Νέοι κανόνες τηλεοπτική συμβίωσης...

0
Πώς τα χρυσά, πολυετή συμβόλαια των τηλεαστέρων που προέβλεπαν αποκλειστικότητα έδωσαν τη θέση τους σε απλές συμβάσεις εργασίας και συμφωνίες για έναν χρόνο. Η κρίση, οι περικοπές, οι διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση και τα «βαριά χαρτιά».

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσαμε στην εποχή που τα εγχώρια αστέρια της πρώτης τηλεοπτικής γραμμής πουλούσαν για... χρυσάφι την υπογραφή τους στα κανάλια, τα οποία έδιναν γη, ύδωρ και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να τους αποκτήσουν.

Ξαφνικά όμως άρχισαν να εμφανίζονται... μαύρα σύννεφα στον παραμυθένιο γυάλινο κόσμο της μικρής οθόνης και η «Κρίση», η κακιά μάγισσα, ήρθε και εξαφάνισε την τηλεοπτική χρυσόσκονη και άλλαξε τα δεδομένα.
Τα πολυδιαφημισμένα χρυσά συμβόλαια αποτελούν παρελθόν. Σχεδόν όλα τα κανάλια επιδιώκουν πλέον να δεσμεύονται με τα τηλεοπτικά αστέρια με συμβάσεις, οι οποίες ξεκινούν και λήγουν σύμφωνα και με τα τηλεοπτικά πρότζεκτ που βρίσκονται στον αέρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Η πολύκροτη περσινή μεταγραφή της Ζέτας Μακρυπούλια από τον ΑΝΤ1 στο Mega. Σε άλλες εποχές θα μιλούσαμε για ένα χρυσό συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας.

Ομως, σύμφωνα με  πληροφορίες, η Ζέτα δεν υπέγραψε συμβόλαιο με το Mega, αλλά απλή σύμβαση εργασίας, η οποία αφορούσε στο «Just the two of us» και η οποία έληξε μόλις έσβησαν και τα φώτα του σόου.

Με απλή σύμβαση εργασίας, όμως, συνεργάζονται και φέτος με το κανάλι και ο Μάρκος Σεφερλής για το «Mega με μία» και για το «One Mark Show», αλλά και η Ντορέττα Παπαδημητρίου για το «Ελλάδα σ' αγαπώ». Με σύμβαση εργασίας συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με τον ΑΝΤ1 και η Δούκισσα Νομικού, η οποία αφορά φυσικά και στο «Ολα», αλλά και στο «Dancing with the stars», αλλά και ο Χρήστος Φερεντίνος με τον Alpha για το «Ακου τι είπαν».
Βέβαια, εκτός από τις ετήσιες συμβάσεις εργασίας, είναι πολύ-φορεμένα και τα μονοετή, αποκλειστικά συμβόλαια συνεργασίας. Συμβόλαια τα οποία στο παρελθόν θα είχαν «κλειδώσει» τους πρωταγωνιστές τους με συγκεκριμένα κανάλια τουλάχιστον για μία τριετία.
Εκτός από τα κανάλια, που πλέον δεν επιθυμούν να δεσμεύονται επί σειρά ετών με τα τηλεοπτικά πρόσωπα, για να μπορούν έτσι να έχουν μία μεγαλύτερη ευελιξία, και τα ίδια τα εγχώρια αστέρια δεν επιθυμούν επί μακρόν δεσμεύσεις.
Βλέπετε, λόγω της οικονομικής ρευστότητας της εποχής, δεν μπορούν να ξέρουν το πώς διαμορφώνεται από χρονιά σε χρονιά το τηλεοπτικό σκηνικό και θέλουν να μπορούν να έχουν την ελευθερία για να κάνουν και τις επιλογές τους.

Λάτρεις των μονοετών συμβολαίων είναι πλέον μεταξύ άλλων η Τατιάνα Στεφανίδου, ο Γιώργος Παπαδάκης, η Αγγελική Νικολούλη, η Βίκυ Χατζηβασιλείου, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Μαρία Μπακοδήμου, ο Αντώνης Κανάκης (και η παρέα του), οι οποίοι κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αμέσως μετά το Πάσχα και μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού διαπραγματεύονται με τα κανάλια τους από μηδενική βάση και ανάλογα αποφασίζουν για την επόμενη τηλεοπτική τους κίνηση.
Και μπορεί σε ό,τι έχει να κάνει με τους stars και τα συμβόλαια να έχουν έρθει τα πάνω-κάτω, όμως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν συναντά κανείς ακόμα και σήμερα κάποια συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας και πολυετούς διάρκειας. Ενα τέτοιο συμβόλαιο είναι και το συμβόλαιο της Ελένης Μενεγάκη με τον Alpha, το οποίο υπογράφτηκε πέρυσι. Η συμφωνία της παρουσιάστριας με το κανάλι έχει τριετή ισχύ.

Τριετή ισχύ είχαν και τα συμβόλαια που υπέγραψαν πρόπερσι με τον ΑΝΤ1 και ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, αλλά και η Μαρία Μπεκατώρου.
«Κούρεμα», που ξεπερνά ακόμα και το 60% και 70% σε πολλές περιπτώσεις, έχουν υποστεί τα συμβόλαια των τηλεστάρ. Για παράδειγμα, συγκεκριμένος τηλεαστέρας που αμειβόταν με 80.000 ευρώ τον μήνα, πλέον εισπράττει από το κανάλι του 30.000 ευρώ τον μήνα.

tvεθνος

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !