Τελείωσε η μόδα των Τούρκικων και άρχισε αυτή των Κυπριακών σηριαλ!

2
Ο Καρανταγί και ο Σουλεϊμάν, η Ασί, η Φατμαγκιούλ κα η Σεχραζάτ έχουν ήδη πάρει το δρόμο του αποχωρισμού ηττημένοι -και με κατεβασμένα χέρια. Η επέλαση των τουρκικών σειρών πέρασε, ζήτω η επέλαση της κυπριακής σαπουνόπερας!
Μπορεί τα τελευταία χρόνια να είδαμε κατά κόρον αμέτρητες παραγωγές της τουρκικής τηλεόρασης (ενδεικτικά αναφέρω: «Χίλιες και μια νύχτες», «Κισμέτ», «Καρανταγί», «Σουλεϊμάν», «Φατμαγκιούλ», «Σιλά», «Ασί», «Διαμάντια και έρωτας», «Απαγορευμένη αγάπη», «Εκδίκηση», «Θανάσιμη ομορφιά», «Μοιραίος έρωτας», «Τ' αγιάζι του έρωτα», «Εζέλ» κι άλλα πολλά που ουδείς θυμάται -ούτε και θέλει να θυμάται...), όμως το τέλος των τουρκικών σίριαλ είναι πλέον γεγονός. Δείτε ο,τι προλάβετε κι αυτό το καλοκαίρι, γιατί η επόμενη τηλεοπτική σεζόν εδραιώνει μια νέα -αλλά μάλλον οπισθοδρομική- εποχή στην ελληνική τηλεόραση: αυτή των κυπριακών σειρών, που εξαπλώνονται σε όλα τα κανάλια ως μια τρανή απόδειξη ότι η τηλεοπτική αγορά της Κύπρου είναι το νέο κελεπούρι των ελληνικών ιδιωτικών σταθμών.
Ο ΑΝΤ1 είχε ξεκινήσει εδώ και δύο σεζόν, αρχικά με το «Βαλς με 12 Θεούς» και εν συνεχεία με το «Μπρούσκο», το οποίο θα συνεχιστεί και τη νέα σεζόν. Στο «χορό» μπήκε και το Mega, αγοράζοντας τα δικαιώματα της κυπριακής σειράς του Κώστα Βαζάκα, «Ονειρο ήταν», την οποία προορίζει για την κρίσιμη απογευματινή ζώνη του lead in στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τη νέα τηλεοπτική σεζόν.
Στον πειρασμό των κυπριακών δραματικών σειρών ενέδωσε και το Star, το οποίο ανακοίνωσε την επιστροφή του στην ελληνική μυθοπλασία με μια σειρά με τίτλο «Ορκος σιωπής» (και πρωταγωνιστές τους Κάτια Δανδουλάκη, Δάνη Κατρανίδη, Παναγιώτη Μπουγιούρη και Αντιγόνη Δρακουλάκη), ελληνοκυπριακής παραγωγής σε συνεργασία με το κυπριακό κανάλι Σίγμα. 
Τα καλά νέα βεβαίως είναι ότι η ελληνική τηλεόραση θα αρχίσει ξανά να μιλάει ελληνικά και θα απαλλαγεί από τον καταιγισμό των τουρκικών που μας είχαν κυριεύσει -σε εξοργιστικό βαθμό.
Ωστόσο, γεγονός επίσης είναι ότι όπως η κρίση έφερε τις τουρκικές σειρές, έτσι φέρνει τώρα και τη νέα τάση στροφής στην κυπριακή τηλεόραση, η οποία σε επίπεδο παραγωγών (επένδυσης και τεχνογνωσίας) είναι πολύ πιο πίσω από τις ενίοτε υψηλών προδιαγραφών σειρές της τουρκικής TV -που διαθέτουν πολλά εξωτερικά γυρίσματα, ακριβά κοστούμια κι αξεσουάρ και είναι συχνά στηριγμένες σε λογοτεχνικά έργα.


thetoc

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Τα εχει μπερδεψει λιγο ο συντακτης του thetoc.
    Η σειρά Μπρούσκο γίνεται με παράγωγη κυπριακή για λογαριασμό του ΑΝΤ1 Ελλάδος οπου το πήρε και ο ΑΝΤ1 Κυπρου.
    Η σειρά του STAR ειναι συμπαραγωγή των 2 καναλιών αρα δεν ειναι μόνο κυπριακή. Η σειρά Βάλς και Ονειρο ηταν ειναι καθαρά Κυπριακές σειρές οπου τα κανάλια αγόρασαν τα διακαιώματα τους.
    Η σειρά Ρουα Ματ ειναι και αυτη για λογαριασμο του ΑΝΤ1 κυπρου οπου και θα παιξει μάλλον και στον ΑΝΤ1 ελλάδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιωργο καλα κανεις και το διευκρινιζεις.ειχα την εντυπωση πως το ρουα ματ ειναι ελληνικη παραγωγη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !