Ο επί 23 χρόνια δημοσιογράφος του MEGA,Αντώνης Λιάρος,συγκινεί:«Θα κρατούσα το MEGA ανοιχτό με κάθε κόστος»

0

Ο δημοσιογράφος,Αντώνης Λιάρος,βρισκόταν επί 23 ολόκληρα χρόνια στο δυναμικό του MEGA,και το όνομά του είχε συνδεθεί άρρηκτα με τα μεσημβρινά δελτία ειδήσεων.Ο παρουσιαστής ,που από το 2012 δεν ανήκει στο κανάλι,με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις που ''ντύνουν'' τον άλλοτε κραταιό τηλεοπτικό σταθμό,έγραψε χθες στο προσωπικό του profile στο facebook ένα συγκλονιστικό κείμενο με το οποίο δίνει κουράγιο στους συναδέλφους του στο κανάλι, με τους οποίους ζήσανε μαζί 23 χρόνια,και τους προτρέπει να μην εγκαταλείψουν τον αγώνα καθώς η φωνή του σταθμού δεν πρέπει να σιγήσει.

Δες την ανάρτησή του:



Δες ολόκληρο το κείμενό του:

Παρακολουθώ με πόνο ψυχής το δράμα των εργαζομένων στο Mega. Παρά το γεγονός ότι οι δρόμοι μας χώρισαν τον Απρίλη του 2012, παρακολουθούσα και παρακολουθώ τον μικρόκοσμό τους από κοντά. Χαιρόμουν για τις επιτυχίες τους και στενοχωριόμουν για τα ζόρια τους.

Βλέπετε, 23 χρόνια ζήσαμε μαζί! Πάνω από 12 ώρες την ημέρα, 6 μέρες τη βδομάδα! Ούτε με τα παιδιά μου δεν έζησα τόση ζωή... Γι αυτό και τα κλάματα, όταν αποφάσισα να αλλάξω ρότα στην καριέρα μου. Ήταν στεναχώρια για έναν οδυνηρό... χωρισμό! Δεν ήταν εύκολο και μου έλειπαν για καιρό... Οι χαρές, οι λύπες, οι αγωνίες, να είναι όλα στην ώρα τους. Οι live συνδέσεις, τα πλάνα, τα βίντεο, οι τίτλοι, τα "παράθυρα". Μια διαρκής αγωνία, ένα κυνήγι με τον χρόνο, ένα άγχος απίστευτο, αλλά τόσο δημιουργικό... Συντροφικότητα, καυγάδες, ένταση αλλά και ... δέσιμο. Και ανακούφιση όταν έπεφτε το σήμα τέλους του μεσημεριανού δελτίου...

Όλα αυτά ήλθαν ξανά στη σκέψη μου όταν διάβασα το post της Μαρίας Σαράφογλου, για το "τελευταίο μεσημεριανό δελτίο" του Mega. Το δελτίο, που για πολλά χρόνια ήταν το σημείο αναφοράς για την μεσημεριανή ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού. Το σφίξιμο στο στομάχι ήταν σαν από γροθιά... Το τελευταίο μεσημεριανό δελτίο; Είναι δυνατόν; Στο μυαλό μου πέρασαν όλα σαν βίντεο, απὀ αυτά τα βίντεο μαμούθ που έβγαζαν την ψυχή της Στέλλας, της Λίτσας, της Νατάσσας, της Ελένης... Ξανάκουσα τη φωνή της Άρσης και του Γιώργου στο ακουστικό μου... Θυμήθηκα τους καυγάδες μας για τους τίτλους... Ακόμη και τα τζαρτζαρίσματα με τον Νίκο για την αξιολόγηση των ειδήσεων. Την αμέριστη εμπιστοσύνη του Χρήστου, που με απελευθέρωνε... Όλα αυτα ήταν που έκαναν τις μέρες ξεχωριστές, κουραστικές αλλά δημιουργικές ! Και γι αυτό δεν ξεχνιούνται ό,τι κι αν γίνει, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες δουλειές κι αν αλλάξουμε! Δεν ξεχνιούνται γιατί εκεί και με αυτούς τους ανθρώπους έγινα καλύτερος. Έγινα αυτό που είμαι σήμερα!

Πριν από εβδομάδες έγραφα εδώ στο fb, ότι δεν πίστευα πως θα κλείσει το Mega. Ήταν και είναι τόσο μεγάλος οργανισμός, με βαρύ όνομα, έμπειρο προσωπικό και μια ταινιοθήκη μεγάλης αξίας. Δεν ήταν δυνατόν αυτή την επιχείρηση να την εγκαταλείψουν οι μέτοχοί της, παρά τις διαφωνίες τους. Ήμουν αιθεροβάμων; Ίσως! Ήμουν επηρεασμένος από τις δύσκολες ώρες των φίλων μου; Μπορεί. Αλλά τώρα, εδώ που φτάσαμε, νομίζω ότι πρέπει τα αδέλφια μου στο Mega να εκτιμήσουν όλα τα δεδομένα και να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Το να καταγγέλεις τις τράπεζες γιατί δεν ανοίγουν τους λογαριασμούς του καναλιού και να πληρωθούν οι μισθοί είναι μια κάποια αντίδραση, πλην όμως καταδικασμένη. Με την τωρινή κατάσταση των τραπεζών και με τους κυβερνητικούς βουλευτές να έχουν το χέρι στη σκανδάλη για το διαπλεκόμενο Mega, δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν λογαριασμοί, όσο δεν υλοποιείται η απόφαση των μετόχων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Όσο υπάρχει ο κίνδυνος πτώχευσης της επιχείρησης και συνεπώς απώλειας των δανείων που έχουν χορηγηθεί. Η κατηγορία θα είναι απιστία και είναι κακούργημα. Και κακά τα ψέμματα, αν οι μέτοχοι δεν βάλουν χρήμα, η επιχείρηση θα πτωχεύσει.

Γι αυτό εγώ στη θέση των αγαπητών μου συναδέλφων θα έκανα κάτι άλλο... Θα κρατούσα το Μega ανοιχτό, με κάθε κόστος. Για να υπάρχει μια φωνή δυνατή. Για να θυμίζει στην κοινή γνώμη, στους τηλεθεατές , που είναι ακόμη πολλοί, και να σχολιάζουν την εξέλιξή του. Όσο πιο πολλοί συζητούν το πρόβλημα του καναλιού, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η πίεση σε κυβέρνηση και μετόχους. Αν σταματήσουν τα δελτία ειδήσεων, κανείς δεν θα ασχοληθεί και δε θα λυπηθεί αν πέσει "μαύρο" σε ένα κανάλι χωρίς ΦΩΝΗ!

Φανταστείτε πόσο διαφορετικό θα ήταν το λουκέτο στην ΕΡΤ αν δεν ήταν η Έλλη Στάη στον αέρα; Φανταστείτε να είναι οι δημοσιογράφοι στον αέρα όταν για οποιοδήποτε λόγο και από οποιουδήποτε πρωτοβουλία πέσει "μαύρο". Σας βεβαιώνω, το κόστος για όποιον το κάνει θα είναι τεράστιο και δυσβάσταχτο. Το ξέρω πως όταν είσαι απλήρωτος και δεν έχεις να ταΐσεις την οικογένειά σου είναι δύσκολο να εργαστείς. Μου έχει συμβεί κι εμένα.

Αλλά η δημοσιοποίηση του προβλήματος είναι το ΜΟΝΟ όπλο των εργαζομένων, για να έχει ο τίτλος του Mega αξία και να ελπίζει κανείς ότι θα πάρει τα χρήματά του, είτε από την πώληση της εταιρείας , είτε από την επαναλειτουργία της. .Αν σβήσει η φωνή των δημοσιογράφων, θα ξεχαστεί το πρόβλημα...Και κάποιοι (και είναι πολλοί) θα χαρούν πολύ. Μην τους κάνετε τη χάρη!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !