχολιάζει την εξέλιξη αυτή ο δημοσιογράφος ,Νίκος Χατζηνικολάου; Τι προβλέπει;

Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο στη Χώρα, μετά τη δημοπρασία των τεσσάρων αδειών; Θα έχουμε καλύτερη ή χειρότερη τηλεόραση;

«Πιστεύω ότι θα έχουμε χειρότερη τηλεόραση. Κατ’ αρχάς,όταν μειώνεται ο ανταγωνισμός, μειώνεται η πολυφωνία, μειώνεται ο πλουραλισμός. Δεύτερον, το πολύ ακριβό τίμημα της άδειας, οδηγεί σε επιχειρήσεις που θα ξεκινήσουν με μεγάλα οικονομικά βάρη στην πλάτη τους. Επομένως, θα έχουν λιγότερα να ξοδέψουν για το πρόγραμμά τους και αυτό τα λέει όλα. Θα είναι αναγκασμένοι να κάνουν οικονομία κλίμακος για να μπορέσουν να πάρουν πίσω τα τεράστια ποσά που ξόδεψαν για τις άδειές τους και τα οποία κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται να ''βγουν'', ούτε και μετά από πολλά χρόνια δραστηριότητας των νέων τηλεοπτικών σταθμών».

Τι προβλέπετε ότι θα γίνει; 

«Προβλέπω ένα τηλεοπτικό τοπίο πιο φτωχό και προβλέπω ότι δεν θα αντέξουν και οι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί στην πορεία του χρόνου, καθώς τα χρηματικά ποσά που ήδη δαπανήθηκαν είναι τεράστια. Η Νέα Δημοκρατία βέβαια λέει ότι θα δώσει νέες άδειες. Αλλά έτσι μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο, γιατί αν δώσει νέες τηλεοπτικές άδειες, ερχόμενη η Νέα Δημοκρατία, θα απαξιώσει τις επενδύσεις που έκαναν αυτοί οι τέσσερις στον διαγωνισμό. Απ’ την άλλη μεριά, το φάσμα των συχνοτήτων επιτρέπει πολύ περισσότερα κανάλια, οχτώ με δέκα ,και δεν βρίσκω τον λόγο να μην αφεθεί ελεύθερη η αγορά να διαμορφώσει εκείνη το τοπίο».


Πηγή: Ελευθερία

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: