Με πλάνα από ΑΝΤ1,STAR και...ΕΡΤ βγαίνουν πλέον τα δελτία του MEGA!


Με την καθυστέρηση στη μισθοδοσία να κλείνει πλέον τους τέσσερις μήνες στο MEGA, τεχνικοί και δημοσιογράφοι ξεκινούν επίσχεση εργασίας ως το τελευταίο όπλο που διαθέτουν απέναντι στη διοίκηση του καναλιού, που θεωρούν ότι τους έχει εγκαταλείψει στην τύχη τους. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα σταματήσει να μεταδίδεται και το ένα και μοναδικό δελτίο που βγάζει το κανάλι κάθε μεσημέρι.

Το διευθυντικό τρίο (Καψής-Σπυρόπουλος-Βλαχογιάννης) έχει επιστρέψει από τις διακοπές και περνά αρκετές ώρες της ημέρας στον σχεδόν «έρημο» 7ο όροφο των ειδήσεων, όπου αυτή την εβδομάδα παρουσιάστρια… υπηρεσίας του σύντομου μεσημεριανού δελτίου είναι η Μαρία Σαράφογλου. Η απομάκρυνση του τηλεοπτικού κοινού από το κανάλι φάνηκε στο έκτακτο δελτίο που αποφάσισε να κάνει το κανάλι την ημέρα της ανακοίνωσης των βάσεων για τις Πανελλαδικές, οπότε η τηλεθέασή του μετά βίας κινήθηκε γύρω στο 10%. Και μάλιστα αποφασίστηκε να γίνει παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις που προέβαλαν πολλοί από τους εργαζομένους.

Το ένα και μοναδικό δελτίο, πάντως, βγαίνει χάρη στην «αλληλεγγύη» που δείχνουν στο MEGA το STAR, ο ΑΝΤ1 και (εδώ είναι η έκπληξη) η… ΕΡΤ, που τροφοδοτούν πλέον καθημερινά το κανάλι της Μεσογείων με πλάνα από τα θέματα της επικαιρότητας, αφού τα τηλεοπτικά συνεργεία του σταθμού δεν βγαίνουν πλέον για ρεπορτάζ μια και εκτός από τους δημοσιογράφους, και οι τεχνικοί ξέμειναν από βενζίνη. To STAR βέβαια παραδοσιακά είχε μια συνεργασία με το MEGA στην ανταλλαγή πλάνων για εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά το γεγονός ότι πλέον και ο ANT1 αλλά και η δημόσια τηλεόραση σπεύδουν να ικανοποιήσουν τα αιτήματα που γίνονται, δείχνει ότι έχουν ξεγράψει οριστικά το πάλαι ποτέ μεγάλο κανάλι από το τηλεοπτικό τοπίο. Δεν το θεωρούν ανταγωνιστικό ούτε και μελλοντικά και δεν χαλάνε χατίρι κάθε φορά που τους ζητείται βοήθεια για το μικρό μεσημεριανό δελτίο του.

Σε ό,τι αφορά τα διεθνή θέματα όπως ο πρόσφατος μεγάλος σεισμός στην Ιταλία, οι τεχνικοί του σταθμού «κλέβουν» πλέον πλάνα κυρίως από το CNN ,και από άλλα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, κάτι το οποίο στο παρελθόν πολύ σπάνια γινόταν, καθώς υπήρχαν συνεργασίες με πρακτορεία που κόπηκαν λόγω χρημάτων, αλλά υπήρχε και ο φόβος των νομικών συνεπειών που θα μπορούσαν να υπάρχουν. Ωστόσο, είτε τα ξένα δίκτυα από τα οποία το MEGA «παίρνει» την εικόνα τους από τον «αέρα» δεν το έχουν αντιληφθεί ,είτε γνωρίζουν ότι το κανάλι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της λειτουργίας του και δεν ασχολούνται καθόλου.

Η πλήρης εγκατάλειψη των εργαζομένων έχει αφήσει μόνο την ελπίδα της ακύρωσης του διαγωνισμού από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει κάποιους από τους εργαζόμενους να αναζητούν εργασία για να μπορέσουν να ζήσουν.

parapolitika.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: