ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Είναι μόλις 12 χρονών και πλέον φοιτητής στο πανεπιστήμιο

Όπως πολλοί 12χρονοι ανά την υφήλιο αυτήν την περίοδο, ο Τσεντικιαουάν Σουριατμάντια (εν συντομία, Ντίκι) ετοιμάζεται για την επιστροφή στα θρανία. Βέβαια, η δική του περίπτωση είναι κάπως ιδιαίτερη: Ξεκινά τα μαθήματα έχοντας πάει από την Ινδονησία στον Καναδά και αντί για σχολείο, ξεκινά στο Πανεπιστήμιο του Ουότερλου σπουδάζοντας Φυσική. Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου ανέφερε στο καναδικό CBC πως η αίτηση εισαγωγής που είχε στείλει ο Ντίκι «ήταν μία από τις ισχυρότερες» που είχαν πάρει φέτος.

Η αίτηση πέρασε αρχικά τα στάδια διαλογής μέχρι να γίνει, στο τέλος, αντιληπτό πως επρόκειτο για 12χρονο. Αυτό δεν στάθηκε ωστόσο εμπόδιο επειδή, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος, ο Ντίκι «από ακαδημαϊκή άποψη, είναι πανέτοιμος». 

Το παιδί έχει ήδη βρει σπίτι, μαζί με τον πατέρα του, κοντά στο πανεπιστήμιο. Το κύριο αντικείμενο φοίτησής του θα είναι η Φυσική, και ακολουθούν Χημεία και Μαθηματικά. Ο Ντίκι είπε πως είχε μάθει αγγλικά μόνος του, σε έξι μήνες, βλέποντας παιδικά και ταινίες στα αγγλικά με υπότιτλους. Το μόνο που δηλώνει ότι τον ανησυχεί, αλλά του φαίνεται ενδιαφέρουσα πρόκληση, είναι το κρύο του Καναδά.

Πηγή: in.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Γιώργος Μπαστουνάς

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: