Το Bullying Στη Showbiz:Σαδισμός απέναντι σε ανθρώπους που μοιάζουν να τα έχουν όλα

0

Γράφει η Κλεοπάτρα Πατλάκη

Eίναι πολλά αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και μας προκαλούν τρόμο, απέχθεια. Είναι πολλά αυτά που καθημερινά μπορούν να σου χαλάσουν τη διάθεση. Με αφορμή, όμως, τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας παρακολουθώ μαζί μ’ εσάς εδώ και καιρό, ιστορίες αγριότητας που επικεντρώνονται μόνο στο πρόσωπο γυναικών.

Ένα απίστευτο bullying που υφίστανται γυναίκες επειδή μεγάλωσαν ή επειδή έβαλαν κάποια κιλά. Φανταστείτε, είναι διάσημες, πλούσιες κι όμως στοχοποιούνται με τρόπο χυδαίο σε καθημερινή βάση από τα media. Μπορείτε, λοιπόν, να φανταστείτε τι συμβαίνει σε απλούς ανθρώπους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, στο σχολείο, στη δουλειά, στις παρέες. Μικροί Βαγγέληδες κι Άλεξ που περπατούν στον δρόμο με άδειο βλέμμα και ψυχή γεμάτη μώλωπες. Που φοβούνται να μιλήσουν γιατί όσες φορές το έκαναν άκουσαν «Κάνε υπομονή, θα περάσει», «Μη μιλάς και τους προκαλείς» κι άλλα χειρότερα. Μικρές ιστορίες καθημερινής αγριότητας που περνούν στα «ψιλά». Σιωπή των πάντων να τις καλύπτει και ύστερα τα «δεν ήξερα, δεν γνώριζα, δεν το είχα καταλάβει».

Ακόμα και στο γεμάτο αστερόσκονη κόσμο της σόουμπιζ, ανάμεσα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και κριτικές βλέπεις το bulling να παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Παρακολουθώ αυτό που συμβαίνει εδώ και καιρό με την Παπαρίζου και πραγματικά ντρέπομαι. Κανείς δεν αναρωτήθηκε αν η κοπέλα μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας ή κάτι άλλο, όλοι ειρωνεύονται για τα κιλά που πήρε και διάφορα κολάζ φωτογραφιών της με πιτόγυρα κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, για να γελούν οι ανεγκέφαλοι που είναι πάντα ανώτεροι όλων. Έχεις ένα κορίτσι δροσερό, χαρούμενο που βγαίνει στις κάμερες και κάνει δηλώσεις και τη ρωτάς για τα κιλά της. Κι αυτή απαντά άνετα και ήρεμα και μετά τη ρωτάς αν έχει υποστεί μικρή bulling όσο ήταν στη Σουηδία. Και δεν αναρωτιέσαι αν αυτό που της κάνεις εσύ, που αν μπορούσες θα την έβαζες πάνω σε μια ζυγαριά να τη ζυγίσεις για να την εκθέσεις, είναι κάτι διαφορετικό από το bullying. Να την αντιμετωπίζεις σαν ατραξιόν σε τσίρκο. Από πότε είναι έγκλημα να βάζεις 5-6 κιλά και ποιοι είναι αυτοί που ρωτάνε με ύφος ανακριτή;

Η πτώση της Μαντόνα στη σκηνή προκάλεσε ένα πλήθος ειρωνικών σχολίων που είχαν ως στόχο την ηλικία της. Κανείς δεν είδε ότι η 56χρονη σταρ όχι μόνο έπεσε αλλά σηκώθηκε σα να μη συμβαίνει τίποτα κι ως άψογη επαγγελματίας συνέχισε το μοναδικό της σόου. Κανείς δεν σε κοιτά όταν σηκώνεσαι, όλοι σε λοιδορούν όταν πέφτεις. «Η γριά ή από πέσιμο πάει ή από @@σιμο», είπαν κάποιοι και δωσ’ του τα σχόλια για την ηλικία της.Η ίδια νομίζω ότι έδωσε την καλύτερη απάντηση: «Η ηλικία μου φαίνεται πως είναι κάτι που πάντα θα γίνεται στόχος χλευασμού. Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό αναρωτιέμαι γιατί κάτι τέτοιο είναι αποδεκτό και γιατί δεν θεωρείται ρατσιστικό. Γιατί οι γυναίκες έχουν αποδεχτεί πως από κάποια ηλικία και έπειτα δεν μπορούν να κάνουν συγκεκριμένα πράγματα και δεν θα πρέπει να συμπεριφέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο; Απλά δεν το καταλαβαίνω κι εγώ ποτέ δεν ακολουθούσα τέτοιους κανόνες. Και δεν θα το κάνω τώρα».

Είδατε όμως κανέναν να μιλά για την ηλικία του Χάρισον Φορντ και να λέει ότι ίσως δεν θα έπρεπε να πιλοτάρει μετά το ατύχημα που είχε; Kυκλοφόρησαν ποτέ αρετουσάριστες φωτογραφίες για να δείτε ας πούμε την… μπάκα του Τομ Κρουζ; Είδατε, πάντως, πάμπολες γυναικών, για να τις σταυρώσετε γιατί έχουν κυτταρίτιδα ή μαύρους κύκλους.

Είναι περίεργη η ικανοποίηση που αντλεί κάποιος όταν ξεφτιλίζει έναν άνθρωπο που μοιάζει να τα έχει όλα. Σα να αποδίδει δικαιοσύνη, γιατί η ζωή δεν στάθηκε το ίδιο γενναιόδωρη μ’ αυτόν. Σαν κάποιος να έβαλε το σπαθί του Ζορό στο χέρι μας και να χαράζουμε ένα «Ζ» σ’ όποιον είναι πιο όμορφος, πιο πλούσιος, πιο διάσημος, πιο… αλλιώς απ’ ό,τι εμείς. Ένα από τα πολλά πρόσωπα του bulling, λοιπόν, κρύβεται εκεί που ακριβώς δημοσιεύονται τόσα πολλά άρθρα γι’ αυτό. Στα MME του παγκόσμιου χωριού μας.

yupiii.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !