Προβλήματα στο Mega:Απεργίες δημοσιογράφων,χαμηλά νούμερα και φήμες για μειώσεις μισθών, προκαλούν ανησυχία

0
Βαρύτερο γίνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα το κλίμα στο Mega. Αυτή τη φορά αφορμή δεν ήταν μόνο τα νούμερα τηλεθέασης του κεντρικού δελτίου, που άρχισαν πάλι να παίρνουν την κάτω βόλτα, αλλά και το θέμα των πέντε δημοσιογράφων που δεν θέλησαν να υπογράψουν μειώσεις μισθών, αλλά και η διοίκηση που αρνήθηκε να τους απολύσει με τη νόμιμη αποζημίωση.

Πρόκειται για τους Γιώργο Σαραντάκο, Σωτήρη Τσιομπανούδη, Στέλιο Παπαπέτρου, Στρατή Αγγελή και Κωνσταντίνα Καζαντζή. Αν και στα μέσα της εβδομάδας κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι τελικά στη Μεσογείων αποφάσισαν να τους αποζημιώσουν, το πρωί της Πέμπτης τουλάχιστον ένας από αυτούς, όταν απευθύνθηκε στη διοίκηση, πήρε την εξής απάντηση: «Η γραμμή της επιχείρησης είναι πως δεν αποζημιώνουμε κανέναν. Αν θέλετε, φύγετε μόνοι σας». Ήδη, το «παρών» στο κανάλι συνεχίζουν να δίνουν μόνο οι Γιώργος Σαραντάκος και Σωτήρης Τσιομπανούδης, ενώ οι άλλοι τρεις είτε έχουν πάρει άδειες είτε έχουν αραιώσει τις παρουσίες τους σε μια μορφή «λευκής απεργίας».

Την ίδια ώρα, το «παιχνίδι» αυτό ανάμεσα στους πέντε και τη διοίκηση προκαλεί δυσφορία σε όλους τους υπόλοιπους ρεπόρτερ, οι οποίοι υπέγραψαν τις μειώσεις των μισθών τους και λένε υψηλόφωνα πως «δεν θα είμαστε εμείς τα κορόιδα που συμφωνήσαμε να μειωθούν οι μισθοί μας και οι υπόλοιποι θα μείνουν με τα χρήματα που έπαιρναν πριν».

Πάντως, το ζήτημα πρέπει να λυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, καθώς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες , υπάρχουν νομικές συμβουλές στο Mega να μην επιμείνει στη γραμμή της «μη απόλυσης», ενώ τουλάχιστον δύο από τους πέντε πιέζουν εντονότατα, καθώς έχουν ήδη προτάσεις από άλλα μέσα ενημέρωσης που τους περιμένουν.

Τηλεθεάσεις δελτίου ειδήσεων:
Σε ό,τι αφορά την τηλεθέαση του δελτίου ειδήσεων, ο Μανώλης Καψής, σε συνεργασία με τον Κώστα Σπυρόπουλο και τον Βίκτωρα Βλαχογιάννη, προσπαθούν να βρουν τρόπο να ανεβάσουν τα νούμερα, καθώς και την εβδομάδα που πέρασε έχασαν όλες τις ημέρες από τον ANT1 - αν και παίρνουν καλύτερο lead-in -, ενώ είδαν και το Star να πλησιάζει σε απόσταση αναπνοής. Τη Δευτέρα ο ΑΝΤ1 έφτασε το 17,7% με το Mega να μένει στο 14,8% και το Star στο 14,6%, την Τρίτη ο ΑΝΤ1 προηγήθηκε με 16% έναντι 14,7% του Mega και την Τετάρτη ο ANT1 ήταν στο 14%, με το Mega στο 13,2%.

Πάντως, οι ρεπόρτερ βλέπουν την ηγετική τριάδα μάλλον «πελαγωμένη» και ανησυχούν διπλά, καθώς υπάρχει και μια έντονη φημολογία για νέες μειώσεις μισθών το 2016. Παράλληλα, από την πλευρά Βαρδινογιάννη ξεκαθαρίστηκε την εβδομάδα που πέρασε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, αν δεν λάβουν μέρος και οι Ψυχάρης-Μπόμπολας, ενώ το ίδιο κατηγορηματικά διαψεύστηκε το σενάριο περί συγχώνευσης Mega - Star. Η ιδιοκτησία του Star θεωρεί ότι τα δάνεια του Mega καθιστούν ασύμφορη μια τέτοια επιλογή και προτιμά να ρίξει το βάρος στο «πιο μικρό και πιο τακτοποιημένο ,οικονομικά, Star», όπως λένε χαρακτηριστικά και άνθρωποι του καναλιού.

Πηγή:Parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !