15 Oκτωβρίου ξεκαθαρίζει το τοπίο για τον ΔΟΛ-Όλες οι λεπτομέρειες...

0

Η 15η Οκτωβρίου φαίνεται ότι θα είναι η κρίσιμη ημερομηνία για την τύχη του ΔΟΛ και των εκατοντάδων εργαζομένων του, που πραγματοποίησαν χθες(22/9) συνέλευση στην έδρα του ομίλου μέσων ενημέρωσης στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, Σταύρος Ψυχάρης, απέστειλε επιστολή προς τους εργαζομένους, που ανέγνωσε συνεργάτης του, στην οποία παρέθετε ακροθιγώς την οικονομική κατάσταση του Οργανισμού και τους λόγους που έχουν οδηγήσει στην πρωτοφανή δυσπραγία. Αναλυτικά στοιχεία για τους λογαριασμούς και την πορεία των αποπληρωμών των οφειλών προς τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία δεν έδωσε στην επιστολή του ο Σταύρος Ψυχάρης, ωστόσο ,φαίνεται ότι στον ΔΟΛ αποτελεί «κοινό μυστικό» πως η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Ο ισχυρός άνδρας του Οργανισμού δεν έκανε καμία αναφορά σε πιθανή αποπληρωμή δεδουλευμένων που συσσωρεύονται επί μήνες, παρά μόνο όρισε τη 15η Οκτωβρίου ως την τελική ημερομηνία κατά την οποία θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για τον ισχυρό όμιλο.

Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ προσήλθαν στη συνέλευση μαζικά και από όλους τους κλάδους και συζήτησαν με νομικούς συμβούλους ποιες επιλογές έχουν αναφορικά με κινητοποιήσεις και τη διασφάλιση των συμφερόντων τους. Ανάμεσα σε άλλες συζητήθηκε το ενδεχόμενο επίσχεσης εργασίας ή κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων κατά της διοίκησης του ΔΟΛ, ωστόσο η όλη κατάσταση οδήγησε τους εργαζομένους να δώσουν ακόμη μία παράταση μέχρι τις 5 Οκτωβρίου μέχρι να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι άλλωστε που θεωρούν ότι τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει διαφανεί το μέλλον του ΔΟΛ.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη διοίκηση του ΔΟΛ και τις πιστώτριες τράπεζες είναι ιδιαίτερα έντονες και θα ενταθούν έτι περαιτέρω. Όπως έχουμε αναφέρει ήδη, ο Σταύρος Ψυχάρης έχει διαμηνύσει ότι στη διάδοχη κατάσταση θα πρέπει να συμμετάσχει ο ίδιος. Το ερώτημα είναι αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι υπάρχει επενδυτής έτοιμος να εισέλθει στο σχήμα ή εάν ο ίδιος ο Σταύρος Ψυχάρης θα βρει τρόπο να ενισχύσει κεφαλαιακά τον οργανισμό. Ο,τι και αν συμβεί οι χρονικοί περιορισμοί είναι σαφείς. Και οι εκπρόσωποι των τραπεζών δεν δείχνουν, βάσει των μέχρι τώρα κινήσεών τους, διατεθειμένοι να αναμένουν για πολύ καιρό τις αποφάσεις της σημερινής διοίκησης του ΔΟΛ.

Πέραν αυτού τις συζητήσεις θα επηρεάσει και η επικείμενη κατάθεση νομοθετήματος από την κυβέρνηση για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών. Εάν τα σενάρια για τα περιεχόμενα της ρύθμισης επαληθευτούν, τότε θα υπάρχει η δυνατότητα στους πιστωτές να μετοχοποιούν μέρος των χρεών προς αυτούς και να αναλάβουν ουσιαστικά τις τύχες του ΔΟΛ.

Πηγή: Efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !