Αργοπεθαίνει το Μεγάλο Κανάλι

0
Μια μακιγιέρ, μια κομμώτρια, μια τηλεφωνήτρια, μια παρουσιάστρια ειδήσεων (αυτή την εβδομάδα η Λίζα Δουκακάρου), ένας-δύο ρεπόρτερ και ο Μανώλης Καψής, που επανέκαμψε για να απουσιάσει ο Κώστας Σπυρόπουλος, είναι οι μοναδικοί που περιφέρονται στον έβδομο όροφο του κτιρίου της Μεσογείων.

Μαζί τους, ένας σκηνοθέτης βάρδιας και ελάχιστοι τεχνικοί, που είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται εκεί για τη ροή του προγράμματος, περιμένουν πλέον μόνο ένα θαύμα, καθώς το Mega έχει αποκλειστεί από τη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.
Μια σπερμολογία στους διαδρόμους του καναλιού που έκανε κάποιους εργαζομένους -ματαίως μάλλον- να αναθαρρήσουν είναι πως πίσω από την εταιρεία κυπριακών συμφερόντων που συμμετέχει στη διαδικασία ίσως εμφανιστεί μια λύση για την επιβίωση του πάλαι ποτέ Μεγάλου Καναλιού. Κι ακόμα μια ελπίδα που υπάρχει είναι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της συνταγματικότητας του νόμου, που εφόσον είναι θετική για όσους έχουν προσφύγει, τότε μπορεί να αποτελέσει μια σανίδα σωτηρίας για τον σταθμό και τους απελπισμένους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους του. Την ίδια ώρα, κάποιοι φέρνουν στην επιφάνεια και μια ακόμη προοπτική αναφορικά με τη διάσωση των θέσεων εργασίας.
Αυτή της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων της «Τηλέτυπος» από τις τράπεζες, που κρατούν δεσμευμένους τους λογαριασμούς της, εξαιτίας της μη ολοκλήρωσης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Κάποιος από τους νέους παίκτες που ενδέχεται να πάρουν άδεια μπορεί να εξαγοράσει στους πλειστηριασμούς που θα ακολουθήσουν από τις τράπεζες περιουσιακά στοιχεία, όπως η ταινιοθήκη του καναλιού και τα μηχανήματά του, και ταυτόχρονα να συνάψει νέες συμβάσεις με το προσωπικό της «Τηλέτυπος».
Το παζλ των σεναρίων για το ούτως ή άλλως δυσοίωνο μέλλον του σταθμού έρχεται να συμπληρώσει αυτό που καλλιεργήθηκε εσχάτως από κύκλους πέριξ των μετόχων του άλλοτε κραταιού Mega και προβλέπει ως προϋπόθεση την οριστική αποχώρηση του ΔΟΛ και του Πήγασου από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και την είσοδο νέων μετόχων, με την προοπτική να λειτουργήσει ο σταθμός ως θεματικός (εφόσον υπάρξει αντίστοιχη προκήρυξη από την κυβέρνηση), μόνο με σειρές και shows, χωρίς δελτία ειδήσεων.
Στο μεταξύ, τα ειδησεογραφικά αντανακλαστικά του καναλιού είναι πλέον ανύπαρκτα, καθώς μεταδίδει μόνο ένα δελτίο ειδήσεων κάθε μεσημέρι και στην τραγωδία της Αίγινας επιστρατεύτηκε η ρεπόρτερ Βίκυ Κατεχάκη, η οποία κάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές στο νησί, προκειμένου να κάνει το ρεπορτάζ και τις τηλεφωνικές συνδέσεις, αφού στο ταμείο δεν υπήρχαν χρήματα ούτε για τα έξοδα ενός μικρού ταξιδιού μέχρι τον Αργοσαρωνικό. Μια πρόταση που έχουν κάνει ορισμένοι εργαζόμενοι, με πρωτοβουλία της Αναστασίας Τσιβγούλη, είναι να υπάρξει μια οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων ενόψει της ΔΕΘ.
Ενας συντονισμός προκειμένου να βγει στον αέρα κεντρικό δελτίο ειδήσεων, αλλά και να γίνουν κάποιες παράλληλες κινήσεις των εργαζομένων. Η απελπισία, πάντως, είναι τόσο μεγάλη, που η πρόταση δεν έγινε δεκτή με… ενθουσιασμό, καθώς όλοι σκέφτονται πως έως τότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αδειοδότησης.
Αλλωστε, και ο οικονομικός διευθυντής, Θ. Ανδρεούλης, ο οποίος είναι ένας από τους ελάχιστους που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στο κανάλι, όταν ερωτάται από τους εργαζομένους για «κανένα νέο», το μόνο που κάνει είναι να κουνάει το κεφάλι του με αρνητικό τρόπο, δείχνοντας πως δεν περιμένει πλέον κάτι σημαντικό.

πηγή:freddonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !