Να προφυλακιστούν 17 δημοσιογράφοι διέταξαν οι Τουρκικές Αρχές...

0
Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση 17 δημοσιογράφων, οι οποίοι κατηγορούνται για σχέσεις με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ μουσουλμάνο ιεροκήρυκα,Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί υποκινητή της αποτυχημένης απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Οι 17 αυτοί δημοσιογράφοι διώκονται με την κατηγορία ότι ανήκουν σε «τρομοκρατική οργάνωση». Από τους 21 δημοσιογράφους που προσήχθησαν ενώπιον δικαστηρίου την Παρασκευή, στους 17 απαγγέλθηκαν κατηγορίες και τέσσερις αφέθηκαν ελεύθεροι. Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που δόθηκε εντολή να προφυλακιστούν είναι η Ναζλί Ιλιτζάκ, πρώην βουλευτής, η οποία απολύθηκε από τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα,''Sabah, το 2013, διότι επέκρινε τους υπουργούς που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλο διαφθοράς -η έρευνα για το οποίο ενορχηστρώθηκε, κατά την κυβέρνηση στην Άγκυρα, από τον Γκιουλέν. Ο Μπουλέντ Μουμάι, πρώην διευθυντής της εφημερίδας ,''Hürriyet'', πολύ γνωστός στον χώρο των τουρκικών ΜΜΕ, ήταν αντίθετα ανάμεσα στα πρόσωπα που αφέθηκαν ελεύθερα.

Τα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των μαζικών εκκαθαρίσεων που είναι σε εξέλιξη στην Τουρκία. Η κυβέρνηση διέταξε,ως γνωστόν, το κλείσιμο 130 και πλέον μέσων ενημέρωσης, ενώ έχουν εκδοθεί περίπου 90 εντάλματα σύλληψης σε βάρος δημοσιογράφων, μέτρα που επικρίνονται εντονότατα από μη κυβερνητικές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή:in.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !