Η θλιβερότητα της ελληνικής μουσικής συντελέστηκε στο Πρωινό

Γιώργος Τζοβάρας
3
Είναι κάποιες στιγμές που συνειδητοποιείς ότι τα μυαλά σε αυτή την χώρα δεν πάνε καθόλου καλά. Που σκέφτεσαι ότι το φτηνιάρικο και το αρπακόλα κυριαρχεί, ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις, κερδίζει πακτωλό χρημάτων τηρουμένων των αναλογιών και του ταλέντου και βυθίζει αυτούς που πραγματικά αξίζουν. Η ανυπαρξία της ελληνικής μουσικής απεικονίζεται πλήρως σε αυτό που περιγράφεται και τα τελευταία χρόνια το χτύπημα που έχει δεχτεί προέρχεται, ή καλύτερα ακούει στο όνομα PANIK Records.
Εκεί όπου ο κάθε ημιμέτριος και ατάλαντος βρίσκει στέγη για να κάνει καριέρα στην μουσική, να μας επιβληθεί η φωνή του και τα τραγούδια του σωρού που θα απαρτίζουν το cd. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό το συγκρότημα που λέγεται Boys & Noise και είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα τους. Σκέτος θόρυβος, χειρότερος κι από αυτόν που κάνει ένα σμήνος μελισσών που τους έχουν πάρει την κερήθρα. Τουλάχιστον έχουν το γνώθι σαυτόν.
Τρία παλικάρια που οι μάνατζερ τα πήραν και τα έκαναν είδωλα για κορίτσια 8-16 ετών, τα οποία κρατούν το μικρόφωνο και ανοίγουν το στόμα τους και βγαίνουν νιαουρίσματα. Αυτό όμως το έχουμε συνηθίσει στην ελληνική και βιασμένη μουσική. Και στο πλαίσιο της δημοκρατίας δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κανέναν να εκφράζεται και να δοκιμάζει πράγματα.
Το πρόβλημα βρίσκεται σε αυτό που συντελέστηκε σήμερα το πρωί στο Πρωινό του Λιάγκα και της Σκορδά. Αυτό το συγκρότημα ήταν προσκεκλημένο και στο στούντιο έγινε πανικός από κορίτσια της προαναφερθείσας ηλικίας που ούρλιαζαν, προσπαθούσαν να σπάσουν τον κλοιό και να τους αγκαλιάσουν και έβαζαν τα κλάματα από την συγκίνηση στη όψη των Θεών τους.
Και τα μέλη του πάνελ συμπαραμαρτούντες σε αυτή την παράνοια, αυτό το αδικαιολόγητο ντελίριο για ένα συγκρότημα που μόνο μουσική δεν ποιεί. Κακοποιεί μάλλον. Το πρόβλημα λοιπόν βρίσκεται στο ότι αυτά τα τρία παιδιά, που προφανώς δεν έχουν ιδέα πως ακούγονται και πόσο αταίριαστοι είναι με την μουσική, εξακολουθούν να δέχονται αυτή την αποθέωση ένα χρόνο μετά την δημιουργία τους και να πέφτουν σαν τα κοτόπουλα τα άνοα κοριτσάκια που φαντασιώνονται ότι οι ετερόφωτοι αυτοί νέοι είναι δικοί τους.  Κρατούσαν κι ένα ανορθόγραφο πανό - γιατί τέτοιο είναι το κοινό τους - που έλεγε «Οι Άγγελοι δεν κατεβαίνουν στη γη, εσείς τι γυρεύετΑΙ εδώ» που απευθυνόταν σε αυτούς που ούτε το όνομα τους δεν θα έπρεπε να λέγεται σαν τον Βόλντεμορτ.
Σε αυτό το σημείο να δώσουμε και τα εύσημα σε αυτούς που τους εμπνεύστηκαν, τους ένωσαν και τους προωθούν. Μπράβο παιδιά, τρομερή έμπνευση. Μόλις δώσατε το έσχατο χτύπημα στην μουσική.

Από τον Στέργιο Πουλερέ/toratora

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Το να κατακρίνεις με αυτό τον τρόπο μια δισκογραφική εταιρεία και να δουλεύεις για τον Κωστόπουλο! Αυτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ποσο συμφωνω μ αυτα που λεει!Και αυτη ειναι γενικοτερη τακτικη της συγκεκριμενης εταιριας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. tha mporousa na sinfwnw giati kapou exeis dikio alla i kakia k isws k h zhleia p vgazei to keimeno distixws me vriskoun antitheto...ase na mantepsw..akous rock h alternative only???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !