Τελικός Eurovision 2013 | Αναλυτικά αποτελέσματα, σχόλια, τελική κατάταξη και εκπλήξεις!

Καρακασίδης Γιάννης
5
Αυτό ήταν και για φέτος! Τα φώτα στο Malmo Arena έσβησαν και ο 58ος μουσικός διαγωνισμός της Eurovision πέρασε πια στην ιστορία, αναδεικνύοντας νικήτρια τη Δανία και την εκπρόσωπό της, Emmelie de Forest, με το κομμάτι "Only Teardrops". Επρόκειτο για το μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού ήδη από την ανακοίνωση της νίκης της στον εθνικό τελικό της χώρας και τα προγνωστικά την είχαν καθηλώσει στην πρώτη θέση εδώ και δύο μήνες! Τελικά, επιβεβαιώθηκαν.

Η Emmelie de Forest σκαρφάλωσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 281 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν το Αζερμπαϊτζάν με 234 και η Ουκρανία με 214. Η Ελλάδα και οι Koza Mostra feat. Αγάθωνας κατόρθωσαν το... ακατόρθωτο, να φτάσουν δηλαδή την 6η θέση με 152 βαθμούς, παρά τις φημολογίες πως επρόκειτο να καταποντιστούν στη βαθμολογία. Τους αξίζουν συγχαρητήρια, καθώς μετά το περσινό μας βατερλό με την 17η θέση της Ελευθερίας Ελευθερίου, επιστρέψαμε δυναμικά στη 10άδα! 

Οι εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε ως καλύτερες από τη χθεσινή, λαμπερή βραδιά ήταν (εκτός της Ελλάδας φυσικά!) αυτή της Ιταλίας, της Νορβηγίας και του Αζερμπαϊτζάν, ενώ πολύ καλές ήταν επίσης οι: Μολδαβία, Φινλανδία, Λευκορωσία, Ρωσία, Ολλανδία, Δανία και Ουκρανία. Στις απογοητευτικές θα συμπεριλάβουμε τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, την ώρα που Μάλτα-Βέλγιο-Ουγγαρία έκαναν την έκπληξη και έκλεψαν τις εντυπώσεις!

Πριν σχολιάσουμε τα της βαθμολογίας, ας δούμε την τελική κατάταξη των 26 χωρών:

01. Δανία (281)
02. Αζερμπαϊτζάν (234)
03. Ουκρανία (214)
04. Νορβηγία (191)
05. Ρωσία (174)
06. Ελλάδα (152)
07. Ιταλία (126)
08. Μάλτα (120)
09. Ολλανδία (114)
10. Ουγγαρία (84)
11. Μολδαβία (71)
12. Βέλγιο (71)
13. Ρουμανία (65)
14. Σουηδία (62)
15. Γεωργία (50)
16. Λευκορωσία (48)
17. Ισλανδία (47)
18. Αρμενία (41)
19. Ηνωμένο Βασίλειο (23)
20. Εσθονία (19)
21. Γερμανία (18)
22. Λιθουανία (17)
23. Γαλλία (14)
24. Φινλανδία (13)
25. Ισπανία (8)
26. Ιρλανδία (5)

Αναμενόμενες οι χώρες της πρώτης δεκάδας, πλην της Μάλτας και της Ουγγαρίας, που φέτος έκαναν τη διαφορά. Υψηλότερα απ' ό,τι περιμέναμε και η Ρουμανία με το Βέλγιο. Καταποντισμένες βαθμολογικά οι: Γεωργία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Φινλανδία, ενώ εντύπωση προκάλεσε και η τελευταία θέση της Ιρλανδίας, την οποία τα στοιχήματα έδιναν τουλάχιστον μέσα στην πρώτη 15άδα. 

Όσον αφορά τις ξένες συμμετοχές, δέκα τα 12άρια για το Αζερμπαϊτζάν, οχτώ τα 12άρια για τη νικήτρια Δανία και πέντε 12άρια για την Ουκρανία.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν και τα εξής γεγονότα:

- την πλάτη σε Ρωσία και Γεωργία γύρισε το Αζερμπαϊτζάν, αφού τις αντάμειψε με 0 βαθμούς
- 0 έδωσε η Λευκορωσία σε Εσθονία-Γεωργία
- 0 από Βέλγιο-Ολλανδία για Γαλλία-Γερμανία και αντιστρόφως
- 0 από τη Βουλγαρία στην... γειτόνισσά της Ρουμανία και μόλις 3 στη Μολδαβία (Βαλκάνια σου λέει μετά!)
- 0 επίσης σε Ρουμανία-Μολδαβία από την γειτόνισσα Κροατία
- την εξαιρετικά παγερή αδιαφορία της Σκανδιναβίας απέσπασε η Φινλανδία, λαμβάνοντας μόλις 2 βαθμούς από τη Δανία και 0 από Ισλανδία-Νορβηγία-Σουηδία-Εσθονία
- η απαξίωση που έδειξε η Λετονία προς τις υπόλοιπες πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες, ανταμείβοντας με 0 τις: Λιθουανία, Λευκορωσία, Γεωργία και με μόλις 3 βαθμούς το Αζερμπαϊτζάν
- το έκτο συνεχόμενο(!) 12άρι της Μάλτας προς το Αζερμπαϊτζάν
- τα μηδενικά που μοίρασε η... μαμά Ρωσία στα "παιδιά" της: Λιθουανία, Εσθονία, Λευκορωσία και ο μόλις 1 βαθμός(!) προς την Ουκρανία
- το ότι το Σαν Μαρίνο έδωσε μόλις 4 βαθμούς στην Ιταλία
- η Σερβία που γύρισε την πλάτη της στα Βαλκάνια
- το 4άρι της Ουκρανίας προς τη Ρωσία
- ο άσσος του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Ιρλανδία


Όσον αφορά τις ψήφους προς την Ελλάδα:
- εξαιρετικά κακή εντύπωση έκανε το ολοστρόγγυλο και ηχηρότατο 0 της Σερβίας προς εμάς, τα μηδενικά από Γεωργία-Μολδαβία, ο άσσος της Ουγγαρίας, το 2 του Βελγίου και το... κουρεμένο 6άρι της Γερμανίας.
- αναπάντεχα μας ήρθαν: 6άρια από Λευκορωσία-Δανία, 7άρι από Αυστρία, 8άρια από Μαυροβούνιο-Ελβετία, το 10άρι της Ρωσίας και το 12άρι από το Σαν Μαρίνο!
- κάτι παραπάνω περιμέναμε από Βουλγαρία-Ρουμανία που μας έδωσαν 7 (περιμέναμε 10-12), από την Κροατία που μας έδωσε 5 (περιμέναμε 7-8) και από τη Μάλτα που μας έδωσε 4 (περιμέναμε 6-7).


Τέλος, οι βαθμοί που πήρε αναλυτικά η Ελλάδα χθες είναι:
12: Κύπρος, Σαν Μαρίνο
10: Αλβανία, Ρωσία
08: Αρμενία, Μαυροβούνιο, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο
07: Αυστρία, Βουλγαρία, Ιταλία, Ρουμανία
06: Λευκορωσία, Δανία, Γερμανία
05: Κροατία, Νορβηγία
04: Αζερμπαϊτζάν, Σκόπια, Μάλτα
03: (από κανέναν)
02: Βέλγιο, Ισραήλ
01: Φινλανδία, Ουγγαρία, Λετονία, Ολλανδία

- συνολικά μας ψήφισαν 26 από τις 38 χώρες, ενώ εκείνες που μας... τίμησαν με τα μηδενικά τους ήταν οι: Εσθονία, Γαλλία, Γεωργία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Λιθουανία, Μολδαβία, Σερβία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ουκρανία. 


Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. Παιδια δεν σας κανει εντυπωση πως η πρωτη χωρα ειχε λιγοτερα δωδεκαρια απο την δευτερη;10 το αζερμπαιτζαν(που για μενα ηταν φοβερο και ως τραγουδι και ως παρουσιαση)και 8 η δανια(με εξισου βεβαια ωραιο τραγουδι για να ειμαστε αντικειμενικοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εντάξει.. συμβαίνει! απλώς η Δανία ψηφίστηκε περισσότερο από άλλες χώρες γι' αυτό και κέρδισε..

    ΕΠΙΣΗΣ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΟ ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΔΑΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκπληξη δνε ειναι αυτο..εκπληξη ειναι οτι με τοσα δωδεκαρια το Αρζεμπαιτζαν βγηκε τοσο ανετα πισω..Από το 2005 που βγηκαμε που δεν ειμασταν το πρωτο φαβορι και ενδεχομεως εκτος απο το 10 11 και ειδικα τα τελευταια 2 χρονια η γιουροβζιιον εχει γινει πολυ προβλεψιμη..κατι πρεπει να γινει με το στοιχημα! Πρεπει να το μπλοφαρουν η ακομα και να σταματησει καθως και επηρεαζει ψηφους οπως εγραψε καποιος αλλα ξερουμε ποιος θα νικησει πολυ πιο πριν. Και αυτο δεν ειναι καθολου ωραιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν παρακολούθησα eurovision γιατί έλειπα, αλλά από όσα έγραψες κατάλαβα τα πάντα! όλα όσα ανέφερες είναι το the point!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΠΡΑΓΜΑ . ΕΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΩΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΊΣΩ . ΤΙ ΑΝΑΛΥΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ; ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΟΠΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !