Ζήνα Κουτσελίνη: Τι λέει για Ντορέττα, Περρή, Ουγγαρέζο και η σκληρή κριτική στον εαυτό της

0
Οι σκληρές κριτικές, τα τηλεοπτικά πρόσωπα, αλλά και η επιστροφή της Ζήνας Κούτσελίνη πίσω από τις κάμερες. Οι δικές της αλήθειες!

Συνέντευξη στην εφημερίδα Freddo και τη Νανά Παλαιτσάκη

Η Ζήνα Κουτσελίνη επιχειρεί φέτος- για πρώτη φορά μπροστά στις κάμερες- με την εκπομπή "Αλήθειες με την Ζήνα" στο Star, μια πολλαπλή αναμέτρηση. Για μας που την γνώρισαμε ως διευθύντρια ψυχαγωγικών προγραμμάτων τηλεόρασης, στον φετινό ρόλο της μοιάζει να ισορροπεί σε παγοδρόμιο με... βατραχοπέδιλα. Επειδή όταν διαχειριζόταν θέσεις εξουσίας δημιούργησε φίλους και εχθρούς, την περίμεναν και την περιμένουν πολλοί απο το να λαθέψει έως το να φανεί ελλιπής σε αυτό που κλήθηκε να υπηρετήσει.

Συνεργάστηκα μαζί της και συγκρούστηκα. Πολλές φορές η αισθητική μας ήταν εξαιρετικά διαφορετική. Μας χώρισαν και μας ένωσαν αρκετά. Καταφέραμε, όμως, αφού αναμετρηθήκαμε με γεγονότα, καταστάσεις και ανθρωπους μήνες πριν, να μιλήσουμε για όλα όσα δεν μπορέσαμε, όταν "ακρωτηριασμένες" στο κυνήγι της ματαιοδοξίας και των τηλεθεάσεων, προσπερνούσαμε την ουσία ή κάναμε ότι την προσπερνούσαμε. Πολύ αργότερα με παρουσίασε στην εκπομπή της. Με τη Ζήνα Κουτσελίνη οι δρόμοι μας χώρισαν όταν δεν είχε το μωρό της και ξαναβρεθήκαμε μετά τον ερχομό της Έμμας. Ποτέ "δεν γλύκανε" η μία τ' αυτιά της άλλης και γι' αυτό ίσως οι συναντήσεις μας ήταν μετρημένες και... ουσιαστικές με περιόδους "σιωπών".

Οταν κατάλαβα ότι η Ζήνα σοβαρολογούσε να τολμήσει ως παρουσιάστρια, ανησύχησα. Ανησύχησα γιατί ήξερα την "παλιά Ζήνα"... Τελικά, μετά και την κουβέντα μας κατάλαβα για ακόμη μία φορά ότι "είμαστε οι διαρκείς αλλαγές μας".

Ποια είναι, λοιπόν, η άποψη της Κουτσελίνη για την παρουσιάστρια... Ζήνα;

Εγώ όταν ήμουν στο κοντρόλ, είχα την απόλυτη εξουσία να καταλάβω αν αυτός που ήταν μπροστά στην κάμερα είχε την δυνατότητα να το πάει "παρακάτω" ή να μην το "πάει". Γι' αυτό τον λόγο, Νανά, ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού μου είμαι εγώ και έπρεπε να είμαι έτσι. Στις διακοπές, λοιπόν, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς κάθισα σπίτι μου και είδα όλες μου τις εκπομπές- όλες. Αφιέρωσα δύο τετραήμερα για να δω τις εκπομπές μου με το πιο αυστηρό μάτι ενός ανθρώπου που βλέπει τηλεόραση. Κάθισα να τις δω με το "βλέμμα" της Παλαιτσάκη, της Γκολεμά, της Γραμμέλη... Έτσι είδα κατάματα όλα μου τα λάθη. Και σε επίπεδο θεματολογίας εκπομπής, αλλά και τα δικά μου λάθη ως παρουσιάστριας. Ένιωσα, Νανά, ότι ο τρόπος που μιλούσα στον κόσμο ξέφευγε απο την ουσία και πήγαινε στην περιφέρεια... Δηλαδή όταν "καίγεται" ο κόσμος για το Αγροτικό, εγώ συζητούσα για ένα θέμα που θα μπορούσα να το κάνω ύστερα απο 15 μέρες. Άρα, Νανά, έκανα δύο λάθη: α) λάθος επιλογή θεμάτων ορισμένες φορές και β) λάθος διαχείριση απο μένα.

Και τι έκανες για να διορθώσεις τα λάθη σου;

Κατάλαβα ότι πρέπει να το "βρω άμεσα", γιατί υπήρχαν λάθη που με αφορούσαν.

Ξεχώρισες κάποιες σκληρές κριτικές που γράφτηκαν για σένα φέτος που επιχειρείς ως παρουσιάστρια;

Κανένα κείμενο δεν μ' ενόχλησε, Νανά. Οπως και εγώ κρίνω, έτσι έρχονται και να με κρίνουν χωρίς να είναι κάποιος "σώνει και καλά" κακοπροαίρετος. Εμένα, Νανά μου, δεν με "πολέμησαν", την Τατιάνα την έχουν κρίνει πολύ πιο σκληρά. Εμένα μου έδωσαν τα περιθώρια και ν' αναπτυχθώ και να διαφοροποιηθώ.

Με δεδομένο ότι εκφράζεις όχι απλώς έντονα το συναίσθημά σου, αλλά περίπου εκρηκτικά, ξεκινώντας φέτος την εκπομπή, πήρες το κατευόδιο απο ανθρώπους που στήριξες, που βοήθησες, που ανέδειξες;

Απο αυτούς που περίμενα το πήρα!

Ποιων τη γνώμη μετράς;

Λαμβάνω υπόψη μου τη γνώμη διαφορετικών ανθρώπων και για διαφορετικούς λόγους. Μετράω, όμως, πάρα πολύ την άποψη της Μενεγάκη, γιατί δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο το ότι έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει.

Ποια είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά της;

Η Μενεγάκη είναι πανέξυπνη, έχει τηλεοπτική συμπεριφορά και είναι αληθινή. Αυτά είναι που με κάνουν να εμπιστεύομαι τη γνώμη της. Εμπιστεύομαι, επίσης, τη δική σου κρίση, γιατι επιχειρηματολογείς και το τεκμηριώνεις, βάζοντας στο επίκεντρο εμένα και όχι εσένα, γιατί γνωρίζεις πολύ καλά ότι εγώ είμαι εγώ και δεν είμαι εσύ... (γέλια). Επιπλέον, όταν μου λέει κάποιος "το έκανες λάθος", περιμένω να μου πει και πως είναι το σωστό. Γιατί αν δεν μου προτείνει τρόπο να το αλλάξω, σημαίνει ότι η κριτική του γίνεται μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Ποια πρόσωπα "σφράγισαν" την ιδιωτική τηλεόραση τόσο στην ενημέρωση όσο και στην ψυχαγωγία; (Η σειρά είναι ακριβώς όπως αυθόρμητα της προέκυψε)

Ρούλα, Μενεγάκη, Χαντζηνικολάου, Μικρούτσικος με το "Χαμογελάτε" στο Mega. Εσύ και ο Κουίκ μαζί στο δελτίο του ΑNT1, ως δίδυμο, ο Παπαδάκης ασυζητητί, η Σεμίνα, οι " Ράδιο Αρβύλα" που ξεκίνησαν ως "Αμάν", η Ελληνοφρένεια τα τελευταία χρόνια, η απόλυτη ιδιαιτερότητα του Θέμου Αναστασιάδη και η Μαλβίνα.

Φέτος ο Περρής είναι χωρίς τον Θέμο και ο Θέμος χωρίς τον Περρή. Η γνώμη σου;

Νανά, ο κεντρικός παρουσιαστής ήταν ο Θέμος, ο Περρής καταγράφεται για μένα ως "κενό", αλλά όχι ως απώλεια τηλεοπτικού προϊόντος .Αν αύριο κάποιος φύγει απο τη δική σας εκπομπή, η εκπομπή θα συνεχίσει να υπάρχει. Ο Βαγγέλης έβαλε "σφραγίδα" στη σάτιρα της εκπομπής, όχι στις συνεντεύξεις.

Πως σου φαίνεται ο Βαγγέλης Περρής στο "Σπάτα live";

Νανά, η εκπομπή δεν μου είναι αδιάφορη. Αλλά όταν θέλεις μια εκπομπή να προχωρήσει ως δίδυμο, το "δίδυμο" είναι απο τα πιο δύσκολα εγχειρήματα. Όταν θέλεις να στήσεις ένα καινούργιο προϊόν, πρέπει να στήσεις έναν κεντρικό παρουσιαστή και δίπλα πρόσωπα εξίσου δυνατά. Όταν συντονίζουν δύο , πρέπει να υπάρχει πάρα πολύ δυνατή χημεία για να ρολάρει. Όπως ο Σεργουλόπουλος και η Μπακοδήμου. Δες το παράδειγμα της Κατερίνας Καινούργιου. Για μένα αν και η ίδια είναι αδύναμη, η διαχείριση της κουβέντας είναι πιο εύκολη όταν ένας ηγείται και οι υπόλοιποι ακολουθούν τον ηγέτη τους. Στην περίπτωση του Βαγγέλη Περρή, η επιτυχία ή η αποτυχία του Ουγγαρέζου και της Συνατσάκη δεν ανήκει στον Περρή. Ο Βαγγέλης κλήθηκε να διαχειριστεί ένα "δίδυμο" που του ανέθεσαν. Το περιεχόμενο  της εκπομπής είναι σατιρικό, το πως διαχειρίζεσαι τη σάτιρα είναι θέμα παρουσιαστών.

Απο τις παρουσιάστριες και τους παρουσιαστές που ανέλαβες σε μικρή ηλικία, ποιες και ποιοί θεωρείς ότι έχουν εξελιχθεί και ποιοί έχουν μείνει στάσιμοι;

Αφήνοντας τη Μενεγάκη απ' έξω, μεγάλη εξέλιξη έχουν η Τσιμτσιλή, ο Νίκος Μουτσινάς και η Δούκισσα Νομικού.

" Το μοντέλο της Ντορέττας"

Συνεχίζοντας την κουβέντα για τα πρόσωπα και το γιατί πετυχαίνουν ή αποτυγχάνουν ως παρουσιαστές και παρουσιάστριες, αναφερόμαστε στο φετινό εγχείρημα του Μεγάλου Καναλιού με την Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Ποια είναι η γνώμη σου για το πρωινό του Mega;

Υπάρχει καταρχάς μία αντίληψη στην τηλεόραση ότι τα νεανικά κοινά τα φέρνουν στην τηλεόραση οι νέοι ηλικιακά! Μεγάλο λάθος. Τα νεανικά κοινά τα φέρνουν στην τηλεόραση οι άνθρωποι που έχουν άποψη. Στο Mega, λοιπόν, στήσανε ένα πρωινό όπου εκτός απο τη Μεσσαροπούλου, που κατέχει και έχει γνώμη και τον Χαρισόπουλο εν μέρει, όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουν αντικείμενο, με αποτέλεσμα τι; Να βρίζουν τα μπούτια της Κορινθίου χωρίς επιχείρημα. Στήθηκε, λοιπόν, μια εκπομπή με μία παρουσιάστρια που τα "λέει", η οποία δεν έχει δίπλα της ανθρώπους να επιχειρηματολογήσουν, στοιχείο που ο ανταγωνισμός διαθέτει σε υπερθετικό βαθμό.
Το λάθος του καναλιού ήταν ότι έβγαλαν τον Μάρκο Σεφερλή τη φετινή χρονιά ο οποίος το "είχε βρει", εκτιμώντας ότι θα προσεγγίσουν το γυναικείο κοινό, βάζοντας γυναίκα παρουσιάστρια. Για την ιστορία, λοιπόν, ο Μικρούτσικος έκανε τεράστια νούμερα στις γυναίκες όταν διαχειρίστηκε πρωινή εκπομπή. «Τις γυναίκες τις κερδίζω στην τηλεόραση, αν αυτό που θα στήσω αφορά τη γυναίκα». Το Mega έκανε λάθος εκτίμηση, είχαν το προϊόν με τον Σεφερλή και το χάλασαν.

Πoιο θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του κόσμου της τηλεόρασης αυτή την εποχή;

Θεωρώ ότι η επόμενη τριετία θα σηματοδοτήσει αλλαγές μεγάλες στη δομή και τη στρατηγική των καναλιών. Για μένα με πολυ λίγα χρήματα μπορεί να γίνουν πολύ σημαντικά πράγματα.

Σε ακούω και μιλάς για τις τηλεοπτικές εξελίξεις και αναρωτιέμαι για πόσο θα συνεχίσεις στον ρόλο της παρουσιάστριας.

(Γέλια) Ο δολοφόνος γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος! Αυτό φέτος το κάνω γιατί αγαπώ το περιεχόμενο της εκπομπής και την πρόταση. Αν η συνέχεια της πορείας μου είναι να ξαναμπώ στο κοντρόλ, βεβαίως θα μπω.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !