Eurovision 2015: Για ποιο λόγο δεν θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού;

Λευτέρης Προβιάς
0


Η Ουκρανία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2015, ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης, επικαλούμενος το υψηλό κόστος και τον πόλεμο στις ανατολικές επαρχίες της χώρας.
«Ξέρουμε ότι η Eurovision είναι θέμα εικόνας, θέμα κύρους. Και δεν έχουμε το δικαίωμα να προτείνουμε κάτι κακό» εξήγησε ο Zurab Alasania σε ανακοίνωσή του. «Απλούστατα, δεν έχουμε τα χρήματα για να κάνουμε κάτι καλό» πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, κάνοντας λόγο για «μια ασταθή πολιτική και οικονομική κατάσταση, τη στρατιωτική επίθεση στα ανατολικά και την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών».
«Γι’ το λόγο αυτό η εθνική τηλεόραση της Ουκρανίας, σε συμφωνία με την EBU, αποφάσισε να μην συμμετάσχει στον διαγωνισμό του 2015 στη Βιέννη», κατέληξε ο Alasania.
Στον διαγωνισμό του περασμένου Μαΐου οι οργανωτές είχαν ανακοινώσει ότι οι ψήφοι των κατοίκων της Κριμαίας -της ουκρανικής χερσονήσου που προσαρτήθηκε τον Μάρτιο από τη Ρωσία – θα συμπεριλαμβάνονταν στις ψήφους από την Ουκρανία, για τεχνικούς λόγους.
Η Ουκρανία είχε κερδίσει τον διαγωνισμό το 2004 με την τραγουδίστρια Ruslana η οποία πέρσι συμμετείχε ενεργά στο κίνημα της πλατείας Maidan που οδήγησε στην ανατροπή του φιλορώσου πρώην προέδρου Viktor Yanukovych.

Peoplegreece

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !