Ο Βασίλης Καλλίδης και η «Νόστιμη γη» επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη

Γιώργος Τζοβάρας
0
Σήμερα, στις 20:00, ο Βασίλης Καλλίδης και η «Νόστιμη γη» επιστρέφουν στην πόλη της γεύσης, την όμορφη Θεσσαλονίκη. Η γενέθλια πόλη του είναι πάντα εκεί, ανοιχτή σε προτάσεις και εκείνος την περπατά με πυξίδα τα καλύτερα street food μαγαζάκια της. Η βόλτα περιλαμβάνει από παραδοσιακά γυράδικα με πολύχρωμες αλοιφές έως γκουρμέ μπεργκεράδικα και ιστορικές καντίνες.
Στην Μάρκου Μπότσαρη, μία από τις γνωστότερες οδούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται το αρτοζαχαροπλαστείο του Γιάννη και της Λένας. Ο Βασίλης δοκιμάζει γευστικές τυρόπιτες, ενώ ετοιμάζει μια δική του μυρωδάτη πίτα με ψωμί του τοστ.

Συνεχίζοντας την βόλτα του συναντά, πίσω από τον Λευκό Πύργο, το κλασικό μπουγατζάδικο της πόλης. Στο εργαστήριο του Γιάννη, εκεί όπου φτιάχνονται τα φύλλα μπουγάτσας με αέρα, ο Βασίλης σκαρφίζεται μια νέα εκδοχή της, με γεύση «ελληνικής καρμπονάρας»!

Οι μυρωδιές των μπαχαρικών, των ζαρζαβατικών, των κρεάτων και των ψαριών αναμειγνύονται με τις φωνές των καταστηματαρχών και των περαστικών στην παλαιότερη αγορά της πόλης, το Καπάνι. Στην αγορά Βλάλη, όπως επίσης ονομάζεται, μεταξύ Εγνατίας, Αριστοτέλους και Κομνηνών, ο Βασίλης στήνει την κουζίνα του και προτείνει το δικό του «βρώμικο» σάντουιτς με λουκάνικα και σαλάτα τουρσί!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !