Καρέ καρέ το ξήλωμα του πιο επιτυχημένου δελτίου της ελληνικής τηλεόρασης!

0
Άλλοτε οι τίτλοι τέλους πέ­φτουν αθόρυβα, άλλοτε με πάταγο. Η φυσική έχει τους νόμους της και στην περίπτωση του κεντρικού δελτίου του Mega ο θόρυβος που προ­κλήθηκε είναι τεράστιος και δικαιολογη­μένος. Την Παρασκευή 10/10, με ανακοίνωσή της, η εταιρεία Τηλέτυπος γνωστοποιούσε πως έκανε αποδεκτή την παραίτηση του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega, Χρήστου Πανα­γιωτόπουλου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν ήταν αυτό που αποκαλείται «κεραυ­νός εν αιθρία», αφού το προηγούμενο διάστημα, φήμες και δημοσιεύ­ματα στο Ιnternet προ­μήνυαν «σύννεφα».

Η επταετία των επιτυχιών

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων κάθε κανα­λιού αποτελεί το σήμα κατατεθέν του, την ταυ­τότητά του. Στη Μεσο­γείων, την έδρα του Mega, είχαν να καμαρώ­νουν για το δελτίο που είχαν στήσει, καθώς ήταν παρεμβατικό, πολλές φορές διαμόρ­φωνε την πολιτική ατζέντα και είχε στο δυναμικό του δημοσιο­γράφους – opinion leaders. ψ, Γιάννης Πρετεντέρης, Παύλος Τσίμας θα μπο­ρούσαν να χαρακτηριστούν κάτι σαν τους «τρεις σωματοφύλακες» και ο Χρή­στος Παναγιωτόπουλος η φωνή στο ακουστικό τους, ο… «Ντ’ Αρτανιάν».

Η χρονιά που χάνεται η πρωτιά

Έπειτα από μια επταετία πλήρους κυ­ριαρχίας, το κεντρικό δελτίο του σταθμού πέρσι χάνει την πρωτιά. Η σεζόν προμη­νύεται δύσκολη από το ξεκίνημά της, το Σεπτέμβριο, και ο τελευταίος μήνας του χρόνου είναι που φέρνει τη μεγάλη ανα­τροπή. Το δελτίο της Μαρίας Χούκλη περνάει στην κορυφή με διαφορά δύο μονάδων (ΑΝΤ1: 22,1% – Mega: 20,1%). Από τότε και μέχρι το τέλος της σεζόν, η κορυφή δεν αλλάζει χέρια. Στα μεγάλα ραντεβού, το Mega κερδίζει τη μάχη της πρώτης Κυριακής των δημοτικών εκλο­γών, αλλά χάνει τη μεγάλη –αυτή των ευρωεκλογών– και της δεύτερης Κυρια­κής των δημοτικών.

Όλο αυτό το διάστημα, τα σενάρια περί αντικατάστασης της Όλγας Τρέμη ανανεώνονται και τροφοδοτούνται συνε­χώς, με τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο να απαντά αρκετές φορές ακόμη και μέσα από το προσωπικό του site.

«Ποιος φταίει για την πτώση;» είναι το ερώτημα που κυριαρχεί και πολλοί είναι εκείνοι που καταθέτουν την άποψή τους. «Η Τρέμη», «το μοντέλο ειδήσεων, που δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής», «η θέση του δελτίου, που είναι μνημονιακή» είναι κάποιες από τις αιτίες, σύμφωνα με αρθρογράφους επί των τη­λεοπτικών.
Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που προεξοφλούν πως οι μέτοχοι του κανα­λιού θα προωθήσουν τη Μαρία Σαράφο­γλου σε μια προσπάθεια φρεσκαρίσματος του δελτίου.
Παράλληλα, ξεκινά και μια κουβέντα για το ρόλο που παίζει το lead-in του δελ­τίου και για το πόσο λείπουν οι σαπουνό­περες της Έλενας Ακρίτα και του Γιώργου Κυρίτση από το «μεγάλο κανάλι», σειρές που έδιναν πάσα στο δελτίο ειδήσεων με υψηλότατα νούμερα τηλεθέασης. Και η αδυναμία του Mega στην εξεύρεση ενός σίριαλ, ακόμη και από την τούρκικη αγορά, είναι πλέον εμφανής.

Στην καρδιά του καλοκαιριού, έπειτα από εννέα χρόνια στην παρουσίαση του κεντρικού δελτίου, η Όλγα Τρέμη ανα­κοινώνει την παραίτησή της, παρά την αντίθετη γνώμη των μετόχων του καναλιού. Σε κλίμα έντονα συγκι­νησιακό, εκφωνεί το τελευταίο δελτίο και οι συνάδελφοί της, αμέ­σως μετά το τέλος του δελτίου, την περιμέ­νουν για να την απο­χαιρετίσουν με δάκρυα στα μάτια.

Η επόμενη ημέρα επιφυλάσσει «πονοκέ­φαλο» για το διευθυντή ειδήσεων και ενημέρω­σης, αφού θα πρέπει να αναζητήσει το πρόσωπο που θα καλύψει ένα κενό που φαντάζει δυ­σαναπλήρωτο, αλλά και να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των μετό­χων… Η Μαρία Σαράφο­γλου είναι το απόλυτο φαβορί, αλλά πηγές από τη Δουκίσσης Πλακε­ντίας, εκεί όπου βρίσκεται το στρατηγείο της οικογένειας Μπόμπολα, αναφέρουν και το όνομα της Έλλης Στάη, ενώ πα­ράλληλα διαρρέει και μια αίσθηση αμφι­σβήτησης προς το πρόσωπο του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης.

Οι φήμες κοπάζουν λόγω αυγουστι­άτικης… ραστώνης, αλλά επανέρχονται πιο δυναμικά προς τα τέλη του μήνα. Στα δημοσιογραφικά στέκια ξεκινούν οι ψίθυροι και οι εικασίες για το μέλλον του Χρήστου Παναγιωτόπουλου. Τα ρεπορτάζ θέλουν τον Φώτη Μπό­μπολα να επιθυμεί ριζική αλλαγή τόσο του μοντέλου του δελτίου όσο και των προσώπων. Ο Παύλος Τσίμας αποχω­ρεί με τη σειρά του και πλέον μόνο ο Γιάννης Πρετεντέρης απομένει από τους τρεις του θρυλικού κάδρου.
Η εισήγηση του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης του σταθμού προς τους μετόχους είναι να αναλάβει κε­ντρική παρουσιάστρια του δελτίου η Μαρία Σαράφογλου, πρόταση που τε­λικά γίνεται αποδεκτή. Ο Φώτης Μπό­μπολας, όμως, επιμένει να μη στηρίζει τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο.

Στο ξεκίνημα της νέας σεζόν, το κα­νάλι αφήνει πίσω του το μοντέλο του σχολιασμού, που την τελευταία επτα­ετία το είχε φέρει στην κορυφή. H Μα­ρία Σαράφογλου σηκώνεται όρθια, ο σχολιασμός των πολιτικών θεμάτων από τον Γιάννη Πρετεντέρη δεν διαρκεί πάνω από είκοσι λεπτά, οι ειδήσεις εί­ναι περισσότερες, όπως και τα πιο χα­λαρά θέματα. Το πείραμα δείχνει να πετυχαίνει, αφού η πρωτιά μετατρέπε­ται και πάλι σε ντέρμπι ανάμεσα σε Mega και ΑΝΤ1.

Στην εκδήλωση για το νέο πρό­γραμμα του Mega, ο Χρήστος Παναγιω­τόπουλος κάνει δυναμική εμφάνιση και μοιράζεται την αισιοδοξία του για την επιτυχία τόσο του ενημερωτικού, όσο και του ψυχαγωγικού τομέα του κανα­λιού, μπροστά στην κάμερα.

Η παραίτηση που πυροδότησε εξελίξεις

Την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου, η εται­ρεία Τηλέτυπος ανακοινώνει πως το ΔΣ κάνει δεκτή την παραίτηση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου και γνωστοποιεί πως στη θέση του τοποθετείται ο Νίκος Στρα­βελάκης. Το Διαδίκτυο παίρνει φωτιά, αφού ακολουθεί και ανακοίνωση του πρώην διευθυντή ειδήσεων του κανα­λιού, μέσω του site του, όπου αναφέρεται τόσο στα δάκρυα των συνεργατών του κατά τον αποχαιρετισμό, όσο και στο «βρόμικο πόλεμο» που έχει δεχτεί, ενώ γνωστοποιεί την πρόθεσή του να λογο­δοτήσουν οι διάφοροι «παπαγάλοι». Το κείμενο έχει τίτλο «Φεύγω από το Mega έπειτα από 23 χρόνια». Όταν επικοινω­νήσαμε μαζί του, εκείνος ξεκαθάρισε πως δεν θα κάνει καμία δήλωση προς το πα­ρόν, ενώ, σύμφωνα με άνθρωπο από το περιβάλλον του, προτίθεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον κάποιων δημοσιευ­μάτων που, όπως υποστηρίζει, δεν αντα­ποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Παράλληλα, το όνομα της Όλγας Τρέμη άρχισε να «παίζει» δυνατά σε νέα σενάρια επιστροφής, αφού οι μέτοχοι συνεχίζουν να την εμπιστεύονται.
Αλλά και το όνομα του Χρήστου Πα­ναγιωτόπουλου έχει εμπλακεί σε σενά­ρια που τον θέλουν να πηγαίνει στη ΝΕΡΙΤ, αν και οι πιθανότητες μοιάζουν ελάχιστες. Ένα ακόμη σενάριο ήθελε την Εύα Αντωνοπούλου να μετακινείται στο Mega, εκφωνώντας το δελτίο του Σαβ­βατοκύριακου στη θέση του Νίκου Στραβελάκη. Σενάριο που φαίνεται να μην επαληθεύτηκε τελικά.

Με την παραίτηση του Χρήστου Πα­ναγιωτόπουλου ένας επιτυχημένος κύ­κλος κλείνει. Και για άλλη μια φορά, η ιστορία επαναλαμβάνεται, μιας και ο κύκλος κλείνει άδοξα και «βίαια». Φυσικά με θόρυβο, όπως σε καθετί ογκώδες. Εί­ναι οι νόμοι της φυσικής, είπαμε…

peoplegrrece.com

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !