Επέζησε από 2 παγκόσμιους πολέμους και πέθανε από δάγκωμα ποντικιού!

0
Ο Τόμας , η μακροβιότερη χελώνα της Βρετανίας πέθανε σε ηλικία 130 ετών έπειτα από δάγκωμα ποντικού, παρά τα αντιβιοτικά που του χορηγήθηκαν. Τον δάγκωσε στο πόδι κάποιος αρουραίος στον κήπο και η πληγή έγινε φλεγμονή που άρχισε να πιέζει στο καβούκι του.

Οι κτηνίατροι έκαναν ότι μπορούσαν για να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά το δάγκωμα του ποντικιού στάθηκε μοιραίο για την αρσενική αιωνόβια χελώνα, καθώς οι ιδιοκτήτες του αναγκάστηκαν τελικά να του κάνουν ευθανασία.
Σε ηλικία 130 ετών, ο Τόμας κατάφερε να επιζήσει από δύο παγκόσμιους πολέμους αλλά και να "θάψει" τους επικεφαλείς από πέντε μοναρχίες!
Γεννήθηκε το 1882 και ανακαλύφθηκε στα συντρίμμια ενός σπιτιού, έπειτα από βομβιστική επίθεση στο Essex το 1945. Από τότε, ο Τόμας έμενε με την την οικογένεια Le Gallez, η οποία τον υιοθέτησε και τον πέρναγε από γενιά σε γενιά.
Η 50χρονη σημερινή ιδιοκτήτρια της χελώνας δήλωσε συντετριμμένη από το χαμό του: "Είμαστε όλοι πολύ αναστατωμένοι, όπως μπορείτε να φανταστείτε, αφού ο Τόμας ήταν σαν ένα μέλος της οικογένειας".

Πηγή: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !