Επιστρέφει η Βίκυ Φλέσσα με νέα εκπομπή

0
Μία νέα εκπομπή για τη γλώσσα υπό τον τίτλο «Οι λέξεις φταίνε» με παρουσιάστρια τη Βίκυ Φλέσσα και επιστημονικό συνεργάτη τον Γεώργιο Μπαμπινιώτη αρχίζει στη ΝΕΡΙΤ από την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου.

Η δημοσιογράφος-φιλόλογος και ο καθηγητής Γλωσσολογίας φιλοξενούν στην εκπομπή πρόσωπα του δημόσιου βίου, τα οποία σχετίζονται με τον λόγο – συγγραφείς, ηθοποιούς, στιχουργούς – και συνομιλούν για τη σχέση τους με τη γλώσσα, καθώς και για την μαθησιακή τους εμπειρία από τα μαθητικά τους χρόνια.

Με αφορμή το παιδικό παιχνίδι της «κρεμάλας» αναζητούνται τα γράμματα που απουσιάζουν από την εκάστοτε δοθείσα λέξη και ο καθηγητής, αφού εξηγήσει την ετυμολογία της, αναφέρεται στα συνώνυμα – αντώνυμά της.

Στην εκπομπή γίνεται επίσης συζήτηση για τα αντιδάνεια της ελληνικής, τις ελληνογενείς λέξεις ξένων γλωσσών, καθώς και για τα τοπικά ιδιώματα και τις διαλέκτους της χώρας μας.

Ο τίτλος της εκπομπής είναι ένας στίχος από το ποίημα «Επεισόδιο» της Κικής Δημουλά (ποιητική συλλογή «Ενός λεπτού μαζί»).

Στην πρεμιέρα της εκπομπής, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στις 19.15, προσκεκλημένος είναι ο καθηγητής του ΕΜΠ Θεοδόσης Π. Τάσιος.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !