Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων προκηρύσσει τον 33ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό στον οποίο μπορούν να πάρουν μέρος κάτοικοι της Κρήτης ή καταγόμενοι από αυτήν.

Ο Διαγωνισμός περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες διαγωνιζομένων:
● Μαθητές Γυμνασίου
● Μαθητές Λυκείου
● Ενήλικοι

Το θέμα των κειμένων του Διαγωνισμού, πεζών ή ποιητικών, είναι ελεύθερο. Δεδομένου ότι ο Διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στην εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούσαν να επιλέξουν αυτό το θέμα. Οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων μπορούν να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό με ένα τουλάχιστον ποίημα ή διήγημα. Οι διαγωνιζόμενοι στην κατηγορία «ενήλικοι» θα πρέπει να στείλουν τρία (3) τουλάχιστον ποιήματα και δύο (2) διηγήματα. Και οι μαθητές και οι ενήλικοι μπορούν να λάβουν μέρος και με ποιήματα και με πεζά.

Τα κείμενα για τον διαγωνισμό θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα και να σταλούν, γραμμένα σε υπολογιστή, σε 4 αντίτυπα με τίτλο και ψευδώνυμο. Σε φάκελο, όμως, που θα εσωκλείεται πρέπει να υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού και οπωσδήποτε ο αριθμός του τηλεφώνου του.

Τα κείμενα των μαθητών θα πρέπει να παραδοθούν στους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι θα τα προωθήσουν στον Σύνδεσμο Φιλολόγων. Τα κείμενα των ενηλίκων θα σταλούν στην διεύθυνση: Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων, Αποκορώνου 125, Χανιά, Τ.Κ. 73134, με μόνη πληροφορία στη θέση του αποστολέα το ψευδώνυμο του δημιουργού.

Τελευταία ημερομηνία αποστολής των έργων ορίζεται η 27η Οκτωβρίου 2016. Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση την 17η Νοέμβρη 2016, αφού ο Διαγωνισμός είναι αφιερωμένος,όπως είπαμε, στην εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβριο του 1973. Η ανακοίνωση του χώρου βράβευσης καθώς και της σύνθεσης των κριτικών επιτροπών θα γίνει ταυτόχρονα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού.

Πληροφορίες δίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνδέσμου: syndesmosfilologonchanion@gmail.com και στα τηλέφωνα: 6973424083 και 6974706015.

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]