Άρης Καβατζίκης:«Η Ελένη, Η Ναταλία Κι Εμείς, Οι Άνθρωποι Των Περιοδικών...»!

0

Γράφει ο Άρης Καβατζίκης:

Συνήθως απέχω από τις καλλιτεχνικές παρέες, τα καλλιτεχνικά πηγαδάκια και τις κουτσομπολίστικες συντροφιές, στις οποίες ανταλλάσσονται «όμορφα», διόλου κολακευτικά σχόλια για τους/τις εκπροσώπους της ελληνικής σόουμπιζ. Επίσης, απέχω από τις απαντήσεις γενικότερα. Ενώ δηλαδή θα μπορούσα ανά πάσα στιγμή να βγαίνω να μιλάω για οποιαδήποτε ανοησία γράφεται ή λέγεται, δεν το πράττω ποτέ. Αυτή θα είναι η πρώτη εξαίρεση από τον προσωπικό μου αυτόν κανόνα.

Πριν γράψω οτιδήποτε, να επισημάνω πως γνωρίζω πολύ καλά τη φύση της δουλειάς που κάνω. Δεν είναι επιστήμη, δεν σώζουμε ζωές, δεν επιτελούμε έργο. Ωστόσο, δημιουργούμε όμορφους κόσμους μέσα σε τυπωμένες σελίδες. Και προς Θεού, δεν υποτιμούμε τους αναγνώστες μας, οι οποίοι είναι άνθρωποι έξυπνοι, με μόρφωση κοινωνική.

Δύο εβδομάδες πριν, δέχτηκα, όχι εγώ ως δημοσιογράφος, αλλά το περιοδικό HELLO!, στο οποίο εργάζομαι ως διευθυντής σύνταξης, μία επίθεση για “κωλοτούμπα” επειδή επανήλθε η Ελένη Μενεγάκη στο περιοδικό. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να εξηγήσω τα αυτονόητα. Εμείς δεν λειτουργούμε με συμπάθειες και αντιπάθειες. Σε αυτό το μικρό “χωριό” της ελληνικής σόουμπιζ, οι μισοί συμπαθούν τους μισούς και οι άλλοι μισοί τους υπόλοιπους. Στο περιοδικό μας δεν υπάρχουν black lists με πρόσωπα κομμένα. Η Ελένη είναι δημόσιο πρόσωπο, βρίσκεται στην τηλεόραση 20 συνεχόμενα χρόνια, άρα οφείλουμε να της αφιερώνουμε το μερίδιο που της αναλογεί σε ένα εβδομαδιαίο lifestyle περιοδικό. Άλλοι την αγαπούν και άλλοι την επικρίνουν. Τα περιοδικά δεν τα φτιάχνουμε για την παρέα μας εδώ στο γραφείο, αλλά για τους αναγνώστες. Και παρόλο που εκκρεμεί η εκδίκαση μιας αγωγής, εμείς, ως επαγγελματίες, οφείλουμε να ενημερώνουμε τους αναγνώστες, κρατώντας τις ισορροπίες. Ωστόσο, υποσχόμαστε ότι, ως περιοδικό, θα προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από το κατεστημένο “Ελένη σε κάθε εξώφυλλο, κάθε εβδομάδα...”, χωρίς να έχουμε μία ιδιαίτερη είδηση γι' αυτήν. Ούτε η ίδια επιθυμεί κάτι τέτοιο και είμαι σίγουρος. Εξάλλου, αυτό επιτάσσει και επιβάλλει ο διεθνής τίτλος HOLΑ!, στην οικογένεια του οποίου ανήκουμε.

Ας έρθω στο θέμα της Ναταλίας Γερμανού, η οποία βρίσκεται στο εξώφυλλό μας αυτή την εβδομάδα. Συγγνώμη που θα γίνω επιθετικός -για πρώτη φορά στη ζωή μου- αλλά μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν δέχομαι και δεν θα δεχτώ από κανέναν. Ξέρω να κάνω τη δουλειά μου με αξιοπρέπεια, χωρίς να εκθέτω και να εκτίθεμαι. Άκουσα σήμερα, σε αναπαραγωγή, μια συζήτηση για το HELLO! στην εκπομπή, “Mega με Μία”, και τρέφοντας απεριόριστη εκτίμηση για όλους τους συντελεστές της, θα ήθελα να κάνω δύο επισημάνσεις, προκειμένου να διασφαλίσω την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του περιοδικού μας: Αναφέρθηκε, λοιπόν, από τον κ. Δημήτρη Ουγγαρέζο ότι ο τίτλος του περιοδικού, “Η Ναταλία Γερμανού ξεκαθαρίζει τα πάντα για το τέλος με το Μάνο Ιωάννου & μιλά για το νέο άντρα της ζωής της”, παραπλανά τον αναγνώστη, καθώς αυτό δεν θα το διαβάσει πουθενά μέσα στη συνέντευξή της. Επίσης, στην ίδια εκπομπή, τέθηκε από την κ. Έλενα Τσαβαλιά, η ερώτηση: “Πόσο συχνά παραποιούνται τα λόγια των συνεντεύξεων, προκειμένου να πουλήσουν τα περιοδικά περισσότερο;”. Ας διευκρινίσω, λοιπόν, πως η απάντηση της Ναταλίας Γερμανού, όταν ρωτήθηκε για τον κ. Κωστή Φραγκούλη, ήταν η εξής: “Τον γνωρίζω από τα πρώτα μου σχολικά χρόνια. Όμως, θα μου επιτρέψεις να μη σου δώσω καμία απάντηση, γιατί ακριβώς επειδή είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα σημαντικός για μένα και του έχω μια εκτίμηση, δεν θα ήθελα να τον ξαναεκθέσω δημόσια, τουλάχιστον χωρίς την έγκρισή του”.

Δεδομένης αυτής της απάντησης, δεν νομίζω πως χρειάζεται να δικαιολογήσω τον τίτλο “νέος άντρας στη ζωή της”. Γνωρίζω να βγάζω τίτλους και εγώ και η ομάδα του περιοδικού και δεν εκθέσαμε, φαντάζομαι, τη Ναταλία με τον τίτλο μας. Εξάλλου, μίλησα προσωπικά μαζί της και δεν έδειξε διόλου ενοχλημένη, κατανοώντας ότι οι τίτλοι παίζουν πολύ συγκεκριμένο ρόλο και φτιάχνονται με προσοχή, καθώς αντικειμενικός στόχος είναι να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ο τίτλος θα ήταν ανυπόστατος, εάν η Ναταλία στην ερώτηση του δημοσιογράφου για τον κ. Κωστή Φραγκούλη, απαντούσε “Δεν απαντώ”. Ε, τότε, ναι, θα ήταν αλητεία και παραποίηση ο τίτλος μας.

Ούτε εμφανίσαμε στο εξώφυλλό μας τη Ναταλία με άλλον άνθρωπο γράφοντας άλλα αντί άλλων στο κείμενο εντός του περιοδικού, ούτε φτιάξαμε εξώφυλλο με φωτογραφίες από το instagram. Λυπάμαι που γίνομαι επιθετικός, αλλά πρέπει να υπερασπιστώ τη δουλειά πολλών ανθρώπων. Συντακτών, φωτογράφων, γραφιστών, στιλιστών, μακιγιέρ, επιμελητών ύλης.

Και ας κλείσω με το θέμα photoshop της Ναταλίας. Πραγματικά,πόσο θράσος και πόση υποκρισία χρειάζεται για να μιλούν οι άνθρωποι των media και της τηλεόρασης για το retouche και το photoshop. Δηλαδή, δεν γνωρίζει κανείς ότι όλες μα όλες οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται σε ένα περιοδικό - ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ! - περνάνε από επεξεργασία και φίλτρα; Γιατί κάνουν όλοι τους ανήξερους; Εξάλλου, οι ίδιοι οι stars και οι celebrities μάς το ζητάνε. Θέλουν retouche. Τέλος! Άλλοι το επιθυμούν, άλλοι το απαιτούν. Εντάξει, είναι και κάποιοι που αδιαφορούν!

Επιπλέον, πόσο αγενείς και αγροίκοι πρέπει να είμαστε, ώστε να αφήσουμε αρετουσάριστη μια γυναίκα, η οποία στα 50 της χρόνια, τολμάει να φωτογραφίζεται με μαγιό όπως η Ναταλία; Ναι, κάναμε retouche, ώστε η επιδερμίδα να φαίνεται λεία. Ούτε πάχος κόψαμε, ούτε κάναμε επέμβαση στο πρόσωπό της, γιατί η Ρούλα Ρέβη (φωτογράφος) και ο Δημήτρης Σταματίου (make up & μαλλιά) ξέρουν να κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους. Επίσης, το τέλειο φως που επέλεξε η Ρούλα Ρέβη αλλά και ο φακός της ευθύνονται για το αποτέλεσμα σε ένα μεγάλο ποσοστό. Ας σταματήσουμε να βγάζουμε ο ένας τα μάτια του άλλου. Προσωπικά, σέβομαι τη δουλειά όλων των συναδέλφων, ας πράξουν κι εκείνοι το ίδιο λοιπόν και ας σταματήσουν να περιφέρονται σε εκπομπές, διαλαλώντας την πραμάτεια τους, βγάζοντας σκάρτο το “εμπόρευμα” των άλλων. Προσωπικά, έχοντας καθημερινό βήμα στην εκπομπή, “Πρω1νό”, του ΑΝΤ1, δεν έθιξα ποτέ - μα ποτέ! - συναδέλφους μου σε άλλα έντυπα. Και προκαλώ όποιον έχει αντίθετη άποψη να βγει και να την πει δημοσίως.

Το περιοδικό δεν μου ανήκει και αύριο – μεθαύριο μπορεί να βρίσκομαι στο χωριό των γονιών μου, το Γόνιμο Σερρών, καλλιεργώντας ντομάτες. Αλλά είμαι υπερήφανος που ποτέ δεν βρέθηκα σε εκπομπές υποτιμώντας τη δουλειά “συναδέλφων” μου σε άλλα περιοδικά, ανταγωνιστικά ή μη. Και είμαι υπερήφανος που δεν απασχόλησα ποτέ τους ανθρώπους λέγοντας ανοησίες απύθμενης ασημαντότητας, προσπαθώντας να κάνω καριέρα στα media.

PS: Εάν η Ναταλία μου το επιτρέψει, επιφυλάσσομαι να δώσω στη δημοσιότητα και την αρετουσάριστη φωτογραφία της, ώστε να πειστούν και οι άπιστοι Θωμάδες.

yupiii.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !