Αφροδίτη Γραμμέλη:Τα «θανάσιμα αμαρτήματα» της TV!

0
O Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος καλεσμένος της εκπομπής «Τα Καρντάσιανς» (ΑΝΤ1) δήλωσε ότι «η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα», χωρίς οι οικοδεσπότες Γρηγόρης Αρναούτογλου και Δημήτρης Σταρόβας να αντιδράσουν. Δεν είναι πρώτη φορά που η τηλεοπτική αρένα γίνεται ο αγαπημένος χώρος όπου η προκατάληψη, ο ρατσισμός και η προσβολή βρίσκουν φιλοξενία.

Οι ομοφυλόφιλοι στην ελληνική τηλεόραση είτε συνεχίζουν να περιγράφονται με όρους καρικατούρας είτε δεν γίνονται ανεκτοί και απλώς καταδικάζονται με δηλώσεις όπως του κ. Ανθιμου. Οι γυναίκες στην οθόνη πρέπει να έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις, να ντύνονται από το πρωί ως το βράδυ σαν να περπατούν σε πασαρέλες, να παριστάνουν τις αφελείς και να απολογούνται για τα κιλά που πήραν κάποια στιγμή προδίδοντας τον τηλεοπτικό σωματότυπο. Η Νάντια Μπουλέ, η Ελενα Παπαρίζου (φωτογραφία), η Σίσσυ Χρηστίδου, η Κατερίνα Ζαρίφη, η Ελλη Κοκκίνου και πολλές άλλες έχουν υποστεί ουκ ολίγες φορές ένα άθλιο τηλε-bullying όταν κάποιοι θεώρησαν ότι η εμφάνισή τους δεν ήταν στα μέτρα των τηλεοπτικών στάνταρντ.

«Η αγκαλιά της Εκκλησίας δεν τους χωράει όλους. Είναι πολλοί». Τάδε έφη ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος καλεσμένος της εκπομπής «Τα Καρντάσιανς» (ΑΝΤ1) την περασμένη Τρίτη. Εν συνεχεία προχώρησε και σε άλλες δηλώσεις, όπως ότι «η ομοφυλοφιλία είναι θανάσιμο αμάρτημα». Δεν μιλούσε μόνος του. Απαντούσε στις ερωτήσεις των Γρηγόρη Αρναούτογλου και Δημήτρη Σταρόβα, οι οποίοι έδιναν την εντύπωση πως πήγαν εκεί μόνο και μόνο για να πάρουν τις απαντήσεις. Καμία αντίδραση, κανένας αντίλογος, ουδέν επιχείρημα. Μόνο που δεν καταδίκασαν και εκείνοι με τη σειρά τους τους ομοφυλόφιλους, τους μετανάστες, τους άθεους, τους κακοντυμένους πολιτικούς και όλους όσους «έριξε στην πυρά» η εν λόγω τηλεοπτική συνέντευξη.

Είναι προφανές ότι ο καθένας έχει την άποψή του και μπορεί να τη διατυπώνει σε μια τηλεόραση δημοκρατική - τουλάχιστον ως προς τις προθέσεις - και μάλιστα σε μια εκπομπή η οποία θεωρείται πιο μοντέρνα - επίσης ως προς τις προθέσεις και όχι σε ό,τι αφορά το τελικό αποτέλεσμα. Φαντάζομαι και ελπίζω ότι μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης οι δύο παρουσιαστές θα συνειδητοποίησαν πως κατάφεραν μέσα σε λιγότερο από μισή ώρα να τεκμηριώσουν πλήρως τον ορισμό του τηλεοπτικού ρατσισμού. Ενός ρατσισμού που ελλοχεύει σε πολλές εκπομπές, σε δηλώσεις, σε συνεντεύξεις και σε φωτογραφίες. Πώς μπορείς να ακούς να θεωρείται θανάσιμο αμάρτημα η ομοφυλοφιλία και εσύ απλά να ακούς... Και μαζί με σένα όλοι αυτοί που παρακολουθούν την εκπομπή.

Δυστυχώς οι ίδιοι άνθρωποι που υπηρετούν το είδος πιάνονται στην τηλεοπτική φάκα που οι ίδιοι δημιούργησαν. Εγκλωβισμένοι σε λάθος στερεότυπα εδώ και χρόνια, κοροϊδεύουν εαυτούς και κοινό και καλλιεργούν ένα είδος ρατσισμού που έχει αποκτήσει επικίνδυνες διαστάσεις.

Οι ομοφυλόφιλοι είτε συνεχίζουν να περιγράφονται με όρους καρικατούρας είτε δεν γίνονται ανεκτοί και απλώς καταδικάζονται με δηλώσεις όπως οι παραπάνω. Ακόμη χειρότερα, διστάζοντας απλώς να παραδεχθούν την επιλογή τους, βυθίζονται σε ψεύτικες δηλώσεις μέσα από συνεντεύξεις στις οποίες παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως γυναικοκατακτητές και φερέλπιδες συζύγους των κοριτσιών της διπλανής πόρτας.

Γυναίκες οι οποίες επιθυμούν να παρουσιάσουν εκπομπές πρέπει να έχουν συγκεκριμένες διαστάσεις, να ντύνονται από το πρωί ως το βράδυ σαν να περπατούν σε πασαρέλες, να παριστάνουν τις αφελείς και να απολογούνται για τα κιλά που πήραν κάποια στιγμή προδίδοντας τον τηλεοπτικό σωματότυπο. Κάπως έτσι η Νάντια Μπουλέ έγινε πρώτο θέμα όταν γράφτηκε ότι μπορεί να πήρε κάποια κιλά. Η ίδια απάντησε στις «κατηγορίες» δημοσιοποιώντας φωτογραφία της με γραμμωμένους κοιλιακούς αποδεικνύοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι δεν μπορεί να παίξει το παιχνίδι με τους δικούς της όρους. Γιατί, αν όντως είχε βάλει κιλά, φαντάζομαι θα απέφευγε να δημοσιοποιήσει κάποια εικόνα της.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την Ελενα Παπαρίζου, η οποία αρκετές φορές έχει γίνει αντικείμενο χλεύης και στο Διαδίκτυο για αύξηση βάρους. Λίγο μετά την εμφάνισή της στον ελληνικό τελικό για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision κυκλοφόρησαν μονταρισμένες φωτογραφίες της στις οποίες φαινόταν να κρατά και στα δύο χέρια της διπλά «πιτόγυρα». Κάποιο από τα ελληνικά φαν κλαμπ της μάλιστα απαίτησε από την ίδια να χάσει τα κιλά και να επανέλθει στην παλιότερη εικόνα της. Κατά καιρούς θύματα ρατσιστικών σχολίων έπεσαν η Σίσσυ Χρηστίδου, η Κατερίνα Ζαρίφη, η Ελλη Κοκκίνου και πολλές άλλες.

Η Ελένη Φουρέιρα πρόσφατα αποκάλυψε πως έχει καταγωγή από την Αλβανία αλλά το έκρυβε επιμελώς για να μπορέσει να κάνει καριέρα στην Ελλάδα.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον διασυρμό όλων των ανθρώπων που πήραν μέρος στα «Παρατράγουδα» της Αννίτας Πάνια και έγιναν βορά όχι μόνο στις φιλοδοξίες της παρουσιάστριας για υψηλά νούμερα αλλά και στο αδηφάγο κοινό για αφ' υψηλού καζούρα; Πού βρίσκονται και σε ποια κατάσταση όλοι αυτοί οι διάττοντες αστέρες της trash TV;
Αν τολμήσει κάποια έγκυος τηλεοπτική περσόνα να βάλει κιλά, θα διαπομπευθεί αναλόγως στις ιστοσελίδες, ενώ μετά τη γέννα θα μετρούν τα sites τις ημέρες που θα χρειαστούν για να επανέλθει στο αρχικό της βάρος.

Στον τομέα της δημοσιογραφίας οι μεγαλύτερες σε ηλικία (Ελλη Στάη, Ολγα Τρέμη) δημοσιογράφοι συχνά-πυκνά δέχονται επιθέσεις για την ηλικία και τις πλαστικές επεμβάσεις τις οποίες έχουν κάνει.

Οσο για τα ελληνικά σίριαλ; Με εξαίρεση την «Εθνική Ελλάδος», η οποία επιχειρεί το άλμα, κάθε comme il faut σίριαλ έχει την τρελή «αδελφή», τον «χοντρό», είτε μεγάλης είτε μικρής ηλικίας, το «βλαχάκι» που μιλάει με ειδική προφορά, τον «νταή» που είναι αρεστός και επιβάλλεται σαν γόης και το «φυτό» που πάντα βρίσκεται ηττημένος κατά κράτος από τους δημοφιλείς.

Αν σκεφθεί κάποιος ότι η τηλεόραση είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας, τότε θα πρέπει να ανησυχήσει πολύ.

tovima.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !