Τα 6 λάθη του Mega που το έριξαν στην τρίτη θέση αυτή τη σεζόν

Γιώργος Τζοβάρας
1
Το κανάλι που πρωτοστατούσε στην ελληνική τηλεόραση, το κανάλι με τις αξιοζήλευτες παραγωγές και τις πρωτότυπες ιδέες του, το κανάλι που ήξερε πως να προχωρά μπροστά στην τηλεόραση φέτος πέρασε μία από τις χειρότερες χρονιές του αφού βρέθηκε στην τρίτη θέση των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών στις μετρήσεις τηλεθέασης. Φυσικά αναφέρομαι στο Mega. Σίγουρα έγιναν λάθη από αρκετούς ανθρώπους στη διοίκηση του σταθμού και όχι μόνο και προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα.

1. Φέτος ήταν η πρώτη σεζόν που φάνηκε το Mega να δίνει το πράσινο φως σε προγράμματα που ακόμη και από τον πιλότο τους δεν ήταν ικανοποιητικά. Σειρές όπως το Μάνα Χ Ουρανού, εκπομπές όπως το Εεεεε και το One Mark show ακόμη και από ένα μικρό δείγμα θα έβλεπες πως δεν είναι καθόλου δυνατά και συνεπώς δεν θα έκαναν υψηλά νούμερα. Ωστόσο τα συγκεκριμένα προγράμματα εγκρίθηκαν και φυσικά απέτυχαν στη μάχη της τηλεθέασης

2. Και μιας που είπα για το One mark show το επόμενο λάθος ήταν ο Μάρκος Σεφερλής. Το κανάλι λοιπόν έκανε μια μεταγραφή που πολλοί δεν περίμεναν γνωρίζοντας το προφίλ του καναλιού. Ομολογώ ότι ο Μάρκος ήταν μια πολύ έξυπνη κατάκτηση για το κανάλι που δεν εκμεταλλεύθηκε σωστά. Ο Μάρκος υποσχέθηκε ανατρεπτικό πρωινό αλλά δεν το έπραξε. Ίσως τα αρχικά υψηλά νούμερα έκαναν την ομάδα να επαναπαυτεί, ίσως η παρουσία ενός σχετικά άπειρου στα τηλεοπτικά προσώπου καθημερινά το πρωί + μία μέρα prime time ήταν μερικοί από τους λόγους που απέτυχε το πείραμα του νέου πρωινού. Το σίγουρο πάντως είναι πως το κανάλι είχε ένα πρόσωπο που με καλύτερη αξιοποίηση θα έκανε παπάδες.

3. Άλλο ένα λάθος του Μεγάλου καναλιού ήταν η συνεχής αλλαγή του προγραμματισμού. Η φετινή σεζόν ήταν η πρώτη ου φάνηκε πως το κανάλι είχε μεγάλη σύγχυση στον προγραμματισμό ιδιαίτερα της prime time αφού είδαμε προγράμματα να μεταφέρονται τρεις τέσσερις ή και περισσότερες φορές.

4. Το lead in του δελτίου ήταν άλλο ένα πρόβλημα για τον σταθμό. Αρχικά προτίμησαν να συνεχίσουν τα Κλεμμένα Όνειρα. Η ιστορία τραβήχτηκε απ' τα μαλλιά και το κοινό την έκανε με ελαφρά προς... Μπρούσκο μεριά! Όταν ολοκληρώθηκε η σειρά το κανάλι έβαλε σε επανάληψη το Παρά πέντε -τι πρωτοτυπία-. Έτσι ήταν ανέφικτο να κερδίσει ένα ικανοποιητικό κομμάτι στην πίτα της τηλεθέασης.

5. Ακόμη, το κανάλι ακόμη και σε μια ανταγωνιστικότατη χρονιά, αφού Alpha και Ant1 έσκασαν στη μάχη με ισχυρά πυροβολικά και καλοδουλεμένες παραγωγές, επιλέγει να αφήνει πολλές ζώνες κενές. Αυτό έχει ως συνέπεια ο τηλεθεατής να μην μπορεί να παρακολουθήσει συνεχόμενα το πρόγραμμα του σταθμού αφού μετά από μία εκπομπή ή νέο επεισόδειο σειράς προβάλλεται επανάληψη ή ξένη ταινία.

6. Τέλος, τα οικονομικά προβλήματα του σταθμού, οι στάσεις πληρωμών και τα προβλήματα στα γυρίσματα λόγο μη καταβολής των δεδουλευμένων των τεχνικών και ηθοποιών, δημιούργησε αρνητική ατμόσφαιρα γύρω από το όνομα του καναλιού και απομάκρυνε τηλεθεατές.

Αυτά θα προσπαθούσα εγώ να διορθώσω -κατά την ταπεινή μου γνώμη- αν ήθελα να ανακτήσω ξανά έδαφος.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Και του χρόνου στην ίδια θέση θα 'ναι όταν ΑΝΤ1 και ALPHA θα συνεχίσουν με το ίδιο μοτίβο προγράμματος και τη νέα σεζόν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !