Τρώμε καλά στο Κερατσίνι.... !

giannis avramidis
1

Ενα πιάτο πατσά αποτελεί το καλύτερο πρωινό...Ετσι τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Βασίλης Καλλίδης και στην εκπομπή ''Food and the city'' αυτή της Κυριακής 30 Ιανουαρίου 2011, στις 19:00 στο Mega μας προσκαλεί σε μια νέα βόλτα, στις πιο νόστιμες γωνιές της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Κερατσίνι.Ξημερώματα στην κεντρική πλατεία Κερατσινίου...
Ο Βασίλης μάς καλημερίζει και μας προτείνει ένα διαφορετικό πρωινό. Εδώ ο πατσάς είναι το ιδανικότερο πρωινό!
Η περιοχή ξυπνά και σιγά-σιγά μπαίνει στους ρυθμούς της. Ο κόσμος πάει στις δουλειές του, τα παιδιά στο σχολείο και ο Βασίλης ξεκινά τη βόλτα του στην περιοχή.
Πρώτη στάση, τα προσφυγικά δίπλα στην πλατεία. Εκεί συναντά ένα μπουγατσάδικο με ιστορία, αφού παλαιότερα ο κύριος Χρήστος μοίραζε με το καροτσάκι του τη μπουγάτσα από σπίτι σε σπίτι. Σήμερα, η κόρη του κρατά ακόμα την παράδοση, φτιάχνοντας την καλύτερη μπουγάτσα στην περιοχή. Ο Βασίλης δεν γίνεται να μην την δοκιμάσει και έτσι σταματά για λίγο τη βόλτα του...

Με μια μπουγάτσα στο χέρι βγαίνει στα στενά της περιοχής. Μια μικρή αυλή, "η αυλή των θαυμάτων'' απέναντι από το παλιό νεκροταφείο της Ανάστασης και η ιστορία του Αθανασόπουλου τον κάνουν και πάλι να σταματήσει για να μάθει την ιστορία τους. Η μυρωδιά από βανίλια όμως τον οδηγεί σε ένα ζαχαροπλαστείο. Εκεί, τον καλωσορίζει ο κύριος Μιχάλης και μαζί μπαίνουν στο παρασκευαστήριο για να φτιάξουν "γλώσσες'' με χειροποίητη σφολιάτα.
Στο λιμανάκι του Αγίου Νικόλαου όμως έχει ραντεβού με την Νένα Ισμυρνόγλου, όχι για ...ναυμαχία -αφού έγινε εκεί- αλλά για ένα μαγείρεμα κάτω από τη σκιά του μεγαλύτερου φουγάρου της περιοχής. Στήνουν λοιπόν το γκαζάκι του και μαζί φτιάχνουν "πέρκα με βλίτα φρικασέ". Παρέα με την Νένα συζητούν για την περιοχή -αφού η Νένα μένει εδώ και χρόνια στο Κερατσίνι.
Δίπλα στις παλιές γραμμές του τραμ, σε ένα "ειδικόν" παντοπωλείον, η παρέα του τον περιμένει για ένα μικρό, αλλά γευστικό διάλλειμα. 'Ολοι μαζί δοκιμάζουν τους μεζέδες του μαγαζιού, ενώ σχολιάζουν τα πολλά και παλιά αντικείμενα που βρίσκονται στο χώρο. Με μια γουλιά κρασί -το οποίο φτιάχνεται στο υπόγειο του καταστήματος- αποχαιρετά τους φίλους του για να συνεχίσει τη βόλτα του, αφού έχει ακόμα πολλά να δει...
Το Κερατσίνι φημίζεται για τα παλιά "Γαριδάδικα" και τις μεταμοντέρνες πλέον ψαροταβέρνες του με τα φρέσκα θαλασσινά. 'Ετσι ο Βασίλης σταματά σε μια ψαροταβέρνα της οδού Β. Ουγκώ -όπου δεν πετάς ούτε ψαροκόκαλο!
Νύχτωσε για τα καλά... Η Παναγή Τσαλδάρη -η πιο κεντρική οδός του Κερατσινίου- προσφέρεται όχι μόνο για ατελείωτα "καφεδώματα'', αλλά και για ποτό. Λίγο πριν τελειώσει η νύχτα, ο Βασίλης βρίσκεται να πίνει ένα ποτό με μια φίλη του σε ένα μπαρ.
Η βόλτα του όμως δεν σταματά εδώ... Ξημερώματα και ο Βασίλης περνά την είσοδο της ιχθυόσκαλας... Εκεί αγοράζει ένα ψάρι μαγιάτικο από κάποιον πάγκο και στήνει επί τόπου ένα μαγείρεμα. Παρέα με τους ιχθυοπώλες -οι οποίοι παρακολουθούν- φτιάχνει ένα επιτυχημένο σούσι, το οποίο μετά δοκιμάζουν και ενθουσιάζονται.
Λίγο πριν ξημερώσει, ο Βασίλης μας καληνυχτίζει/καλημερίζει από την καρδιά της ιχθυόσκαλας.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !