Ιορδάνης Χασαπόπουλος:''Το όπλο κάθε δηµοσιογράφου είναι το ρεπορτάζ...''

0
Στην εφημερίδα ,''Real'',μίλησε ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος...

Ο κόσµος εµπιστεύεται την ενηµέρωση;

''Οι τηλεθεατές δεν εµπιστεύονται απόλυτα τα δελτία ειδήσεων, αν κι εγώ πιστεύω ότι όλα τα Μέσα περνάνε την κρίση τους. Ακόµη και τα ειδησεογραφικά sites και τα ραδιόφωνα έχουν περάσει κρίση. Γενικότερα η ενηµέρωση περνάει κρίση όταν έχεις πέντε χρόνια µνηµόνιο και κάθε 1-1,5 χρόνο έρχεται ένα ακόµη πιο σκληρό µνηµόνιο, ενώ κανένας δεν µπορούσε να το φανταστεί. Όταν πέφτει το βιοτικό επίπεδο του κόσµου και ψάχνει να βρει µια αλήθεια, να του πεις κάτι που θα του δώσει λίγο κουράγιο και συνέχεια ακούει ότι έρχονται καινούργια µέτρα και καινούργια µνηµόνια. Πολύς κόσµος µου λέει ότι για την ψυχική του υγεία δεν βλέπει ειδήσεις ή ότι δεν εµπιστεύεται πια τους δηµοσιογράφους''.

Τα κανάλια έχουν κατηγορηθεί για κατευθυνόµενη ενηµέρωση. Την έχουν πληρώσει σε αυτό το επίπεδο οι δηµοσιογράφοι; 

''Βεβαίως. Υπάρχει µια γενιά δηµοσιογράφων που έχει ταυτιστεί µε ορισµένα πράγµατα και την έχει πληρώσει. Βλέπεις ότι είναι αρκετοί συνάδελφοι, χωρίς να θέλω να πω ονόµατα, που είχαν µπει σε αυτή τη διαδικασία, επέµειναν πάρα πολύ και στο τέλος «κάηκαν», όπως λέµε στη γλώσσα µας. «Κάηκαν» και από άποψη αξιοπιστίας και φερεγγυότητας''.

Παρόλο που έχετε τη δική σας εκποµπή, επιµένετε στο ρεπορτάζ... 

''Ένας δηµοσιογράφος πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραµµή όσο µπορεί. Αυτό τον κάνει πιο «πλούσιο». Το όπλο κάθε δηµοσιογράφου είναι το ρεπορτάζ, να είναι µπροστά σε όλα τα µεγάλα γεγονότα. Ο κόσµος καταλαβαίνει ποιος του λέει αλήθειες, ποιος δεν τον κοροϊδεύει και ποιος µάχεται. Αυτός είναι ο γνώµονας για εµένα για το πώς έκανα και κάνω δηµοσιογραφία. ∆εν θα µου άρεσε να κάνω κάτι µόνο µέσα από το στούντιο αποστασιοποιηµένα. Κάνεις µια δουλειά που σου αρέσει για να µη χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ. Αν σου αρέσει το επάγγελµά σου και σε τρέφει, δεν το βλέπεις σαν δουλειά''. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !