DOMENICA - Τεύχος 3

2

Σήμερα στην τρίτη explosive έκδοση του «Domenica» τα σημαντικότερα νέα της Ευρωπαϊκής τηλεοπτικής αγοράς για αυτήν την εβδομάδα. Οι νέες τάσεις, η μόδα και τα όσα γράφουν οι τηλεοπτικές στήλες σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. «Domenica»! Εδώ κάθε Κυριακή χωρίς μανταλάκι, μόνο στο tvnea!

Διαβάστε τα θέματα του Domenica και επιμέλειας Mr.Sandman εδώ…





«Η φωνή της Ολλανδίας» σπάει τα κοντέρ!
Τα πήρε όλα κι έφυγε τον μήνα Νοέμβριο η εκπομπή «Η φωνή της Ολλανδίας» (δες βίντεο) που προβάλλεται από το κανάλι RTL4! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η εκπομπή συγκέντρωσε το 54,2% των Ολλανδών τηλεθεατών με μέση τηλεθέαση τα 3,3 εκατομμύρια νοικοκυριά της χώρας, ποσοστό ρεκόρ. Μάλιστα τηλεοπτικές στήλες αναφέρουν χιουμοριστικά «Μέχρι και η βασιλική οικογένεια αυτό θα είδε». Όπως γίνεται κατανοητό η εκπομπή ανέβασε και τον μέσο όρο του σταθμού στο 22.3%,  ποσοστό που για το κανάλι της Ολλανδίας αποτελεί ιστορικό ρεκόρ εποχών. Μάλιστα η εκτόξευση τηλεθέασης σε μία μεγάλη μερίδα του προγράμματος, ανέβασε και την διαφημιστική δυναμική του σταθμού κατά 55% αφήνοντας έκπληκτα τα κρατικά κανάλια και τα ανταγωνιστικά ιδιωτικά. Με τις εκπομπές «Ολλανδία σε Αγαπώ» (διάβασε εδώ) και την καθημερινή σειρά «Καλές στιγμές, κακές στιγμές» να σημειώνουν τα υψηλότερα νούμερα από την πρεμιέρα τους, η ευτυχία του σταθμού ολοκληρώθηκε.

Το άρθρο συνεχίζει μετά το βίντεο

Η εκπομπή «Η φωνή της Ολλανδίας» (The Voice of Holland) είναι ένα κλασικό μουσικό Talent Show που έχει αρκετά στοιχεία του X-Factor και δόσεις του Idol. Η πρώτη φάση είναι οι ακροάσεις που γίνονται live με ζωντανή ορχήστρα. Ο υποψήφιος ανεβαίνει στην σκηνή, ενώ καθένας από τα τέσσερα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι γυρισμένος με την πλάτη γυρισμένη. Ο υποψήφιος ξεκινά το τραγούδι του και μόλις κάποιος κριτής αποφανθεί ότι του αρέσει αυτό που ακούει πατάει το πλήκτρο «I Want You» και βλέπει για πρώτη φορά τον υποψήφιο. Το πλήκτρο είναι και δέσμευση, ο κριτής αναλαμβάνει τον υποψήφιο και γίνεται μέντορας του (όπως στο X-Factor). Σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερα του ενός «I Want You» ο υποψήφιος επιλέγει μόνος του τον μέντορα. Στο τέλος, κάθε κριτής-μέντορας είχε 16-18 υποψήφιους. Φάση  Bootcamp δεν υπάρχει, αλλά φάση «The Battle». Δύο ή και τρεις από κάθε ομάδα μέντορα ανεβαίνουν σε σκηνή του μποξ και καλούνται να τραγουδήσουν. Στο τέλος και μετά από το τελικό ξεκαθάρισμα (Sing-Off-Battle) απομένουν 6 υποψήφιοι για κάθε μέντορα που μπαίνουν και στα ζωντανά σόου. Η πολυπλοκότητα του παιχνιδιού συνεχίζεται με τους 24 να σπάνε σε δύο γκρουπ των 12. Οι δώδεκα τραγουδάνε ανά δεκαπενθήμερο, οι χειρότερες δύο ερμηνείες μπαίνουν ξανά στην φάση και αρένα του «Sing-Off-Battle». Το τάλεντ σόου έχει διάρκεια 17 επεισοδίων και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Ιανουαρίου.


«Στο Παρά Πέντε: Το αγόρασαν οι Σουηδοί»
Οι δύο μεγάλες σειρές του Mega, το «Στο Παρά Πέντε» αλλά και ο «Λάκης ο Γλυκούλης» θα βρεθούν πλέον στις επόμενες εκθέσεις περιεχομένου τηλεόρασης στην Ευρώπη. Ο σουηδικός κολοσσός Sparks που έχει στο ενεργητικό του πληθώρα ξένων τηλεπαιχνιδιών και σειρών προσέθεσε τις δύο σειρές στους καταλόγους του και ήδη έχει προαναγγείλει πως ιδιωτικός σταθμός πιλοτάρει μία σουηδική έκδοση της κωμωδίας-μυστηρίου του Γιώργου Καπουτζίδη.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Domenica» η εταιρία διανομής έχει στενές επαφές με την εταιρία παραγωγής Seven Frames και αναμένεται να ρίξει την πρώτη κλακέτα γυρίσματος το καλοκαίρι. Ο προσωρινός τίτλος της σειράς «I grevens tid» δηλαδή  «Στην γραμμή του χρόνου».


«Γερμανία: Αλλάζει το εμπορικό κοινό»
Την επανατοποθέτηση του νεανικού κοινού ξεκινά το RTL από τον Δεκέμβριο σε πιλοτική μορφή και από Φλεβάρη με νέα ηλικιακή ομάδα. Το RTL περνάει από τα λόγια στην πράξη και προσπαθεί να επιβάλλει την άποψη του σε ολόκληρη την τηλεοπτική αγορά της Γερμανίας. Αφορμή η διαφημιστική κρίση που ξεκίνησε το 2007 και φαίνεται να μην βαίνει προς την έξοδο. Σύμφωνα λοιπόν, με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, το RTL θα δημοσιοποιεί πλέον για όλα του τα κανάλια  (RTL, RTL2, n-tv, VOX, SuperRTL, RTL Crime, RTL Passion & RTL Living) πέραν του 14-49 (που αποτελεί σήμερα το εμπορικό κοινό της Γερμανίας)  και τα ποσοστά της ηλικιακής ομάδας 20-59. Μέχρι το τέλος του χρόνου οι τιμές θα διαμορφώνονται βάση του 14-49, ενώ από τον Γενάρη το RTL καταργεί την μέτρηση του 14-49 και με την έναρξη του β’ μισού της σεζόν θα πουλά διαφημιστικό χρόνο μόνο… βάση του 20-59! Η αλλαγή φέρνει αυξήσεις στην τιμή διαφήμισης –κυρίως στα μικρότερα κανάλια του δικτύου, ενώ διπλασιάζει σχεδόν την μέση τηλεθέαση σε όλα τα κανάλια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κεντρικό δελτίο του RTL που στο 14-49 προσελκύει 1,14 εκατ. τηλεθεατές ή 19,1% της αγοράς και στο 20-59 διπλασιάζονται στους 2,3 εκατ. τηλεθεατές και 18.9% της αγοράς.  Η αλλαγή στην Γερμανία ενδέχεται να αποτελέσει και αφετηρία για την ελληνική πραγματικότητα, δεδομένης και της μεγάλης διαφημιστικής κρίσης που αναζητά λύσεις.


«Με 99€ …ελληνική Σουπερ Λίγκα μέσω Αλβανίας»
Στην γειτονική Αλβανία η ελληνική Σούπερ Λίγκα κοστίζει μόλις 99€ το χρόνο. Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Κάθε Σαββατοκύριακο οκτώ αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος μεταδίδονται μέσω της συνδρομητικής υπηρεσίας «Tring». Και όπως όλα δείχνουν, πληθώρα Ελλήνων φαίνεται πως αγοράζει ομαδικά τα ξένα πακέτα που μεταδίδουν την ελληνική Σούπερ Λίγκα. Αφορμή είναι η κακή οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών και ταυτόχρονα η τιμολογιακή πολιτική της Nova που είναι αποκλειστικός διανομέας της Σούπερ Λίγκας στον ελλαδικό χώρο. Το αλβανικό πακέτο «Tring» φαίνεται πως κάνει χρυσές δουλειές στην χώρα μας, αφού η Σούπερ Λίγκα παίζει εκεί ζωντανά με μόλις 99€ το χρόνο και μάλιστα με δυνατότητα αγγλικού σχολιασμού. Η τιμή είναι ιδιαίτερα χαμηλή για τα ελληνικά δεδομένα, αν κρίνει κανείς πως το αντίστοιχο πακέτο της Nova κοστίζει το πενταπλάσιο. Χαρακτηριστικές είναι και οι αναφορές Ελλήνων χρηστών στο διαδίκτυο που πολλαπλασιάζονται συνεχώς και μιλούν για «οικονομική» λύση. Αξίζει τώρα,  να σημειωθεί πως τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, εάν και κατά πόσο είναι εφικτό να πωλούνται και να διακινούνται ψηφιακές τηλεοπτικές υπηρεσίες εντός Ευρωπαϊκού χώρου. Αφορμή για την θεσμοθέτηση απόφασης στάθηκε συνδρομή Βρετανίδας ιδιοκτήτριας μπαρ που προέβαλε αγώνες του Αγγλικού Πρωταθλήματος  μέσα από το ψηφιακό πακέτο της ελληνικής Nova. Η Αγγλίδα αντί να πληρώνει ακριβά τον αγγλικό πάροχο, παρήγγειλε την φθηνότερη Nova και έκανε την δουλειά της! Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις μετά από μήνυση που κατέβαλε η ψηφιακή εταιρία BSKYB που κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα της διοργάνωσης για την Μεγάλη Βρετανία. Η Βρετανίδα ανταπάντησε με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο τονίζοντας πως δεν είναι εφικτό να εμπορευόμαστε φρούτα, λαχανικά και άλλα προϊόντα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης κι όχι ψηφιακές τηλεοπτικές υπηρεσίες. Η Βρετανίδα με τον δικηγόρο της κατέθεσε μάλιστα αναφορά και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


«14% πάνω η αγορά της Ρωσίας!»
Δεν καταλαβαίνει τίποτα από κρίση η διαφημιστική αγορά της Ρωσίας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το δεκάμηνο του 2010, η διαφημιστική αγορά είχε όγκο που κυμάνθηκε στα 165 δισεκατομμύρια Ρούβλια (3,8 δισεκατομμύρια Ευρώ). Κινητήρια δύναμη υπήρξε η τηλεόραση όπου η αύξηση σε σχέση με πέρσι ήταν στο 15% και συγκέντρωσε 83 δισεκατομμύρια Ρούβλια. Εντυπωσιακή  υπήρξε και η αύξηση στο διαδίκτυο, η διαφήμιση εδώ συγκέντρωσε 23 δισεκατομμύρια Ρούβλια και ήταν ανεβασμένη σε σχέση με πέρσι κατά 24%!




«Η Κροατία βρήκε το Topmodel της»
Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα ο δεύτερος κύκλος του «Next Topmodel της Κροατίας». Για τις ανάγκες του μεγάλου φινάλε της εκπομπής βρέθηκαν στο στούντιο τα μεγαλύτερα ονόματα της κροατικής βιομηχανίας μόδας και οι τρεις υποψήφιες έπρεπε να ολοκληρώσουν με επιτυχία την ζωντανή δοκιμασία του τελικού που ήταν μία φωτογράφιση μόδας.  Η κριτική επιτροπή επέλεξε την 20χρονη φοιτήτρια Ραφαέλα (φωτό), η οποία υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με γνωστό πρακτορείο του Μιλάνου, ενώ έκλεισε για το πρωτοσέλιδο της κροατικής έκδοσης του περιοδικού Elle. Στην κριτική επιτροπή του δεύτερου κύκλου έκατσαν το γνωστότερο μοντέλο της Κροατίας, η Βάνια Ρούπενα, η Ταχανα Χαραπιν Ζαλεπουγκιν ιδιοκτήτρια κροατικού πρακτορείου μοντέλου και ο Σάσα Τζοκα, εκδότης του περιοδικού Elle  Κροατίας. Η μέση τηλεθέαση του δεύτερου κύκλου ήταν στο 29,7%, ενώ ο τελικός είχε μερίδιο αγοράς στο εμπορικό κοινό (18-49) περίπου 33%!

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

  1. paidia shetika me to souidiko para 5 , i grevens tid einai mia ekfrasi pou yparhei sti souidiki glossa k den simainei stin grammi tou hronou alla tin teleutaia stigmi!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !